Olmaz olsun böyle zorunlu ders!

Kodla Büyü

eyolcu

Süper Üye
Süper Üye
Onlarca kez açıldı ama haykırmak istiyorum. Bu nasıl bir zihniyettir nasıl bir bilinçsizce yapılan zorunlu derstir.... Arkadas BT sınıfım yok, sınıflarda projesiyon var ama çogu bozuk, ders anlatmam için bilgisayar yok, kitap yok, kılavuz yok.. Hadi bakalım çık işin içinden. Hiç mi düşünmediniz dersi kaldırırken veya koyarken Bt sınıflarını... Yazıklar olsun ya, çıkıp top oynatacam herhalde aklıma birsey gelmiyor...

ozellikle ilgincdir kocaelide ki okullarda durum hep bu hesapda fabrikalar sanayi şehri
gelin okula bisiler yapalim dedigimiz milyon dolarlik sirketler fabrikalar hepsi agliyor battik diye

hocalarım bende yeni atandım siirtteyim. okulda bt labı var ama pc yok. projeksiyon varmış ama kılavuz kitap filan yok. daha bu derste sıkıntım varken birde teknoloji tasarım derslerini de verdiler. ne anlatıcam ne yapcam bilmiyorum :(

labım var ama sınıf olarak kullanılacakmış. ortası sıra ile doldurulmuş, kitap desen zaten yok! büyük bir moral çöküntüsüyle geldim eve, 2 şer saat nasıl geçer sınıfta işlenen dersle, ödenekle kendi seyyar düzeneğimi kurmaya çalışıcam :shock: basitleirnden taşınabilir bilgisayar ve projektör

aynı dertten bende muzdaribim.çözüm üretmeye çalışıyorum bulamıyorum.artık formatörlüğe de alışmaktanmıdır nedir herşey tam olsa bile yapamam gibi geliyor acayip bir bıkkınlık.bulsam başka bir iş kafama göre sağlam hemen bırakıcam o haldeyim.

Bende anlamıyorum niye zorunlu yapıldı ve ilk duyduğum zamanda böyle olacağını biliyordum.Lab yok çocuklar soruyor bilgisayar yoksa ne yapcaz diyorlar.Her sınıfta projeksiyon yok.Olsa bile slayt izlemek istemiyorlar.Mide ağrıları,baş ağrıları tekrar artmaya başlıyor
zorunlu olmasa mıydı yani hocam?

şöle mini bir projeksiyon (ışıklı ortamda gösterenden) ve bir laptopla sınıf sınıf gezcen anlatcan.ödev vercen herkes evde veya başka biryerde yapsın mail atsın ödevleri ordan kontrol edecen.ama kendileri de yapmazlar ki.bu devirde çocuklara güvenilmez ayrıca.uygulama yaptırmadan da ne anlatıcan ki???

Kendi dersinin zorunlu olmasına bu kadar üzülen ve şikayet eden başka bir zümre yoktur herhalde. Evet imkansızlıklar çok, esksiklerde çok fazla! Göreve başladığım ikinci yıl sadece kara tahtası ve sıraları olan sınıfta bir yıl boyunca derse girdim. Fiziki şartlarınız neye elveriyorsa ona göre ders programı ve yıllık plan hazırlayın. Size kimse laboratuvarın yok bu dersi öğretmezsin diyemez. Siz başta şikayet eder bu dersin zorunlu olmasını istemezseniz, bu bölümden ne yeni atama yapılır ne de şu an öğretmen olanlar il içi ya da il dışı tayin isteyebilir. İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atama bölümlerinde her yıl norm fazlası olarak ordan oraya atanırlar.
Gerçekten derslerin zorunlu olduğuna üzülenlerin olmasına üzülüyorum.

Hocam üzülme yok ortada, sadece o kadar emekler ile sermaye ile sınıflar kur sonra dersi kaldır ve sınıflar çöp olsun, daha sonra ise dersi tekrar koy... Dersin bastan kaldırırması yanlıstı ayrıca bt sınıfı olmadan ne kadar verimli olabilir ders? ben düşünemiyorum açıkcası... Bende 1 dönem karatahtada anlattım ve emin olun sınıfsız ders anlatmak bizede öğrencilerede zulum gibiydi...

