Okumuyoruz, konuşuyoruz kütüphane yok, kahve çok!

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
AB ülkelerinde yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye’de sadece yüzde 0.01.

Ayda cep telefonu ve iletişim masraflarına 213 lira ayıran 4 kişilik bir Türk ailesi, kitaba ise ayda değil yılda sadece 6.5 lira ayırıyor.

Türkiye’de çoğu AB standardını taşımamakla birlikte bin 118 kütüphaneye çoğu ders çalışmaya giden öğrenciler olmak üzere yılda 18 milyon kişi giriş yaparken, 16 bin kütüphanesi bulunan ABD’de kütüphanelere yılda 1 milyar 400 milyon giriş yapılıyor.

Bin 118 kütüphaneye karşılık, Türkiye’de 600 bini aşkın kahvehane bulunuyor.

Kütüphane üye sayısı bir milyon 25 binde kalırken, 71 milyonun üzerinde cep telefonu abonesi bulunuyor.
http://www.milliyet.com.tr/okumuyoruz-k ... efault.htm

askeri darbelerin sonucu olarak normal bir durum.okuyan nesil sorgular başa bela olur.okumayan kesim cahil kalır hiçbir şeyden haberi olmaz

Sorgulayabilmek, yorum yapabilmek için okumanında yeterli olduğunu düşünmüyorum. Eğitim sistemimizin kendisi sabit fikirli insanlar yetiştirmek üzere kurulu... Doğal olarakta okuyanda belli fikir örüntüsünde kitaplar okuyor ve o hususta taassub sahibi oluveriyor. Bu manada "okumuyoruz" şeklindeki salt eleştirilere katılmıyorum. Ve "okumak" yetmiyor diyorum.

askeri darbelerin sonucu olarak normal bir durum. Okuyan nesil sorgular başa bela olur.okumayan kesim cahil kalır hiçbir şeyden haberi olmaz + kömüre makarnaya tav olur . . .

Zülfikar hocamın da fikri hakikaten düşünülmesi lazım.

ben derslerimde belli bir sürede inisiyatif kullanıyorum ve de kitap okutuyorum.. okuldaki kütüphaneye el attım. Proje yapıp kitap toplamaya başladık. İlçedeki kütüphaneye gittim oradakilerle tanıştım ve çocuklarımı oraya da götürüp alışkanlık kazandıracağım inşallah.

gamer99' Alıntı:
askeri darbelerin sonucu olarak normal bir durum. Okuyan nesil sorgular başa bela olur.okumayan kesim cahil kalır hiçbir şeyden haberi olmaz + kömüre makarnaya tav olur . . .

Zülfikar hocamın da fikri hakikaten düşünülmesi lazım.

İşi siyasete vurmadan olmazdı zaten :)

okumayan nesil sorgulamaz, yorumlamaz. medyadan gelen haberlerle doğruyu yanlışı algılar. okumayan nesil ciddeyetini kaybeder koyun gibi güdülmeye mahkum olur. geçmişini çabuk unutur günü birlik yaşar. okumayan araştırmayan nesil özgür değildir. bulunduğu gurubu eleştiremez, ben bilmem büyüklerim bilir onların bir bildiği var der. okumayan nesil kördür.

Okumakta nicelik değil nitelik önemli. Milyon sayfa magazin haberi okumak entellektüel düzeyi artırmaz, aksine düzeysizleştirir.
Bu nedenle okumaktan çok bilimsel içeriği olan yayınları okumayı-okutmayı önemsiyorum. Her gün 100 sayfa roman okumak hayalgücünüzü geliştirmekten ve gözlerinizi bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Fakat her gün birkaç sayfa makale, bilimsel araştırma, teknolojik gelişmeler takip edilirse entellektüel düzeyinizi geliştirirsiniz.

Siz öğrencileri ve kendinizi okumaya değil, araştırmaya ve yeni şeyler öğrenmeye teşvik ederseniz, bu ilgi zaten okumaya neden olur.
Yok siz her gün öğrencilere bir ders saati kitap okuyacaksın (ne okuduğun önemli değil sen yeter ki oku) diye baskı yaparsanız onlar da okuyormuş gibi yapar. Siz de öğrenciler okumuş gibi okuma projesi yaparsınız. Her dönem sonunda binlerce sayfa okumuş gibi olan öğrencilerin ismini milli eğitim müdürlüğüne bildirirsiniz. Onlar da okumuş gibi olan öğrencilere hediye vermiş gibi yaparlar. Böylece tüm eğitim camiası birbirimizi kandırmaya devam ederiz...

Bir de şunu sorayım, siz bilgisayar öğretmenisiniz ve bu forumda sürekli e-kitap arşivleri yayınlanıyor. Çocuklara bilgisayar dersinde bu e-kitaplardan okutuyor musunuz? Yoksa bilişim çağından bahsederken matbaayı yeni icad etmiş gibi mi davranıyorsunuz?

kitap okumayan millet ne bilim üretir ne düşünür ne eleştirir.. sonumuz felaket :cry:

İsmi bile yalan. Kahvehanede kahve içen mi kaldı! Çayhane orası veya oyunhane.

. . .
Türkiye’de çoğu AB standardını taşımamakla birlikte bin 118 kütüphaneye çoğu ders çalışmaya giden öğrenciler olmak üzere yılda 18 milyon kişi giriş yaparken, 16 bin kütüphanesi bulunan ABD’de kütüphanelere yılda 1 milyar 400 milyon giriş yapılıyor.
. . .

teksen' Alıntı:
. . .
. . .

Şu anda ödev yapmak için kütüphaneye giden öğrenci olduğunu zannetmiyorum. Google'da çıkan ilk siteyi yazdırıp gelmeyen kaç öğrenci var ki?
Kütüphanelere giden insanlar ne için gidiyor onu da bilmiyorum. Hangi kütüphanedeki hangi kitabın içeriğine internetten ulaşamıyoruz ki? Google Books ve telif hakkı olan yayınları tarayıp belgeler.com'a atanlar sağolsun dimi..

ABD'liler geri kalmış anlaşılan, keşke onlar da interneti bizim kadar kullanabilseydi... yazık!

*
Moğol bir piyanist Viyana’da Ravel çalarsa Suudi Arabistan’dan alkış alabilir mi?
Peki, Ulvi Cemal’i çalarsa alabilir mi?
Peki, Ravel çalmak yerine örtülü ödenekten para çalarsa nerede alkışlanabilir?
*
her-telden-f29/dalga-t135468.html

Geri