onboardlı anakarta yeni ekran kartı takma sorunu acill

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alo33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

alo33

Üye
arkadslar öncelikle mrb.. benm sistemim msı p4m900 anakart 2gb ram 400watt xılence psu var ekran kartım yandıgı için (9600GT) vardı yanınca zotac9800GT eco ddr3 aldım
taktm slotuna fanı dönüyor ancak monitördeki yeşil led yerine turuncu ışık yanıyor ve görnütü gelmiyor onboardlı anakartım oldugu için ekran kartı takılı iken monitör kablosunu onboard giriine takıorm yine görüntü yok ekran kartını cıkarınca onboarddan görüntü alabiliyorum . çözüm önerilerinizi beklıyorum ekran kartı sıfır alındı.

ekran kartını cıkar,pc yi başlat bios a gir.bıos tan ekran kartı seceneğini onboard yerine pci-exp. yap kaydet.pc yi kapat ekran kartını tak.bilgisayarı çalıştır

aydansiii' Alıntı:
ekran kartını cıkar,pc yi başlat bios a gir.bıos tan ekran kartı seceneğini onboard yerine pci-exp. yap kaydet.pc yi kapat ekran kartını tak.bilgisayarı çalıştır

evet, buyuk ihtimal hocamın dediği gibidir.

bios da internal-pcı pcı-e die 3 secenek var
zaten pcı-e yi sectim ama bu secenekdeyken bile onboarda taınca acılıo ama ekran kartını takınca acılmıo

bi ayrıntı daha ekran kartını takınca monitör ledi sarı yanıo ancak winddows acılıs sesi felan gelmio onboarda takınca sesi felan gelıo yani.

tüplü monitör yok. lcd . bide ekran kartını takıp monitör kablosunu on boarda taınca yine acılmıor dostm..ancak kartı cıkarrısam acılıor

anakartın ekran kartını desteklemiyor olabilir.(anakart ve ekrankartının ozellıklerını bilmiyorum ama)

güç girişi yok biras dan pc yi kapatıp ramleri cıkarıp takıcam. bios pilinicıkarıp takcam dediğğni gibi 800.600 ayarlayıp denicem hepsinii güç grişi yok modeli zaten eco özelliği tasarruf bide anakart uyumlucünkü 9600 gt vardı kullanıodm

Ekran kartını başka makinada ya da başka ekran kartını sizin makinade deneyin. Ekran kartı değil de slot gitmiş olabilir mi ?

kullandığınız anakart bende de mevcut eski anakartım yandığında 478 pinli işlemciyi ve ddr2 ram i desteklediği için ve de pcie slotu olduğu için bu anakartı almıştım. Önce onboard anakartı kullanırım sonra da bir pcie ekran kartı alıp 478 pinli işlemciyle dd2 ram ve pcie ekran kartı kullanırım diyordum ama ekran kartını almadan internetten okuduğum kadarıyla bu anakartlarda pcie slotu sorun çıkarıyormuş :(( bir araştırın derim... ben de vazgeçtim bu duyumdan sonra zaten

arkadaslar bilgisayarcıya gidldi ve anakart ileekran kartının uyum sorunu oldugu saptandı ddr5 ekran kartı taktı o bile calısıo
bnm ekrankartı basak makıneye taktı odacalısıo yani uyumsuz

Aldığınız ekran kartı pcie 2.0 anakartınız ise pcie 1.0 ama bu durum çalışmaya engel bir durum değil.Fakat bazen bazı ekran kartları bazı anakartlarda çalışmayabilio.Bunun 1. sebebi BIOS 2. sebebi PCB faktörü.Sorun PCB ise yapacak bişey yok .Ama BIOS u güncelleyip deneyebilirsiniz.Olmazsa başka bir ekran kartına bakın...

benm anakartta p4m900m3 yazıo ama hem m3-f hem m3-L var resmlerıde aynı anakartların m mi L mi yazmıo onu anlayamadm hngısı old:D

Normalde çalışması gerekir, ekran kartında ram türü pek farketmez.. Zaten farketse o zaman ddr5 ile hiç çalışmaması gerekir. Bunu bir msi yetkilisine sorun veya direkt olarak dendiği gibi bios güncellemesine gidin...

Geri