Bu konunun başlığı çok yanlış, o zaman başlık değiştirilmeli. Bu ders zorunlu olsun diye 2 yıldır çaba sarf ediliyor. Bu başlıklar sadece bize zarar verir. Lütfen bu forumu bakanlıktaki insanların da takip ettiğini unutmayınız. Ben de ilk atandığımda 1 yıl sadece projeksiyon ile ders işledim. Lütfen imkanları değerlendirin, yoksa da sürekli dile getirin talep edin. Birilerini rahatsız etmeden talepler yerine gelmiyor.

Bu sitede dersin zorunlu olması için sayısız eylem yapmış, görüşmelerde bulunmuş saatlerini günlerini harcamış arkadaşlar varken nasıl böyle bir başlık açılabilir..! Şiddetle kınıyorum. :-1:

Benim okulumda da kitap yok, lab yok ama yine de öğrencilerime faydalı olmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. İyi ki dersimiz zorunlu oldu ve norm fazlası olmaktan kurtukduk, yeni atamalara norm açıldı, öğrenciler profesyonel BT eğitimi alacak ..-tüm olumsuzluklara rağmen UMUTLUYUZ..

Arkadaslar Size tavsiyem okul dönüşümlerinde okulu ilkokul olan ve BT sınıfna sahip okul müdürleri ile görüşün ve kendi okulunuza labı taşıyın. Eğer ilkokul müdürü labı vermezse şube Müdürleri ile felan görüşün.

Labaratuar lar ilk okullarda heba olacağına işe yarasın.

ilk3r' Alıntı:
Arkadaslar Size tavsiyem okul dönüşümlerinde okulu ilkokul olan ve BT sınıfna sahip okul müdürleri ile görüşün ve kendi okulunuza labı taşıyın. Eğer ilkokul müdürü labı vermezse şube Müdürleri ile felan görüşün.

Labaratuar lar ilk okullarda heba olacağına işe yarasın.
Bunun için Bakanlıktan görüş istenebilir aslında, bu durumda olan arkadaşlar idareleri yoluyla Bakanlığa bu durum hakkında bildirim ve istekte bulunabilir.

eyolcu' Alıntı:
Onlarca kez açıldı ama haykırmak istiyorum. Bu nasıl bir zihniyettir nasıl bir bilinçsizce yapılan zorunlu derstir.... Arkadas BT sınıfım yok, sınıflarda projesiyon var ama çogu bozuk, ders anlatmam için bilgisayar yok, kitap yok, kılavuz yok.. Hadi bakalım çık işin içinden. Hiç mi düşünmediniz dersi kaldırırken veya koyarken Bt sınıflarını... Yazıklar olsun ya, çıkıp top oynatacam herhalde aklıma birsey gelmiyor...

yukarıda bahsettikleriniz varken ders seçmeli yapıldı, ders saati düşürüldü, bazı çakallar lab'ları sınıf yaptı...
yukarıdakiler bittiğinde ders zorunlu oldu, hadi kur bakalım BT sınıflarını !!!
bu ülkenin parasının nasıl pervasızca harcandığının bir göstergesi sanki...
BT lab var ama ders yok
BT lablar dağıtılıyor, ders olmayınca ilgisiz kalıyor ve yok olmaya başlıyor, ders zorunlu ve 2 saat oluyor. Güzel Memleketim..

Hala savunanlar varya daha ne diyeyim, müstehaktır bizlere hersey... Bt olmadan ders olursa, boyasız kağıtsız resimde olur, sınıf içinde bedende olur... hersey olur hocalarım hersey...

Kişisel olarak bir geçmişten bugüne şikayetim baş edemediğim bir durum yok ama her türlü imkansızlığa rağmen ders harici işlerle zoraki ilgilenmek istemeyenler için özellikle bayan arkadaşlar için, tayin isteyecek olupta açık yer bulamayanlar için, norm fazlası meselesi için bu sıkıntıyı çekmeye değer diyorum..

arkadaşlar okulda boş bi sınıf dahi varsa ordan burdan toplanabilir bilgisayar ilkokullardan bankalardan ya da ne bileyim büyük esnaftan birer ikişer olmadı kalkınma ajansları var oraya proje yazarak çok zor değil az biraz uğraşarak, (çalıştığım ilde bi çok okul bu projelerle bilgisayar lab. na kavuştu benim okulum da dahil ) herşey hazır gelmiyor gelir diye beklersek de olmuyor ama dersin zorunlu olması lab olsun olmasın bizlere azıcık da olsa değer kazandırdı teknik elemanlıktan çıktık çok şükür lisedeyim ama kafam eserse ortaokula geçerim deme şansım oldu önceden hayaldi

