on parmak f klavye

Kodla Büyü

yazbenide

Üye
arkadaşlar hepinize iyi çalışmalar. 10 parmak ile ilgili daha önce sınav yapan arkadaşlar varsa örnek paylaşımda bulunabilirler mi? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Daha önce hiç bu dersi veren arkadaşımız yok mu ki, ( Modülde verilen puanlamayı tam anlamadım. Siz nasıl uyguluyordunuz? Yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam, bir metin verip 5 dakika yazdır, 5 dakika sonunda word programında boşluklu karakter sayısını bul. Yapılan yanlışları 5 ile çarparak boşluklu karakter sayısından çıkar ve çıkan sonucu 5 e böl. Modül kitapçığının en altında bir tablo var, çıkan sonucu o tablo da ki karşılığı modül notu olarak geçer hocam, anlamadığıniz yer varsa sorun açıklayayım.

(Aynı metni iki kere yandırıyorsunuz, kursiyer hangisini seçerse onu hesapliyorsunuz, ilk yazış ta yanlışları 5 ile, ikinci yazış ta 10 ile çarpıyorsunuz.)

İkinci modül sınavında mantık aynı ama yani lis 15 ile çarpılıyor sanırım, modülün en altında yazıyor hocam, şimdi incelersen anlarsın sanırım.

hocam çok özür dilerim diğer yorumun altına tekrar yazmıştım bunu yeni gördüm.Öncelikle teşekkür ederim. Bende aynı şekilde uygulama yapıyorum. Dikkatimi çeken bir alanı seninle paylaşmak istiyorum.
1. modülün sonundaki sisteme göre 3 veya 5 dakika üzerinden sınav yapmayı anladım. 5 dakikalık süreç sonrasında metnin hepsi seçilerek boşluklu metin sayısı öğrenildikten sonra yanlış sayısı 5-10-15-20 şeklinde çarpılarak kaç dakika üzerinden yapıldıysa ona bölünerek mi bulunuyor.
Yani 3 dakikada 700 boşluklu vuruş yapan bir öğrencide 3 yanlış olsa ve değerlendirmede biz her yanlış için 15 vuruş ceza versek hesabı

700-(15*3)/3 =218 kel/dak şeklinde mi olacak ????? Buradaki 700'ü 3 ^e bölmüyoruz değil mi ayrıca ?

Modülde verilen örnek pek mantıklı gelmedi çünkü. dakikalık net vuruşu alıyor! ama en sonunda 5'e veya dakikaya göre 3'e bölüyor çok mantıksız ki o zaman çoğu kalır. Benim yaptığım şekildeyse çoğu geçmiş oluyor. BU konuda bilgi verebilir misiniz ? Teşekkürler.

yazbenide' Alıntı:
Daha önce hiç bu dersi veren arkadaşımız yok mu ki, ( Modülde verilen puanlamayı tam anlamadım. Siz nasıl uyguluyordunuz? Yardımcı olabilir misiniz ?
hocam muhasebe ve finansman öğretmeniyim bu ders aslında bizim branş dersimiz. ilk sınavda yanlış vuruşları 5 ile çarparız toplam boşluklu vuruş sayısından çıkarıp kaç dakikalık sınav yapmışsanız kalan vuruş sayısını ona böleriz yani 3 dakikalık yapmışsanız 3 ; 5 dakikalık yapmışsanız 5 e bölünür çıkan dakikalık vuruş sayısını tablodan bulup karşılığı puan neyse onu verirsiniz. Son kelimedeki hataları dikkate almazsınız.

Hocam bu ders büro yönetimi ve sekreterlik alanı dersi değil mi, muhasebeden alındı diye biliyorum, talim terbiye de öyle bakmıştım.

Hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Bu kursu daha önce veren hocalarımızdan 4. modül(yazı biçimleme) için yardım istiyorum. Sınavını ve puanlamasını nasıl yapmamız gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Geri