Okulunda 5651 ile ilgili çalışma yapan var mı???

Kodla Büyü
Sayın hocam, geçen yıl şöyle bir araştırmıştım. Ancak okulumuzda MEB hattı kullanıldığı için bir şey yapmaya gerek olmadığına dair bir yazı bulmuştum. Bunun üzerine bir şey yapmadım. Zira MEB bizim yerimize zaten filtreleme ve loglama işini yapıyordu.
Okul fatih projesi kapsamına alındığı için de (her ne kadar internet bağlantısı henüz gerçekleşmemiş olsa da) bir şey yapmayı düşünmüyorum.
Araştırmalarım sonucunda arkadaşın bahsettiği pfsense'in bir bilgisayara yüklenip, modemle switch arasına konulmuş bir bilgisayara bağlanmasıyla ve ayarlanmasıyla kanunun istediği her şeyi yapmak mümkün. Zaten piyasada bu iş satılan cihazların hepsinde de bu ya da benzeri bir işletim sistemi kurulu geliyor ki fiyatları pahalı gibi. Yine de incelemekte fayda var.

hemenyardim' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
5651 nedir diyenler için link
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5651.pdf
...
başlıkta da sorduğum gibi 5651 ile ilgili bir çalışma yapan / ucuz ve pratik bir çözüm önerisi olan var mı?

Ağ ve internet ile ilgili hayal edeceğiniz her şeyi yapabilecek program PFSENSE. İyi araştırmanızı tavsiye ederim.
...
Hocam PfSense ide IpCop uda türevlerini de araştırdım. Ama siz anlaşılan konuyu araştırmamışsınız. İyi araştırmanızı tavsiye ederim ;)
Prense sadece ip / mac adresine göre işlem yapar. Ama öğretmenler odası gibi kablosuz ağ gibi hangi ip yi kimin kullandığı belli olmayan durumlarda kullanıcı bilgisini siz server kurmazsanız tutmuyor ...

Meb hattının filtreli olduğu doğru, ama filtreden geçen sitelerle ilgili bir sıkıntı yaşadığınız da sorumlu okul idaresi

Geri