Optik mause bilgisayar açıldıktan sonra donuyorr..

Kodla Büyü

canmucan

Site Gezgini
Mause sürekli donuyor, usb girişi değiştirince bir süre düzeliyor sonra tekrar donuyor..Ne yapılabilir, nedeni ne olabailir..?

Hocam benimki de donuyor.USBli mouse bir bakıyorsun donuyor,sonra çıkarıp tekrar takınca çalışıyro.Bunun nedeni bilen var mı?

merhaba ...
Evet aynı problem bende de oluyor bazen yeniden başlatmak bile gerekebiliyor. bu konuda bilgi sahibi olanlar bizi aydınlatırsa çok memnun oluruz. :)

MEMEK' Alıntı:
Hocam benimki de donuyor.USBli mouse bir bakıyorsun donuyor,sonra çıkarıp tekrar takınca çalışıyro.Bunun nedeni bilen var mı?

yanlız değilsin hocam benim okulda da aynı sorun var...

ee benimkide donuyor :x ..aç kapa vs derken düzeliyor.ps2 de sorun var diye düşünüp usb girişli mouse aldım bu ara iyi bakalım.Hakketen neden donar ki?

Peki hocam bilgisayarınızda USB Disk Security tarzı bir program var mı?
Aynı olay bugün başıma geldide sorunu tespit etmeye çalışıyorum. :)

Sorunun kaynağı, eğer güvenilir virüs tarama programları ile taramada sorun bulunamamışsa ve işletim sistemi de, sürücüler bakımından hatasız kurulmuşsa tabii ki donanımsaldır.
Farklı mouse takarak deneme yapın. Eğer sorun devam ediyorsa;
-Kasayı açarak anakart üzerinde takılı tüm harici aparatların slotlara tam olarak oturup oturmadığını kontrol edin.
-İşlemcinin ısısını kontrol edebilen yazılımlar kurun ve bu programları açık tutarak donma olduğunda işlemci ısısının nerelerde gezindiğine bakın.
-İşlemci fanını ve eğer ekran/ses kartınız onboard değilse fanlarını kontrol edin ve temizleyin.
-Mouse ile birlikte başka donanımlarda ya da komple bilgisayarda donma yaşayıp yaşamadığınızı yazmamışsınız. Eğer çoklu donma yaşıyorsanız sorunun kaynağının büyük olasılıkla anakartta olduğunu düşünebilirsiniz.
-Sadece mousenin donması sözkonusu ise, anakartın ps2/usb girişlerindeki sorundan bahsedilebilir. Bu durumda ps2 olan mouse girişini, usb'ye ya da usb olan girişi ps2'ye çeviren minik adaptörler vardır. Piyasada tekli dönüştürücüyü 1-2 dolara, çoklu olanı da 3-4 dolara bulabilirsiniz. Alıp dönüştürme işlemini deneyebilirsiniz.

Kendi yaşadığım sorunda, usb mosuse'ı ps2 dönüştürüp kurtulmuştum. :)

Kolay gelsin.

PS: Şimdi aklıma geldi. Zayıf bir ihtimal olmakla birlikte ihtimaldir. 350 watt ve altında power kullanıyorsanız en azından 400 watt gücünde bir power takmayı deneyin.

Geri