ortaöğretimde başörtüsü serbest

Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
hükümet sözcüsü bülent arınç'ın az önce duyurduğu olay.

- "milli eğitim bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır."

Kesinlikle tartışma çıksın fikan diye yazmıyorum, ilk/ortaokulumuzda 1 tane 8. Sınıf, ve 1 tane de 4. Sınıf öğrencisi başörtülü geliyor, ne yapmamız lazım, yasal olarak hakları var mı, ilkokul ve ortaokul da durum ne? Sadece soruya cevap verirseniz sevinirim

Öğretmen kot pantalon, terlik, tsört, başörtülü geliyor da öğrenci gelse nolur. Öğretmenin de yasal dayanağı yok fakat kimse bir şey diyemiyor. Size tavsiyem okulda bu konuyu hiç gündeme getirmeyin. Fizana sürerler Valla. :++: :++:

acer50' Alıntı:
hükümet sözcüsü bülent arınç'ın az önce duyurduğu olay.

- "milli eğitim bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır."

Kesinlikle tartışma çıksın fikan diye yazmıyorum, ilk/ortaokulumuzda 1 tane 8. Sınıf, ve 1 tane de 4. Sınıf öğrencisi başörtülü geliyor, ne yapmamız lazım, yasal olarak hakları var mı, ilkokul ve ortaokul da durum ne? Sadece soruya cevap verirseniz sevinirim

yönetmelikte değişiklik yapılmışsa öğrencilerin okula başı kapalı gelmesinde yasal bir engel yok demektir.

Hocam ortaokul yönetmeliği değişti yani lise, biz ilkokul ve 8. sınıftan bahsediyoruz. Bu 5-6-7 ve 8. sınıflar hala ilköğretim kurumları yönetmeliğine mi bağlı, ortaoöğretime mi geçtiler bilemiyorum. En iyisi hiç bulaşmamak zaten.

"milli eğitim bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin" DİYORSA orada ortaokul lise ayrımı yok bildiğim kadarıyla ek cümle koymaları lazım sadece liseye serbest olacaksa

Bu ortaöğretim yönetmeliği

Ortaöğretim kurumlarının kuruluşu
MADDE 6- (1) Ortaöğretim kurumları, ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olan yatılı ve/veya gündüzlü olarak eğitim ve öğretim veren kurumlardır.
(2) Bu kurumlar;
a) Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu öğretmen liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri,
b) Anadolu imam-hatip liseleri ve imam-hatip liseleri,
c) Meslek liseleri, teknik liseler, Anadolu meslek liseleri, Anadolu sağlık meslek liseleri, Anadolu teknik liseleri mesleki ve teknik eğitim merkezleri ile ortaöğretimin genel lise, imam-hatip lisesi ve mesleki ve teknik ortaöğretim programlarını tek yönetim altında uygulayan çok programlı liselerden
oluşur.

Yani anladığım kadarıyla 5-6-7-8 dahil değil. Arınç ortaöğretimde kalkmıştır diyor ama başka bi yerde meb e bağlı okullar diyor. Zaten bunların farklı yönetmeliği olduğunu filan da bildiğini sanmam.

imam hatip hariç liselerde yasal olarak başörtüsü yasaktı. zaten bu yasak maddesini koyanda bu hükumetti. kaldıranda bu hükümet.

Olan normalde anadolu lisesine gitmek isteyipte basini acmak istemedigi icin ihl ye giden ogrencilere oldu. Bizzat şahit oldum.

ortaöğretim ve ortaokul bunların kafasını çok karıştırıyor yakında üst öğretim yapar maddeleri düzenler tekrar yayınlarlar biz tekrar serbest yaptık diye..

Re: Ynt: ortaöğretimde başörtüsü serbest

adalim' Alıntı:
Öğretmen kot pantalon, terlik, tsört, başörtülü geliyor da öğrenci gelse nolur. Öğretmenin de yasal dayanağı yok fakat kimse bir şey diyemiyor. Size tavsiyem okulda bu konuyu hiç gündeme getirmeyin. Fizana sürerler Valla. :++: :++:
Bilakis ben uygulamaya başladım hocam, 1 yıldır kravat yok inanın. Keten part. üstüne spor gömlek işlem tamam. İsterlerse savunma veririm geri adım atmam

Geri