Olacağı buydu!

Kodla Büyü
Fatih dediklerini Bt sınıflarına benzetiyorum. yakında çöp olacak, destek gelmeyecek... O kadar para bosa gidecek.. Ksske onun yerine projeksiyon ve pc verselerdi sınıflara hem uygun olur hemde bakımı ucuz, akıllı tahta çokta gerekli birsey değil gözümde, projeksiyonda aynı işi görür, dokunmayı ver ekrana ne olacak....

ve eminim ki 1-2 sene içinde tüm okullara gelmeden proje rafa kalkacak, birileri zengin olacak ama hep kaybeden bizler olacağız... vergilere, yeni nesillere yazık...

vazgeçin tabletten.. erteleyin toplatın
tahtalar güzel, tahtalar iyi tablete gerek yok
tahtalar gereksiz değil

Akıllı tahtalar tamam anladık da tabletler gerçekten mantıksızdı şu aşamada. ,Olayın başındayken anlaşılması iyi olmuş. Bunlar ilkokul v ortaokullarda daha sıkıntılı olacaktı. Böyle ellerine yüzlerine bulaştırarak öğrenmelerine gerek var mıydı bazı şeyleri. Zaten bunların sebebi ben yaptım oldu mantığıyle çalıştıkları için kimseye sormaya gerek duymadan ağızlarından dalyalar akıtarak sundular projeyi ama Meb in diğer projelerinde oldugu gibi olacağına ben kesin gözüyle bakıyorum. Ellerine sağlık MEB.

Sen teknoloji ile insan yetiştiremezsin ey büyükler.Eğer amacınız kaliteli insan yetiştirmekse şu işi ehline bi danışın. Ama yok biz oy peşindeyiz biz rant peşindeyiz diyosanız bize sormanıza şimdi yaptığınız gibi gerek yok.Biz emir eriniz ver emrini geç.

Tüpraşı birkaç senelik karı ile 5 milyar dolara taksitle satan devletimiz, daha üstünden 5 sene geçmeden 4,5 milyar doları apple firmasına verip tabletleri aldı.
3-4 sene sonra çöpe atılacak bu tabletler.
Yazıkk...

Kimse demiyor ki; bu teknoloji... Ama kullanmasını bilene
Yaa öğretmenim bu teknolojiyi daha kullanamıyor ki faydalansın. Tabi işlevselliği tartışılacak o zaman
Siz bekleyin arkadaşlar, bizim kıymetimiz şimdi anlaşılacak. Yakında her okula kadrolu zorunlu bir bilişimci!!!
Yozgat' ta Fatih okullarına görevlendirme yapılmadan diğer okullara görevlendirme yapılmayacak diye zorunlu tutuldu buralar
Gidişat lehimize inş

Muzilla' Alıntı:
Kimse demiyor ki; bu teknoloji... Ama kullanmasını bilene
Yaa öğretmenim bu teknolojiyi daha kullanamıyor ki faydalansın. Tabi işlevselliği tartışılacak o zaman
Siz bekleyin arkadaşlar, bizim kıymetimiz şimdi anlaşılacak. Yakında her okula kadrolu zorunlu bir bilişimci!!!
Yozgat' ta Fatih okullarına görevlendirme yapılmadan diğer okullara görevlendirme yapılmayacak diye zorunlu tutuldu buralar
Gidişat lehimize inş

hocam zorunlu yapılamaz. Diyelim ki yaptılar birleşip sendikaya gidip dava açsanız daha da değerleneceğiz. Mecbur kadro verecekler ama anlatamadık anlatamıyoruz

Kardeşimin okulunda da tablet dağıtımı yapıldı. Kendisinin ilk gözlemleri teneffüslerde bahçede öğrenci yokmuş, hepsi tabletten oyun oynuyor. Bizimki de her akşam şu oyunu yükledim diye haber veriyo bana. Neyseki kardeşim kendisini kontrol edebilen bir öğrenci. Şahsen onun gibi öğrenciler için faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ancak kontrolsüz kullanacak öğrenci sayısı ezici çoğunlukta. Türkiye tablete hazır değil, hele ki ondan önce giderilmesi gereken ihtiyaçlar mevcutken...

