on board ekran kartı için yardım...

Kodla Büyü

gkhnhll

Site Gezgini
arkadaşlar benim yeni okulumda pclerin ekran kartlarını çalmışlar fakat anakartdaki onboard monitor girişi var fakat ona taktığımda sinyal yok diyor bu onboard monitor girişini biosdan filanmı açılıyor yoksa her pcye bir ekran kartımı almalıyım :( bir ton para demek yazık vallaha

hocam ilk görüntü geliyorsa ekran kartı çaışıyordur çalışmasa görüntü gelmez zaten,biostan acmalısın...

Bios pilini çıkar, pil yuvasındaki + ve - kutupları bir iletken aracılığı ile bir süre birbirine değdir.
(Anakart üzerinde sıfırlama jumperı vardır ama bulmak lazım. O yüzden yukarıdaki yöntemi yazdım.)

Sıfırlayabilirsin tabii. Load Default (veya benzeri) diye bir seçenek vardır. Onu uygula.

Default yazıyorsa tamamdır. :)

(Aslında biosa girebiliyorsan ekran kartı ayarını da bulabilirsin.)

hoıcam şimdi bi harivi ekran kartı takıp biosa girecem sonra default edecem bios eski haline dönecek ve dahili ekran kartına taktığımda monitöre görüntü gelecek doğru anladım herhalde :alkis: bide hocam bu sonradan ekran kartı takıldığında özelliklemi on board ekran kartını kapatıyorlar yoksa kendiliğindenmi kapanıyor harici takılınca kusra bakma bilgim yok bu konuda yanlışda yapmak istemiyom :oops:

Normalde harici ekran kartını çıkarınca dahili kart kendiliğinden etkinleşip çalışması gerek. Ben sadece senin anlattığın durum başıma gelirse ilk yapacağım işi söyledim. Yani dahili ekran kartında sorun varsa biosu sıfırlasan da çalışmaz.

Geri