Okulunun İnternet Hızından Yakınanlar Buraya

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Belki bilenler vardır. Daha önce uygulayanlar da... Konuyu bilmeyen hocalarımız için açtım. 1 Mbps internet hızından yakınan ve MEB'în filtreli yavaş internetine mahkum olan arkadaşlar;

Bulunduğunuz ilin Türk Telekom İl Müdürlüğü'ne faks çekiyorsunuz.

(İL ADI) TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜNE

Halihazırda mevcut olan xxx xx xx nolu telefonumuza bağlı ADSL hizmetinin 1 Mbps'den 4 Mbps'ye çıkarılması hususunda

Gereğini bilgilerinize arz/rica ederim.

(Sağ alt tarafa okul müdürü isim/ünvan/imza)

Yazıyorsunuz ve İnternetiniz anında 4 Mbps'ye çıkıyor. Az önce denedim ve gördüm :D Şu anda filtreli de olsa 4 Mbps hızın tadını çıkarıyorum.

İnternet hızınız yükselince modem'e bir kez restart yapmayı unutmayınız. (Reset değil)

Not: Faks çekmeden önce bulunduğunuz ilin telekom müdürlüğü'nü arayıp oradan biriyle görüşün ve elemanın ismini alın. Çektiğiniz faks kağıdına Abuzittin Bey'in(insan ismi) dikkatine diye tercihen dolma kalemle yazın :D

aliu_71' Alıntı:
hocam sonra fatura yansıtmasınlar
İl mem'den yetkili biriyle görüştüm ve hiçbir ücret alınmayacak hocam. Zaten 4 Mbps diye bir internet paketi seçeneği de yok telekom'un :D

Yazın tüm öğretmenler ayvayı yiyip 3 ila 4 hafta eğitim alacaklar. Aldıkları eğitim sırasında M. E. Bakanı tele-konferans yoluyla okullara bağlanacak ve canlı canlı kursu izleyecek. Bu yüzden 1 Mbps internet hızı olan okullar videolarda takılma yaşayacak. Buna hazırlık olsun diye 4 yaptırdım. Gerçi yazın gidiyorum buralardan, dönüyorum Ankara'ya ama benden bi eser olsun :D

yasarsahbaz hocam daha önce yapanlar oldu sizin gibi ama Milli eğitim Müdürlüğü faturaları ödemedi, aradaki fark ücretini okullara ödettiler. Önceki çalıştığım yerde de durum şu şekildeydi, yakınmalarımız sonucunda Milli eğitim müdürlüğünden gelen yazı ile birlikte dilekçemizi verip hızımızı 4 Mbps'ye çıkartmıştık. Eğer bağlı olduğunuz Milli Eğitim Müdürlüğünüzün izni yoksa okulunuza ödettirebilirler faturayı.

Faturada fark oluşuyor. Ona göre MEBe özel tarifesi var.

qwera' Alıntı:
yasarsahbaz hocam daha önce yapanlar oldu sizin gibi ama Milli eğitim Müdürlüğü faturaları ödemedi, aradaki fark ücretini okullara ödettiler. Önceki çalıştığım yerde de durum şu şekildeydi, yakınmalarımız sonucunda Milli eğitim müdürlüğünden gelen yazı ile birlikte dilekçemizi verip hızımızı 4 Mbps'ye çıkartmıştık. Eğer bağlı olduğunuz Milli Eğitim Müdürlüğünüzün izni yoksa okulunuza ödettirebilirler faturayı.
İl Milli Eğitim'i arayıp daha sonra 4 Mbps'ye çıkarttırdık hocam. İyi ki önce izni almışız, sağol hocam :)

Arkadaşlar Kocaeli de olupta il telekom müdürlüğünün fax numarasını bilen var mı acaba?

milli eğitimi aradım ek bir ücret olmadığını söylediler 444 0375 aradım onlarda okul yetkilisinin telekon müdürlüğüne gidip açtırması gerektiğini söyledi

sehzadeblack' Alıntı:
milli eğitimi aradım ek bir ücret olmadığını söylediler 444 0375 aradım onlarda okul yetkilisinin telekon müdürlüğüne gidip açtırması gerektiğini söyledi
Hocam faks bile yeterli. Kimsenin ayağını yormasına gerek yok(muhtemelen yetkili diye seni yollarlar) Faksı çek, modemi restartla, bitti :D