bence ;
bir bilişim teknolojileri öğretmeni her ne olursa olsun f@tih projesine sahip çıkmalı, savunmalı, mücadele etmelidir. Olumsuz haber yada örnekler alıp hemen bakın işte tutmadı ve tutmayacak deyip iptal olsun bayrağı açmamalıdır.
şaşırıyorum ve üzülüyorum yaaa şu başlıktaki sevinç çığlıklarına ve pes edenlere

siz 4 yıl boyunca ne bölümü okudunuz arkadaşlar ?

Türkiye'de okul şartlarında, teknolojiden fayda sağlanmak isteniyorsa, başında Bt öğretmeni bulunan bilgisayar laboratuarları kullanılmalı.

Çalıştığım bir okulda, sınıfta kalacağını öğrenen lise öğrencileri, acılarını çıkarmak için sınıftaki beyaz tahtaları kırıyorlardı. Beyaz tahtayı kıracak profildeki öğrenci, akıllı tahtaya ne yapar, siz düşünün.

mudamet' Alıntı:
bence ;
bir bilişim teknolojileri öğretmeni her ne olursa olsun f@tih projesine sahip çıkmalı, savunmalı, mücadele etmelidir. Olumsuz haber yada örnekler alıp hemen bakın işte tutmadı ve tutmayacak deyip iptal olsun bayrağı açmamalıdır.
şaşırıyorum ve üzülüyorum yaaa şu başlıktaki sevinç çığlıklarına ve pes edenlere

ilk başlarda bu projeye en çok sevinen BT Öğretmenleri olmuştur,halada ümitliyim... (kendi adıma konuşayım artık kurtulduk , mesleğimizi icra edebileceğiz demiştim)
Eğer bu proje gerçek anlamda eğitim ve teknolojiyi biraya getirip öğrenme ortamları sağlamak olacaksa bu projenin 1. Basamağı, olmazsa olmazı, omurgası ,BT öğretmenleri, Öğretim Teknologlarıdır....Yok eğer derdiniz komşu alışverişte görsün ise projenin o aşamasında sıkıntı yok zaten:ihaleler yapılır, medya ile paylaşılır, ankara merkezdeki öğrenciler çatır çatır tabletleri kullanır, kamuoyuna reklam yapılır maşallah bu aşamalar tıkır tıkır...

Gelinen noktada BT Öğretmenlerinin rolü,konumu,sorunları,yetkisi,etkisi ortada...
Siz bu projede kapının dış mandalı iken verilen tepkinin aslında büyük bir isyan olduğunu görmelisiniz...

ya arkadaşlar biriniz yazıyı buraya koyabilir mi bizm pcde erişim engellenmiştir hatası veriyor birkaç kere denedim ama..

mudamet' Alıntı:
bence ;

tabikide hocam sahip çıkmalıyız. Okulda 36 tahta, 150 tablet var. Sürekli sorunlar, sorular insan burda kendini önemli zannediyor. Zaten dersler seçmeli, norm yok, bu projeye sahip çıkalım, eğitimde teknolojiyi etkin kullanmak için öğretmenlere rehberklik yapalım. Sonuçta BÖTE mezunuyuz.

bilişim teknolojilerinin herhangi bir unsurunun eğitimde kullanılması eleştirenler bilişim teknolojileri öğretmenisiniz demi.

turhan287' Alıntı:
bilişim teknolojilerinin herhangi bir unsurunun eğitimde kullanılması eleştirenler bilişim teknolojileri öğretmenisiniz demi.

işte bizler bilişim teknolojileri öğretmeni olduğumuz için bu işin ilerisini herkesten daha net görebiliyoruz.
Burda amaç karşı çıkmak değil, şu anda Türkiye' nin buna hazır altyapısı olmadığını belirtmek.
Temel ihtiyaçları karşılanmayan ve sınıfların kalabalıklığı problemleri gibi bir sürü problem var okulların.

