Onları Kendi Silahı İle Vuruyorum :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xendane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xendane

Aktif Üye
Bugün formatör görevli olduğum okulda öğrencinin biri geldi hocam format nasıl atılır öğrenmek istiyorum diye sordu.
Bende 147yi ara bilgisayar dersimizi niye kaldırdınız biz bilgisayar öğrenmek istiyoruz diye şikayet et dedim gönderdim :)

Dilinize sağlık hocam.

En iyi öğrenme yöntemi. Belki bakanın kulağına gider de o da birşeyler öğrenir, bir deneyim edinir. Kendini çok akıllı sanmaktan, en azından öğretmenlerden akıllı sanmaktan vazgeçer.

Daha önce 147 ilk çıktığında bir arkadaşımız daha yapmıştı. Anlayacaklarını sanmıyorum. Çok da umurlarında değil zaten eğitim miş çocuk muş bilşim miş....

bizi gözden düşürmüşler arkadaşlar boşa üzülmenin gereği yok artık. bakın 72bin sınıfçı açığa çıkıyo haberi çıkınca hemen hükümet kanadından cevap geldi. neymiş onları branşçı yapacaklarmış. biz kaç senedir bize ne olacak diyoruz bir kişi de çıkıp bi açıklama yapmadı. hep yuvarlak sözler...

fare dağa küsmüş dağın haberi yok.

tepkini milli eğitime vereceksin öğrenciye değil. gücün ona mı yetti.

üç maymun' Alıntı:

Hocam üslubunuz daha yumuşak olsaydı keşke...

Görev tanımımda yapmam gereken herşeyi fazlasıyla yapıyorum ben ve bundan dolayı başarı belgesi bile aldım ancak müfredatta olmayan bir konuyu, BT dersini seçmemiş bir okulda anlatmamak kimseye güç yetirmek değildir. Devlet bana ne diyorsa onu yapıyorum. Kaldı ki tepkimi bir çok yerde klavye delikanlılığı yapmadan resmi kanallar aracılığıyla gösterip göstermediğim konusunda herhangi bir fikriniz bile yok. Öğretmenlik mesleğini, özellikle BT branşını ayaklar altına alanlara gücünüz bize mi yetiyor diye tepki gösterseniz daha yerinde olur.

benim de bir öğrencim az önce "hocam bilgisayar dersi 2 saat olcakmış doğru mu?" diye bir soru sordu. :?

xendane' Alıntı:
üç maymun' Alıntı:

Hocam üslubunuz daha yumuşak olsaydı keşke...

Görev tanımımda yapmam gereken herşeyi fazlasıyla yapıyorum ben ve bundan dolayı başarı belgesi bile aldım ancak müfredatta olmayan bir konuyu, BT dersini seçmemiş bir okulda anlatmamak kimseye güç yetirmek değildir. Devlet bana ne diyorsa onu yapıyorum. Kaldı ki tepkimi bir çok yerde klavye delikanlılığı yapmadan resmi kanallar aracılığıyla gösterip göstermediğim konusunda herhangi bir fikriniz bile yok. Öğretmenlik mesleğini, özellikle BT branşını ayaklar altına alanlara gücünüz bize mi yetiyor diye tepki gösterseniz daha yerinde olur.
sizi kırdıysam özür dilerim ama öğrenciyi tersleyen öğretmenleri sevmiyorum. onlar bizim evlatlarımız varlık sebebimiz sorunumuz ne olursa olsun onlara yansıtmamalıyız. evet şu aşamada ders anlatmak benim de içimden gelmiyor ama öğrenci bişey sorduğu zaman cevaplamamak veya terslemek olmaz.