bedenci topu hazır buluyor fenci lab malzemesini dilenmiyor matematikçiye cetveli okul veriyor ..... bu liste uzayabilir.... neden benim ders ekipmanımı ben temin etmek zorundayım.... ve neden yok nasıl ders işleyecem dediğimde elindeki ile yetinmelisin cevabı geliyor... bilgisayar öğretmenliğini yazdığım güne .............................................................................................................................. :x

schumix' Alıntı:
Bu konunun başlığı çok yanlış, o zaman başlık değiştirilmeli. Bu ders zorunlu olsun diye 2 yıldır çaba sarf ediliyor. Bu başlıklar sadece bize zarar verir. Lütfen bu forumu bakanlıktaki insanların da takip ettiğini unutmayınız. Ben de ilk atandığımda 1 yıl sadece projeksiyon ile ders işledim. Lütfen imkanları değerlendirin, yoksa da sürekli dile getirin talep edin. Birilerini rahatsız etmeden talepler yerine gelmiyor.
:+1:

aynı sorunları yaşıyorum bende tek üzüldüğüm öğrencilerin durumu bt lere bakan yok iki okulda çalışıyorum eski bilgisayarlar.....btr değilim

the_korsan' Alıntı:
Kişisel olarak bir geçmişten bugüne şikayetim baş edemediğim bir durum yok ama her türlü imkansızlığa rağmen ders harici işlerle zoraki ilgilenmek istemeyenler için özellikle bayan arkadaşlar için, tayin isteyecek olupta açık yer bulamayanlar için, norm fazlası meselesi için bu sıkıntıyı çekmeye değer diyorum..

:alkis: kesinlikle katılıyorum, birkaç sene içinde düzene gireceğini düşünüyorum. zira formatörlük kadar saçma şey görmedim :?

Merhaba arkadaşlar Burda Yazılanları görünce şaşırmadım doğrusu hep aynı nakarat
Degerli arkadaşlar bildiğiniz gibi 4+4+4 diye yeni bir sistem uygulanıyor.
Dersimizin geri gelmesi ve zorunlu olması için çok çaba harcadık NET ortamında.... Ama bazı arkadaşlarımız
bunun NET ile olamayacağını bilincine varıp sahaya indiler iyide yaptılar. Bu dersin geri gelmesi 2010 yılından beri verilen mücadele sonucu da zorunlu hale gelmiştir. Ki bugün hem atanamayan arkadaşlarımıza hemde bize her okulda çalışma ortamı tayin hakkı doğdu. Bu süreçte dersimiz resmen bitirildi.Müdürler kafalarına göre lab. dağıtılar çörümeye biraktılar . Özellikle okul dönüşümlerinde ilkokul olması gereken okullar orta okula orta okul olması gereken okullar ilk okula döndürüldü. Bunu bizat yaşayanlardan biriyim. En son tayin yaptığım resmen bu durumda 2 haftadır LAB kurmaya çalışıyorum. Başka okullardan bil. aldım topladım. Sınıf berbat ama arkadaşlar bunu yeniden canlandıracak olan biz olmalıyız. EĞİTEK derdimizi anlatmalıyız. PES edip özellikle okul müdürlerinden kesinlikle çekinmeyiniz. Gerekirse yasal zorunlulukları dile getirip uyarınız.....

Valla hocam söylediklerinde haklısın ama...
Senelerdir norm fazlası, amelelik ve belirsizlikler
İki durumu karşılaştırdığımda şu anki durum bence çok da fazla problem değil.

Benim de okulun değişmesiyle lab yok, projeksiyon yok
Fakat idare dayatması, amelelik, norm fazlası ve seneye ne olacağını bilememe gibi durumlar yok. Dersim biter çeker giderim.
Ha sadece bu durum da değil çözüme kavuşan, dikkat edin geçen sene 330 kişi atama yapıldı şu an 1200 lerde.
Atama bekleyen arkadaşlarımızın da önü açıldı.

Forumda saolsun arkadaşlar her ihtimale karşı planlar ve ders işleniş şekillerini bizlerle paylaşıyorlar.
Bunlardan yararlanmakta fayda var, tabi ki sıkıntılar çekeceğiz ama emin ol eskisinden çok iyi durumdayız hocam.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

arkadaşlar 5 ve 6 larda 2 saat zorunlu olan bilişim dersi için en az 2 yazılı sınav da yapmamız gerek miyor mu? ama ortada ne klavuz ne kitap hiç birşey yok ne yapacaz biz şimdi

Geri