okulun tüm katlarına kablosuz internet vermek

Kodla Büyü

samyeli80

Site Gezgini
arkadaşlar okulumuz 4 katlı ve her kata kablosuz internet vermek istiyoruz. bunun için elimizde ulaştırma bakanlığınn gönderdiği tplink access pointler var 3 tane. bunlar kabloluyu kablosuza çeviriyo bildiğim kadarıyla. bunların kablosuz sinyali artırıcı özelliği ver mı acaba. yoksa sizin öneriniz nedir pratik olarak. access pointlei kullanmak kablo sıkıntısı doğuracak epeyce.teşekürler..

sinyali yansıtma artırma özelliği var hocam.access pointteki repeater özelliğini kullanman gerek

hocam benzer bir sistemide ben kurmak istiyorum, elimde sizdeki gibi kablolu airties modem var. 3 katlı binaya koblosuz ağ kurmak istiyorum. eğer elinizdeki access pointleri denerseniz, sonuçu buraya yazarsanız sevinirim hocam, hala karar veremedim de.

Access Pointlerinizin Repeater veya Universal Repeater özelliği varsa kurabilirsiniz. Access Pointin arayüzünde kullanmak istediğiniz kablosuz modemi gösteriyorsunuz. Modeminizde varsa şifre onu da yazıyorsunuz. sistem kendiliğinden çalışıyor. Ben bunu yapmak için 3 gün uğraştım ama sonunda öğrendim ki kablosuz ağ ararken sadece modemin adı çıkıyor. Access pointlerin adı görünmüyor.

Bana sorarsanız çok kullanışlı olmuyor. Sinyal sürekli değişiyor bazen full bazen sıfır gösteriyor. Kablo ile Access Pointleri Access Point olarak kullanmak en mantıklısı.

bende sıkıntı olmadı.modemin kanalıyla access pointin kanalının aynı olmasına dikkat edin

tplink acess bende okula kurdum hocam. en güzeli ana modemden kablolar ile tüm katlara yaymak. böle olunca tüm accesslere ayrı birer ad ve şifre verebiliyorsun. ve aynı zamanda problem çıkmıyor.

Binanın orta merkezine zeminden 4. kata 1 (bir) kablo çek herkata 1adet acces point 4 portlu koy elektrik beslemesine açma kapama anahtarı koy (acces pointler sık kitlenir) aça/kapa sorun tamamlanır.
4 portlu olma sebebi ise tek kablo kullanacağımzı için her aksess pointe bir giriş bir çıkış işlemi yapacağımzıdan. en az sorun çıkartacak sistem bu diebilirim.

Geri