badsector' Alıntı:İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereği ilgili alanın alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin ek ders görevinden sayılan planlama, bakım ve onarım ek ders saatleri toplamı ile işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez.
burada ne söylenmek istemiş inanın anlamadım.
ulubey38' Alıntı:badsector' Alıntı:İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereği ilgili alanın alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin ek ders görevinden sayılan planlama, bakım ve onarım ek ders saatleri toplamı ile işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez.
(grup x 24) + şeflikler. geçen yıl koordinatörlük hesaplamasında 2 katına kadar ifadesi yok edilmişti. şimdi bunun yerine şeflik saati kadar kordinatörlüğünüzü arttırabilirsin diyor.
eminmisiniz hocam ? :?DaMieN' Alıntı:Ancak ikili öğretim yapan okullarda bu süreler daha kısa belirlenebilir.
İkili öğretim yapanlar hariç 10 dk dan az tenefüs yok bundan sonra...
zulfikar1985' Alıntı:eminmisiniz hocam ? :?DaMieN' Alıntı:Ancak ikili öğretim yapan okullarda bu süreler daha kısa belirlenebilir.
İkili öğretim yapanlar hariç 10 dk dan az tenefüs yok bundan sonra...
wntln' Alıntı:ulubey38' Alıntı:badsector' Alıntı:İşletmelerde meslek eğitimi adı altında verilecek ek ders saati sayısı; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereği ilgili alanın alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin ek ders görevinden sayılan planlama, bakım ve onarım ek ders saatleri toplamı ile işletmeye öğrenci gönderilen sınıftaki/sınıflardaki işletmelerde eğitimi yapılan uygulamalı meslek dersleri toplam ders yükünü geçemez.
(grup x 24) + şeflikler. geçen yıl koordinatörlük hesaplamasında 2 katına kadar ifadesi yok edilmişti. şimdi bunun yerine şeflik saati kadar kordinatörlüğünüzü arttırabilirsin diyor.
Yani, şu mu demek oluyor Hocam... 20 saat ders karşılığını dolduran bir alan şefi +10 şeflikten alacak. toplam 30 saat olacak. Üzerine alabileceği max koordinatörlük ders saati 10 mu olacak?
bilisim-tef' Alıntı:yeni yönetmelikle koordinatörlük hesabında şefliklerin de katılacağı kesinleşmiş oldu.
ulubey38' Alıntı:bilisim-tef' Alıntı:yeni yönetmelikle koordinatörlük hesabında şefliklerin de katılacağı kesinleşmiş oldu.
aslında şeflikler katılmıyor, koordinatörlük ders yükünün artmasını sağlıyor. geçen yıl koord. hesaplamasındaki 2 katına kadar verilebilir ifadesi kaldırılmıştı bunun yerine şeflik saatini ekleyerek koordinatörlüğünüzü arttırabilirsiniz ifadesine yer verilmiş.
badsector' Alıntı:ulubey38' Alıntı:bilisim-tef' Alıntı:yeni yönetmelikle koordinatörlük hesabında şefliklerin de katılacağı kesinleşmiş oldu.
aslında şeflikler katılmıyor, koordinatörlük ders yükünün artmasını sağlıyor. geçen yıl koord. hesaplamasındaki 2 katına kadar verilebilir ifadesi kaldırılmıştı bunun yerine şeflik saatini ekleyerek koordinatörlüğünüzü arttırabilirsiniz ifadesine yer verilmiş.
bunu şu şekilde yapabilir miyiz? 24 saat zaten ders + 10 şefliğin dersi=34 saat olarak koordinatörlüğü paylaştırabilir miyiz? Bu şekilde paylaştırırsak ve aynı zamanda bölüm şefi de 10 saat ek ders alırsa durum ne olur?
neye göre söylüyorsunuz hocam?only61' Alıntı:Arkadaşlar performans çalışması ödev şeklinde değil artık galiba...yani ödev konuları belirtmemize gerek yok....
ulubey38' Alıntı:geçen yılda şeflikler dahil ediliyormuş ama olayı anlamadık ve aşağıdaki yazıyıda görmemiştik. formdaki arkadaşlardan biri aşağıdaki metni paylaşmış ve linkte vermiş.
https://e-okul.meb.gov.tr/Dokumanlar/ogmduyuru.pdf
Soru 41- Koordinatör öğretmenlere ödenebilecek toplam ders yükünün belirlenmesinde işletmedeki öğrenci grup sayısı dikkate alınır mı?
Koordinatör öğretmenlere verilebilecek toplam ders yükü; Yönetmeliğin 88/2-ç ve d maddesine göre belirlenen ders yükü toplamıdır.
Örnek: Koordinatörlük Ders Yükü= (İşletmede mesleki eğitime öğrenci gönderilen sınıftaki mevcut grup sayısı) x (işletmede mesleki eğitim ders saati sayısı) + (alan şefi+atölye şefi+laboratuar şeflerine verilen planlama, bakım ve onarım ek ders görevi)
Parhelion' Alıntı:neye göre söylüyorsunuz hocam?only61' Alıntı:Arkadaşlar performans çalışması ödev şeklinde değil artık galiba...yani ödev konuları belirtmemize gerek yok....
edit: buldum bile ne yazık ki devam ediyor :? ayrıca her dersten sabit 2 not denilmiş. normalde iki saatlik derslerde tek not verirdik şimdi onlara da iki not..
MADDE 27 - Aynı Yönetmeliğin 50 nci maddesinin sekizinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(8) Her dönemde tüm derslerden iki performans puanı verilir. Bunlardan birisi birinci fıkra kapsamında yapılan performans çalışmasına, diğeri ise öğrencinin derse hazırlık, devam, aktif katılım ve örnek davranışlarına göre verilir. Zümre kararıyla performans çalışmasına dayalı olarak bir performans puanı daha verilebilir."