Olivetti 284'ü networke bağlamak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Günaydın ,

Yeni bir fotokopi aldık. Network üzerinden bağlantıyı destekliyor. Modemdeki tüm girişler dolu olduğu için bir bilisayara 2. ethernet kartını takıp aşağıdaki gibi bir yapı kurmayı düşünüyorum , böyle bir yapı için nelere dikkat etmek gerekir?

Ethernet kartları arasında köprüleme vs. yapmaya gerek var mı?

Uploaded with ImageShack.us

Re: PC'yi ethernetle fotokopiye bağlama?

bazı markalar düz kablo bağlantıyı destekler ama bir kısmı desteklemez. önce pc ile fotokopi arasına düz kablo çekin. ethernet lerde hareketlenme olacak. olmadıysa cross-over kablo ile bağlantı kuracaksınız ve ip ,dnsleri manuel olarak atayacaksınız her iki tarafa. yada elinizde varsa ufak bir hub kullanmanız gerekebilir.

Re: PC'yi ethernetle fotokopiye bağlama?

Düz kabloyla herhangi bir hareket olmadı.

Cross kabloyla denedim bir sonuç alamadım maalesef.

Kullandığım ethernet kartlarını iki bilgisayarı bağlamak için kullandığımda herhangi bir sorun yok.

Fotokopi Makinemiz :

d-Copia 283MF-283MFplus-284MF
284mf_big.jpg

Bu cihazı , bahsettiğim şekilde kullanabilen var mı?

Cihazın DHCP ayarını kapattım.

Elle ip/subnet adreslerini belirledim.

sadece denemek modemden geçici olarak bir kablo çekme ihtimaliniz varmı? koblo çektikten sonra ethernetlerde bir hareket varsa o ip ye doğru ping atmayı denermisiniz. tabi önce cihazın dhcp sini açmayı unutmayın.
fotokopideki ethernet disable olabilirmi diye düşünüyorum.

modemimizde DHCP kapalı. Bu modemden bağlanan tüm bilgisayarlara elle ip verilmiş durumda.

Öğleden sonra geçici olarak fotokopi cihazını modeme direkt bağlamayı deneyeceğim.

Fotokopide ip adresi elle giriliyor. Fotokopide ethernet disable diye bir ayar göremedim , bütün menülerine bakmıştım. Tekrardan kontrol edeceğim

Fotokopiyi bağladım ancak şimdi de bilgisayar 1. ethernetten internete çıkmıyor.

İnternete çıkması için 1. etherneti nasıl ayarlamam gerekiyor?

Ethernetler arasında köprü oluşturunca internete çıkıyor ama fotokopiye bağlanmıyor? :?

hoppalaa :D

siz modem den 1 kabloyu kendi makinanıza bağladınız sonra gittiniz modemden bir kablo daha aldınız bunda fotokopiye bağladınız doğrumu?
ip leri manuel verdiniz yani çakışma yok hepsinin dns leri ve gateway leri belli .
sonra geldiniz kendi pc nize internete erişebildinizmi? evetse fotokopiye doğru ping atın ne cevap geldi? erişemediyseniz önce modeme ping atın yine erişim yoksa ayarlarınızı kontrol edin belki ethernet kartınız arızalıdır.

neoplasma' Alıntı:
hoppalaa :D

siz modem den 1 kabloyu kendi makinanıza bağladınız sonra gittiniz modemden bir kablo daha aldınız bunda fotokopiye bağladınız doğrumu?
ip leri manuel verdiniz yani çakışma yok hepsinin dns leri ve gateway leri belli .
sonra geldiniz kendi pc nize internete erişebildinizmi? evetse fotokopiye doğru ping atın ne cevap geldi? erişemediyseniz önce modeme ping atın yine erişim yoksa ayarlarınızı kontrol edin belki ethernet kartınız arızalıdır.

Modemde boş port olmadığı için modem - yazıcı bağlantısı sağlayamadım.

bilgisayara 2. ethernet kartı taktım.

2. ethernetle - yazıcıyı cros kablo ile bağladım.

selamlar
sorunu böyle çözmek biraz zor. öğlen arasında falan sökme şansın yokmu geçici olarak

neoplasma , önerilerin için teşekkürler.

Öğleden sonra denemeye devam edeceğim.

fotokopi-pc arasındaki kısma 192.168.3.x aralığından değer verince sorunu çözebilmiştik.

Kısa bir süre sonra da modemde port açılınca direkt bağlama imkanımız oldu.

Bu cihazda tarama yaptığımız zaman pdf olarak kaydetmesi biraz farklı geldi bana. Belki seçeneklerinde vardır bir bölümü ama karıştırmadım.

jpg olarak taratma gibi bir seçeneği var mı?

Merhaba arkadaşlar,

Elimde 284 MF var windows7 64bit yüklü ve tarayıcıyı USB üzerinden bağlı bir türlü çalıştıramadım kafayı yemek üzereyim yardımlarınıza ihtiyacım var.
Windows 7 64bit için doğru driverlarını bulabileceğim bir adres önerinizede ihtiyacım var.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

arkadaşlar bizim de aynı problemimiz var. win7 kurulu 2 makine arasında switch'le bağlantı sağlanıyor. olivetti d-Copia283MF de bunlardan birine bağlı durumda. her iki pc de ağda birbirini görüyor. yazıcı da paylaşıma açık. ancak 2. pc den tanıtmaya kalktığımda yazıcıyı ağda görüyor, ancak galiba bağlanamıyor. "windows update bağlanılıyor, bu biraz sürebilir.." gibi bir ifade geliyor. sonrasında birşey kuramıyor. *.inf elle girin diyor, ama ben hangi *.inf dosyası olduğunu da bilmiyorum ve bulamıyorum ve kuramıyorum.. bana yardım edebilecek olan var mı?

NOT: daha önce bu bağlantıyı yapmıştım, ancak pc teknik servise gidip format atılıp yeni geldi. şimdi neden göremediğini anlamış değilim.. lütfen fikri olan varsa yardımmm..

İşletim sisteminden kaynaklanıyor ama net bir çözüm önerisi getiremeyeceğim.

Cihazı ağa bağlayıp o şekilde kullanmayı deneyebilirsiniz.

DotCom' Alıntı:
İşletim sisteminden kaynaklanıyor ama net bir çözüm önerisi getiremeyeceğim.

Cihazı ağa bağlayıp o şekilde kullanmayı deneyebilirsiniz.

hocam cevabınız için teşekkürler. benzer başka bir konuyla ilgili yazdıklarınızdan durumu çözdüm.
söylediğiniz gibi makinayı switch'e taktım, IP adresi verdim ve TCP/IP Aygıtı olarak tanımladım. ilginiz için teşekkürler :)

Geri