Olabilir mi???

Kodla Büyü

serkani

Üye
Hocalarım ben bu şubat döneminde atanmış bir bilişim teknolojileri öğretmeniyim.Bizim müdür üst yazıyla benim formatörlük görevlendirme mi başlatacağını söyledi.Daha onaylanmadı ama onaylanınca senin ek derslerini şimdiden başlatacağım diyor.Böyle bir şey mümkün mü acaba?
Ayrıca ben 4-5. sınıfların derslerine de giriyorum.Bu da kafamı karıştıran farklı bir konu.4-5 lerde dersimiz yok bildiğim kadarıyla.

evt yok hocam 4,5 lere ders. Müdürünüz yazıyı yazsın ihtiyacım falan var desin onay alınabilir belki. Sizin içinde ekders sıkıntısı olmaz.

Sorun sanırım geçmiş tarihli onay durumu olup olmadığı. Evet olur, atıyorum yazı bugün gelir onay tarihi önceki tarihe ait olabilir. Yani müdürün bugün başvurur onay gelir 10 gün sonra, sen bugünden itibaren ek dersini alırsın.

Diğer sorun 4 ve 5 lerde dersimiz yok. Hangi ders adı altında giriyorsunuz merak ettim. Muhtemelen serbest etkinliklerde sınıf öğretmenleri kendilerini boşa çıkarmak adına bu şekilde bi uygulama yapmışlardır.

Hocam ek ders yazma sözüne çok güvenmemenizi tavsiye ederim. İlk atandığımda bana da aynı şey söylenmişti. "Sen formatörlüğe başla, onayın gelince biz bugünden itibaren ek ders yazarız" dediler. Tabi ben başladım ve onayın gelmesi 1 aydan fazla sürdü. Onay geldikten sonra ise görevlendirilmeyen birine ek ders yazmanın hesabını veremeyecekleri için sözlerinde durmadılar ve ek ders yazmadılar. Bende, meslekte tecrübesizliğin kurbanı oldum. Ama o sene 26 saat dersim olduğu için yorgunluğun dışında fazla bir maddi kaybım olmadı. Aynı durum sizin başınıza da gelirse maddi kaybınız fazla olur. Dikkatli olun derim..

4-5'lere girdiğiniz dersler için bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ben ve benim gibi birçok öğretmen var 4 ve 5'lerin dersine giren. Bugüne kadar kimse sorun çıktığından bahsetmedi.

oluyor ben de defalarca oldu ama bu sene 1 haftalık kazık yedim...1 hafta geç geldi onay ben de 1 hafta geldiğimle kaldım

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.Ben bir arkadaştan formatörlük başvurularının belli bir döneminin olduğunu duydum.Yani öyle kafaya göre üst yazıyla bildirmeyle başlamaz dedi.Ocak ve haziran döneminde oluyormuş sanırım.Şimdi haziranda onaylanacaksa ek dersler yansımaz tabi.

bilishim' Alıntı:
Hocalarım ben bu şubat döneminde atanmış bir bilişim teknolojileri öğretmeniyim.Bizim müdür üst yazıyla benim formatörlük görevlendirme mi başlatacağını söyledi.Daha onaylanmadı ama onaylanınca senin ek derslerini şimdiden başlatacağım diyor.Böyle bir şey mümkün mü acaba?
Ayrıca ben 4-5. sınıfların derslerine de giriyorum.Bu da kafamı karıştıran farklı bir konu.4-5 lerde dersimiz yok bildiğim kadarıyla.
Evraklarınızı elden takip edin 3 güne onay alırsınız.

4 5 lere derse girmeniz bu sene için gerçekten çok enteresan. nerde yazıyor ki bu? Ne güzel memleket arkadaş. Sevindim sizler adına ben de işte getir götür işleri kablolama oem alım satım felan takılıyorum okulda. haa bi de afiş yaptırdım 6 ve 7 lere ouyes.
Formatörlük konusu müdür bastırırsa alır hocam o kadar diyim. İli bile yola getirebilecek müdürler var. Bi iki telefon görüşmesine bakar yani. Geriye dönük bence zor. Ama onay çıktıktan sonraki ek dersiniz de sıkıntı çıkmaz.

formatörse sorun yok ama formatör değilse birinci kademede bt öğretmeninin dersi yok maalesef, biliyorsunuz. serbest etkinliklere giremez yani, o ders sınıf öğretmeninindir.
klebsiella' Alıntı:
4 ve 5 lere bende giriyorum sorun yok hocam

normalde tebliğ tarihi esas alınır. onay tarihi bir hafta öncesine aittir ama sen bunu bilemeyeceğinden göreve başlamazsın. yazı ne zaman tebliğ edilir ekders o zaman başlar.

4-5 lere giremezsiniz. burada gelen onca müfettişe sorduk. bana geçen yılda bu yılda vermediler 4-5 leri yönetmelikler açık.

4-5'ten ders kaldırıldı nasıl giriyorsunuz hayret. Serbest etkinlik adı altında yapıyorsunuz sanırım.. Deftere ne yazıyorsunuz, Bilişim Teknolojileri mi yazıyorsunuz 4-5'lere..

4 ve 5 lere hangi kanuna hangi ttk kararına göre giriyorsunuz eğer formatör olmadan 4-5 lere girerde ek ders yazılırsa müfettişler burnunuzdan getirir hem idarenin hem sizin ssonra yasal faiziyle güzel bir hesap çıkarabilirler. 4ve 5 lere giren arkadaşlar okul müdürüne sorsunlar 4 ve 5 lere girdikleri dersler norm hesaplanırken hesaba katıyorlarmıymış. katmıyorlarsa size amelelik yaptırıyorlar katıyorlarsa yanlış yapıyorlar ama yapılan bu hata öğretmeni ilgilendirmez idarenin sorunu. öğreninde bizide bilgilendirin biz boşa mı yırtınıyoruz 2 yıldır norm norm diye diye...

Kusura bakmayın sorularım biraz uzadı ama maaş karşılığını doldurmak lazım değil mi? Benim şimdi 13 dersim var ama 4-5 leri çıkarırsam 8 dersim kalacak.

bilishim' Alıntı:
Kusura bakmayın sorularım biraz uzadı ama maaş karşılığını doldurmak lazım değil mi? Benim şimdi 13 dersim var ama 4-5 leri çıkarırsam 8 dersim kalacak.
0-15 arası girersin derse. İster 0, ister 15.. Eskiden 6-10 arasıydı, en son(2009) 0-15 yaptılar onu. Ekders ihtiyacı olan öğretmen varsa girme sen, onlar girsin. Maaş karşılığı alan dışı formatörlerde oluyor sanırım, bizde değil.

Geri