Arkadaşlar müdür bey soruyor herhangi bir ücret farkı çıkar mı? Sonradan biz ödemeyelim bedava interneti diyor. Bu konuda neye bağlı olarak internet hızı artıyor. Bir resmi yazı örneği olan varsa paylaşabilir mi?

ilk3r' Alıntı:
Arkadaşlar müdür bey soruyor herhangi bir ücret farkı çıkar mı? Sonradan biz ödemeyelim bedava interneti diyor. Bu konuda neye bağlı olarak internet hızı artıyor. Bir resmi yazı örneği olan varsa paylaşabilir mi?
Hocam üzerimde vebal kalmasını istemem. İl mem'i arayın ve sorun ücret farkı var mı diye. Diyelim ki il mem hiçbir şey bilmiyor ve baktınız ki gelen fatura ekstra ücretli geldi. Hemen geri dönersiniz diğer tarifeye. Ödeyeceğiniz okul olarak ekstradan 20 TL

Afyon merkez . Otomatik olarak 4 mb yapmışlar meb internetini. Faturasını zaten meb ödüyor. Okul olarak bir ek ödeme yapmıyoruz.

ali04' Alıntı:
Afyon merkez . Otomatik olarak 4 mb yapmışlar meb internetini. Faturasını zaten meb ödüyor. Okul olarak bir ek ödeme yapmıyoruz.
Gelsin 4 Mbps'ler :D

Yazın video konferans sırasında filtreler sorun yaratacağı için filtreler de sınırlı süreyle kalkacakmış. Yazın vur torrent'in gözüne :D

Her okula 10 Mbps fiber metro ethernet bağlanacak F@tih projesi ile ama filtre yine de olacak diye biliyorum. Internetini adam akıllı yöneten her yerde var bu filtre( üniversiteler,fabrkalar vb)

ilk3r' Alıntı:

Bu konuda net bilgisi olan var mı acaba?

Fiyat farkı oluşmayacaksa biz de düşünebiliriz

yasarsahbaz' Alıntı:
ali04' Alıntı:
Gelsin 4 Mbps'ler :D

Yazın video konferans sırasında filtreler sorun yaratacağı için filtreler de sınırlı süreyle kalkacakmış. Yazın vur torrent'in gözüne :D

Hocam yanlış anlamayın ama "Yazın vur torrent'in gözüne" mantığı bt öğretmenlerinin bugünkü sıkıntılı duruma düşmesinin nedenlerinin en önemlisi bence.

Arkadaşlar bizim merkezdeki bir çok okulu 4 Mbps ye çıkardılar. Fatih projesi ile de 10 değil 100 Mbps olacağını biliyorum. Yozgat Anadolu Lisesinde test ettik konferans sırasında 78 mbps çıktı. Çünkü öğrenciler derste ve neti kullanıyorlardı. Diğer şekilde 98 Mbps görmüş ordaki arkadaş. Çünkü okula ve sınıflara fiber optik kablo çekiyorlar...

cingozcemal' Alıntı:
Arkadaşlar bizim merkezdeki bir çok okulu 4 Mbps ye çıkardılar. Fatih projesi ile de 10 değil 100 Mbps olacağını biliyorum. Yozgat Anadolu Lisesinde test ettik konferans sırasında 78 mbps çıktı. Çünkü öğrenciler derste ve neti kullanıyorlardı. Diğer şekilde 98 Mbps görmüş ordaki arkadaş. Çünkü okula ve sınıflara fiber optik kablo çekiyorlar...
Ben de o toplantıdaydım hocam :)

yarın dilekçeyi yazdırıyorum :) umarım işe yarar da "hocamm internet cok yavaş bir bakıver" :verymad: laflarından kurtulurum ve de en önemlisi ben rahat rahat girerim :+1:

@alideniz2000 hocam ,

oluşan fiyat farkını meb'e nasıl ödetebildiniz? ilçe/il mem ile nasıl bir yazışma gerçekleştirdiniz acaba?

hangi ildesiniz?

bu faks örneğini bize de göndrin bir inceleyelim hocam sonuçta okullar fark ödemek istemiyor. Saygılar...

Geri