Okulun tam 2 yıldır Bilgisayarı Yok ! Olmayanlar ne yapıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kgunduz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
S.a. Okulun 2 yıldır Labında Pc yok. Projeksiyonlar deseniz hepsi acer arızalı. idare pcleri bile toplamda 4 tane 3'ü tutanakla alınmış okul mevcudu 875. 12 saat dersim var. derslerde boş boş oturuyorum.
Acaba bu durumda olan tecrübe sahibi arkadaşlar ne yapıyor?
veya fikir verebilecek olan var mı?
İyice canıma tak etti. Odam bile yok mescit yapmışlar benden önce kimsenin namazına da mani olmak istemiyor gerçi yapsam mobilyayı nerden temin edicez. Fikir fikir fikir lazımmm kısacası...

evet hocam görevlendirmeden başka yol görünmüyor. anlaşılan okul sizi kullanmak istemiyor ve size ihtiyaçta duymuyor. en azından formatörlük alsanız müdür yardımcısı gibi calısma durumu olurdu ki yine öğretmenlik yapma durumunuz pek mümkün görünmüyor.

kaç canını kurtar birşeyleri değiştirmeye malesef tek başımıza gücümüz yetmiyor.aynı sorun bende de mevcut.ben yeni tayin geldim gerçi ama.benim labımda da yetersiz sayıda bilgisayar olduğu için formatör görevlendirmem yapılmadı ben başka okuldayım şuanda.kendileri bilirler bize göre hava hoş biraz çabalayıp bilgisayar almazlarsa ben tam anlamıyla kaçmayı düşünüyorum.malesef çok direndim en başında ama tek başıma gücüm yetmeyince dedim ki ben mi değiştireceğim ya bu düzeni :x

her okulda buna benzer sorunlar var. bizim okulda da pc var ama bozuk,yaptırmıyolarda. aslında onlarda haklı okula para gelmeyince nasıl yaptırsınlar.hizmetlinin paralarını zor ödüyolar. hocam size gelincede öğrencilere teknolojik durumlardan falan bahset.laptopunu getir göster sınıfa...

ben iki yıldır lab olmayan okulda öğretmenlik yapıyoum. aynı zamnda labı olan bir okula görevlendirme gidiyorum.
doğrusu söylemek gerekirse bt sınıfı olmayan yerde konuyu daha iyi işliyorum çoçuklar daha çok dinlieip anlıyor.
tek benim bilgisayarımda uygulama yapıyruz.

Hocam teknoloji videoları, belgeselleri falan seyrettir. Kendin yeni çıkmış teknolojileri falan anlat. Bişey anlamazlar ama laboratuvar olsaydı ve ders anlatsaydın da bişey anlamayacaklardı zaten. Sıkıntı yapmaya gerek yok yani.

bosvernapcan' Alıntı:
ben iki yıldır lab olmayan okulda öğretmenlik yapıyoum. aynı zamnda labı olan bir okula görevlendirme gidiyorum.
doğrusu söylemek gerekirse bt sınıfı olmayan yerde konuyu daha iyi işliyorum çoçuklar daha çok dinlieip anlıyor.
tek benim bilgisayarımda uygulama yapıyruz.

Çok merak ettim nasıl anlatıyorsun? Hadi donanım anlatılır. Excel, word, pp, access nasıl anlatılır bi bahsedermisiniz?

hocam aynı sorun bendede var. geçen yıl okul ikili eğitimdeydi. jeksiyonu olan sınıflar çokça denk geliyordu şimdi tam güne döndük sııf öğretmenleri projeksiyonlu sınıfları almış . müdüre gittim dedim bilgisayar labı boş projeksiyon takalım. hocam okulda projeksiyon olmasına rağmen orayı teknoloji tasarım odası yapmayı tercih ettiler.yani deemem oki önemsenmiyoruz.kendi bilgisayarımı sınıf sınıf dolaşıyorum .inanırmısınız sınıfların bazısındada priz çalışmıyor.:( müdüre kaç defa gittim artık bende bıktım. ders harici teorik bilgilerin olduğu bi kitapta götüreyimde bari yazdırırım en azından. müfettiş gelse suçu bana bulur dersi boş geçiriyon diye. şimdi söleyin bana benim kabahatim ne.

geçen yıl 2 ay boyunca sınıf sınıf projektör, laptop, üçlü priz ve kol çantam eşliğinde gezdim. hiçkimse beni tebrik etmedi. sonra 8 tane bilgisayar bulup bana lab yaptılar. 42 öğrenciyi 8 bilgisayara dağıtıp 6 ders yaptım. çocuklar beni verem ettiler. bazı öğrenciler orada oturacak yer bile yok deyip dersten kaçıyorlar. koridorlarda öğrenci arıyorum. şimdi 11 bilgisayarım var biraz rahatım ama o sınıf sınıf gezdiğim günleri hatırlamak bile istemiyorum

benim de durumum benzer.İlk geldiğimde 3 sene önce labım vardı ama makinalar 1998'de kurulmuş olduğundan çoğu tekleyerek çalışıyordu.hemen hemen hepsi bozulduğundan zimmetten düşürdük. Düşünce labımı müfettişler gelip ana sınıfı yapmaya karar verdiler. Artık odam da yok. 7 saat dersim var. formatör olarak görevlendirildim.

Geri