Daha da ilerisini söyleyeyim eğer pilot uygulaması dikkate alınmazsa ve dağıtılmaya başlanırsa 3 sene içinde okullar kullanılmayan teknoloji çöplüklerine dönecek.
Bunu görmek için bilim adamı olmaya gerek yok.
Bizler ülkemizi seviyoruz ve boşa harcanan paralara da üzülüyoruz.

İlla teknolojiyi uygulayacam diye hiçbir altyapı olmadan uygulamaya çalışırsan normal olarak sonuç hüsran olur.
Ama bunun oy toplamak için yapıldığını da herkesten iyi biliyoruz.

Amaç eğitimi iyileştirmek, teknolojiyle birleştirmek değildi. Amaç bak biz ne büyük işler yapıyoruz demek, büyük düşün Türkiye sloganının altını doldurmaktı. Öyle olmasaydı iyice araştırılır, çalışmalar tamamlanır, pilot okullardaki uygulamaların sonuçları değerlendirilmeden de diğer illerde hiç bir işe girişilmez, bunca masraf yapılmazdı.
Biliyorum, sadece siyaset yapıyorlar. Ama yine de sırf verdiğimiz vergilere, ülke bu projenin gerçekten faydasını görsün diye uğraşan meslektaşlarımızın emeklerine yazık olmasın diye bize bu kadar ihtiyaç varken bir kadro vermeyip okul okul süründüren zihniyete söylene söylene elimden geleni yapıyorum.

tablet olayına hızlı girildi bence. Akıllı tahtalar yeterliydi ilk aşamada. Tahminim tablet olayını tekrardan ele alacakları.

Olayın şekli eleştirilebilir ancak BT öğretmenlerinin "Tablet de neymiş, istemezük" moduna girmesi beni şaşırtıyor. Excel'e veri girmeyi bile bilmeyen ve öğrenmeye de niyeti olmayan o eleştirdiğimiz öğretmen güruhu gibi davranmaya başladık iyice.

akıllı tahta tamamen gerekli ama tablet olayında hızlı giriş yapıldı ki ilk aşama için gereksizdi bence. pilot uygulamalarda değerlendirmeler yapılıp sonuçların artıları eksileri çıkartıldıktan büyük ihalelere girilmesi gerekir. devlet bütçesi gene har vurulup harman savuruldu neyazıkki

akıllı tahtalarda bile bizim öğretmenler önceleri çok istekliydi merak edip çalışıyordu ancak bu aralar pek yaklaşmak istemiyorlar . akıllı tahta için döküman hazırlamak hatta nette aramak bile zor geliyormuş

Adobe CS3 ihale edip okullara dağıttılar. Ama ne alt yapı vardı ne de eğitim için bir planında yer verildi.
Şimdi ise okullar internet hızından şikayetçi iken zenginleşmemiş içerikle tablet dağıttılar. Hatta bazı illerde tablet yerini netbook 'a bıraktı. Devlet daha büyük zarara uğratıldı. Bu projeler reklam olsun diye yapıldıkça, plan -program ve amac tam olarak belilrlenmedikçe ve tabi birilerini zengin etme anlayası oldukça hiçbir fayda sağlanamaz. Ortada böyle kalırsınız.

bizim norm sorunumuz, ders saati sorunumuz yada başka herhangi bir sorunumuz bence kesinlikle bu proje harici tutulmalıdır. Bu projede ciddiye alınmadığımız görüşüne de katılmıyorum. Alınmamış olsak bile bunun yanlış olduğunu söylemeli ama hevesimizi kırmadan her ne olursa olsun bir böte mezunu olarak bu projeye sahip çıkmalı ve mücadele etmeliyiz.

biz 4 yıl boyunca bilişim elemanlarını(donanım&yazılım) eğitim ortamında kullan(dır)mayı öğrendik. bu proje teknolojiyi iyileştirerek fırsatları artırma projesiyse bu tam da bizim işimiz. lafı uzatıp naz ve şantaj yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Geri