Okulunuzda internet bağlantısı nasıl?

Kodla Büyü

yyavuz07

Aktif Üye
Benim çalıştığım okulda ve buradaki diğer okullarda internet bağlantısı çok kötü.Google'a bile 3-4 seferde bir giriyor.Meb'in sitelerine düzgün giriyor.E-okul bile hızlı fakat diğer normal sitelere girerken çok zorlanıyoruz.
Çalıştığınız okullardaki bağlantı durumundan bahsederseniz sevinirim.
MEB'in bunu bilinçli yaptığı söyleniyor sizce doğru mu?

Aynen hocam, google'ye bile iki üç kere denedikten sonra giriyor. Dediğiniz doğru olabilir...

Okulda 2 tane intenet hattı var. Labda meb hattı, idarede normal hat kullanılıyordu. Meb hattı aynen bahsettiğiniz gibi sıkıntılıydı. Müdür değiştikten sonra idarenin kullandığı hattı bütün sınıflara dağıttım. Baktım olmuyor, yeni müdürle konuştum asıl internet bağlantısı olması gereken yer lab dedim ve saolsun kabul etti. Ben de labdaki hattı da değiştirip normal hata döndüm. Meb hattı şimdi sadece öğretmenler odasında kullanılıyor.

bizdede kötünün iyisi.hatta uzun süredir sorun yaşamadığımızdan iyi bile diyebilirim.tıkır tıkır olmasada her siteye girebiliyoruz.

çok kötü hocam yaa. hiç bir yeri açmıyor. telekomu çok aradım. ankarayı bile aradım. olmuyor. artık bıraktım bende. evde görüyorum işimi.

bizde de sorun aynı, hiçbir yere giremiyoruz.Öğrenciler sürekli interneti siz mi kestiniz deyip duruyor.
Modem ayarlarına girince internet var görünüyor fakat bağlantı çok sıkıntılı. Bizim swichte yada başka bir yerde problem olduğunu düşünmeye başlamıştım ama görüyorum ki her yerde aynı problem. Peki bunun bir çözümü yok mu, tek çözüm idareyi ikna edip kendi bağlantımızı satın almamız mı?.. Öğretmenler odasında idarenin satın aldığı hat var ve o sorunsuz çalışıyor..
Peki öğrencilerden sene başında 1 TL toplayıp bu işi çözmek etik olur mu acaba.400 öğrenci ile 49TL lik paketten 8 ayı çıkarmış oluruz...

geçenlerde her 10dk. da bir 5 dk.bağlantı kopuyordu fakat ne olduysa (modem ve kablolarımız aynı bir değişiklik yapmadık)geçen hafta ve bu hafta iyi denebilir en azından sık sık kopma huyundan vaz geçti.aman nazar değmesin.

Aynen, ben ilçe mem'de çalışıyorum, ilçede de aynı hatta il mem'e gittiğimde görüyorum ki orada da aynı.. herkes sürünüyor. MEB ısrarla filtreye devam ediyor. İdareciler, memurlar işlerini yapamıyorlar. Uzantısı .meb.gov.tr olan sitelere filtre uygulamadığı için onları direkt açıyor. ama içinde sadece metin barındıran forum siteleri bile sürünüyor, açılmıyor. Bu yasakçı zihniyet kalkmadıkça olmaz. Amaç öğrencileri korumaksa, "nette çocuk var" seçeneği gibi bir seçenekle lab bilgisayarlarına koruma konabilir. Lab'dan bilgisayar öğretmeni olarak biz sorumluyuz. Pire için yorgan yakılmaz ki ama değil mi? Bu yazıyı gönderecek mi bakalım bizim MEB ADSL bağlantısı...

sureklı gel gıtlerle herkes bıze net yok dıye gelıo bende artık acıklamaktan usandım her yerde aynı oldugunu modemın yerını degıstr dıye sureklı akıl verıolar

haber7 zaman samanyolu trt ve meb sitelerini o günün çok yoğun açılmıyor diyen öğretmenlerin bilgisayarlarında açın görün hızı şak diye açıyor artık irtica heryerde :mrgreen: bağlantıda sorun varsa bu siteler uzaydan iniyor bilgisayara yok hattan geliyorsa bunları açıyorda başka yerleri neden açmıyor bilimsel bir kılıfsız minaresiz açıklama yapılması lazım mesai saati bitincede iş çözülüyor e mesai saatinde kullanmadıktan sonra öğretmende öğrncide gidiyor hangi akla hizmet ediyor nbu anlayış acaba otomatik pilot mu acaba. :puhaha:

2. hat aldık. kurtulduk..... siz de alın arkadaşlar. ne yapalım telekom zengin oluyor ama sonuçta bize düşen görev de okulda interneti iyi duruma getirmek. okul aile birliğini toplayın konuşun... ama tabi sorumluluğu müdüre ve okul aile birliğine yükleyin. ben öle yaptım ve dertlerim bitti... yeni hat mis gibi.. 8 megabit..

Biz idare ile görüştük hızı 1 mgbt ten 4 cıkarttık çok şükür kurtulduk sürünmekten

ayy deliriyorum okulda bilgisayarı açmak gelmiyo içimden. şu ikinci hat konusunu bi konuşayım ben de bakalım

günün belli saatlerinde iyi ama genelde çok yavaş tek çözüm artık ikinci bir hat gibi gözüküyor ama asıl sorun şu ki insanlara internetin yavaşlığının bizden kaynaklanan bir durum olmadığını anlatmak. Video izleyemeyen internet bozuk diyor,tıpkı yazıcının düğmesini açmayı akıl edemeyip yazıcı bozuk çıktı alınamıyor diye müdüre gitmeleri gibi bazen bu insanlarla neden aynı mesleği yapıyorum diye düşünmüyor değilim. acaba evlerinde de lambanın düğmesine basmayıp gece elektrik BOZUK diye karanlıkta mı yaşıyorlar :roll: :)

Geri