Operating system not found hatası ?

Kodla Büyü

Cserazen.

Üye
arkadaşlar merhaba..

Bilgisayar labaratuarında bi harddiste problem var. Bios harddiski görüyor. Fakat sistem açamaya çalıştığımda "OPERATİNG SYSTEM NOT FOUND" hatası veriyor. Araştırdım genel olarak bilgisayarın harddiski tanımadığı konusu hakim ; fakat biostan harddisk görünüyor . Harddiski başka bi bilgisayarda çalıştırmayı denedim aynı hatayı verdi. Çalışan bi harddiskle taktığım zaman harddiski görüyor içindeki bilgilere ulaşabildim.Böyle olunca format attım. harddiskin yazılımsal bir problemi yok.Anakart bi şekilde harddiski tanıyamıyor.Ama dediğim gibi çalışan bi harddiskle taktığım zaman içindeki bilgilere ulaşabiliyorum.

Bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Kolay gelsin.

harddiskin boot sektör kısmında (işletim sisteminin yazıldığı yer) problem olabilir.

evet badsectör denilen olay galiba. Yani harddisk bozuldu geri getirilemez galiba sadece geçici çözümler bulabildim.??

Aklıma gelenler;

win 98 CD si ya da başlangıç disketi bulabilirseniz onunla FDISK atabilirsiniz

XP CD si ile kurtarma konsoluna girip;
fixboot
fixmbr komutlarını kullanabilirsiniz

Son olarak linux CD lerinden birisi EXT3 ya da EXT2 dosya sisteminde formatlamayı deneyebilirsiniz.

arkadaşlar operation system not found hatası işletim sisteminin düzgün yüklenmemesinden kaynaklanıyormuş onu çözdüm . Başka bi bilgisayardan format attık problem çözüldü.

Şimdi ise şöyle bi problem var format attığım harddisk kendi kasasına takılınca eski ayarlada başlat , güvenli mod vs. seçenekler çıkıyor.harhangibir seçenekle açıldığında karşıkma mavi ekran çıkıyor.

Şu yazı çıkıyor:
İlk defa gördüyseniz yeniden başlatın . Bilgisayarı virüs kontrolü yapın ,sabit diskinizin düzgün şekilde yapılandırılmış olduğunu denetleyin chkdsk/f komutunu deneyin vs. vs.

hard disk diğer kasalarda problem yapmıyor sorun harddiskte değil sanırsam . Ram de de problem yok çıkarıp başka ram taktım aynı problem devam ediyor. Bios pilini değiştim aynen devam . sata kablosunu değiştirdim sorun devam ediyor. Harddisk başka bilgisayara taktığımda çalışıyor. Sanırsam anakartta problem.

bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Geri