Haklısınız hocam öğrenciyi terslemek olmaz, ses tonumu öğrenciyi kırmayacak şekilde ayarladım zaten.
Ancak ben görevimi bana bildirilen şekliyle yaptığım sürece de o öğrencilerin vebali benim boynumda olmaz. O yönetmelikleri, müfredatları yazanların, branşımızı bu hale getirenlerin boynundadır.
Geçmişte bilgisayar dersi aldıktan sonra "tabletleri 2 dakikada çözen" öğrencilere bakarak BT dersi gereksiz diyen yöneticiler, bilgisayar dersi almadan öğrenim hayatını bitirecek öğrencilerin milyonlarca dolar yatırılan o tabletlerle ders çalışmak yerine çekiç niyetine kullanarak çivi çaktıklarını görünce, o kadar yatırım heba olunca neler olacak merak ediyorum :)

Ya anlamıyorum bu çağda bilgisayar dersi olmaması saçmalık okullarda bilgisayar laboratuvarı var kullanan yok :) şimdi herşey bilimsel dolayısıyla bilgisayar olmayan yer hemen hemen hiç yok ilerde bu millet bilgisayarı özel kurslarda mı öğrenicek :) sen bilgisayarda temellerini az da olsa lise de atacaksın ki ileriki hayatında ya da üniversite de rahat edebilesin...

Benim kardeşim işletme okuyor gerek muhasebe gerekse diğer derslerde bilgisayarı tam bilmediği için sıkıntı çekiyor...

Hocam kardeşiniz yine muhasebe okuyormuş. bilgisayarı üniversitede öğrenen bilgisayar mühendisi / öğretmeni arkadaşlar varki bu durum o arkadaşların suçu değil.
En kötü işletim sistemi lisansı 100$ dan daha pahalı. Yılda milyar dolarları yazılım satın almak için yurt dışına aktarıyoruz. Bizde neden Bill Gates'ler, Steve Jobs'lar çıkmıyor nedeni ortada. Orduda, resmi kurumlarda hep windows kullanılıyor. Hangi bilgiyi nereye gönderiyor. Gizli bilgilerimiz kimlerin eline geçiyor bilemiyoruz. Çekirdekten yetişen yazılımcılarımız olmadığı sürece o paraları yurtdışına, yazılım sektörüne aktarmaya, gizli bilgilerimizi birilerinin eline emanet etmeye mahkumuz.
Şimdi bu noktadan bakınca daha net görülebilir sanırım neden bilişim dersine verilmesi gerek önem verilmiyor.

Bakın hocam dediğiniz çok doğru örnek verecek olursak Almanya daki verlerin ele geçirilmesinden sonra Almanlar kendi yazılım sistemlerini kurdular...

Bizimde bu konuda bir çalışmamız oldu Örneğin;PARDUS fakat PARDUS un geliştirilmesi için daha uzman bir kadro ile çalışılması gerekiyor ki bu da baya bir zaman alır...

Benim anlatmak istediğim o değil şu anda milli eğitimin çoğu okulunda hazır bilgisayar labaratuvarları var ve hepsinin sistemi windows fakat kullanıma açık değil öğrencilerin derslerine koymuyorlar...

Bilgisayar laboratuvarı olmayan okullar için de zaten öğretmene gerek kalmıyor...

Şimdi bilgisayar öğretmenleri okullarda resmen bilgisayar tamircisi görevinde...

Okulda formatör öğretmen varsa onun görevi BT sınıfını işler halde açık tutmaktır hocam formatör olduğu halde açık değilse formatör öğretmen görevini iyi yapmıyor demektir. Eğer BT öğretmeni yoksa dediğiniz gibi maalesef BT sınıfları atıl durumda kalıyor. Zamanında büyük bir devrimmiş gibi açılan BT sınıflarının çürümesinden bende rahatsızım. İnş geleceği gören Milli Eğitimi işletme değil eğitim yuvası olarak gören yöneticiler geldiğinde başımıza yeniden değer kazanacaktır BT öğretmenleri ve BT sınıfları.

xendane' Alıntı:
Bugün formatör görevli olduğum okulda öğrencinin biri geldi hocam format nasıl atılır öğrenmek istiyorum diye sordu.
Bende 147yi ara bilgisayar dersimizi niye kaldırdınız biz bilgisayar öğrenmek istiyoruz diye şikayet et dedim gönderdim :)
:+1:

Geri