ORTA ÖĞRETİM SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Kodla Büyü

intel4004

Seçkin Üye
Seçkin Üye
2013-2014 eğitim öğretim yılında
orta öğretime devam eden 12. sınıf öğrencilerinden
özellikle başarılı öğrenciler
sınavlara daha rahat hazırlanmak amacıyla okullardan
tastiknemelerini alarak açık liseye geçiş yaptı.
(başarılı olarak bilinen okullarda bu oran %10-%20 arasında değişiyor)

(inanmıyorsanız tanıdığınız idarecilerle görüşün)

Zorunlu eğitim adı altında okullara alınan pek çok başarısız öğrenci
eğitim sisteminde kendini tanımlayabilecek bir yer bulamadığı ya da tanımlayamadığı
için lise 2. sınıftan sonra başarızlığına çözüm getirilemeden eğitim sisteminden ayrılıyor.

2012 2013- eğitim öğretim yılı sonunda vazgeçilen düz lise sisteminde okuldan bu yolla
ayrılan düz lise öğrencilerinin oranıda başarılı olarak başarılı okullardan bu sene başında
son sınıftan ayrılan öğrencilerin oranıyla yaklaşık olarak aynı. (aslında daha fazla)

Kısaca Orta öğretim başarılı ve başarısız ayrımı yapmadan
her iki uçta bulunan can damarlarından aldığı yara ile kan kaybediyor.

Yeter ki
Açık lise ve desteklediği dersanecilik sistemi sağ olsun.

Türkiyemize hayırlı uğurlu olsun

12 . sınıfın gereksizliğini ben meslekğe başladım başlayalı söylüyorum.

12. Sınıf Şöyle dönüştürülebilir :

Düz ve Anadolu Liseler için :,
Başkanını isteği ile kapatılan dershaneler, üniversiteye destek merkezi olur ve 12. sınıf öğrencilerini (okulda eğitim görmeden) bünyesinde üniversiteye hazırlar ve devlet öğrenci başı 1000 TL gibi bir ücreti o kurumlara aktarır.
yukarıda belirtilen kurumlarda destek eğitimin alan öğrenciler okula tekrar gelerek diplomalarını alırlar.

Meslek Liseleriiçin :

MEB bünyesinde staj koordinasyon kuruluşu oluşturularak öğrenci 12. sınıfı hiç okula gitmeden staj şeklinde bitirir ve koordinasyon kurumunu raporu ile tekrar eski okuluna gelerek diplomasını alır.

böylelikle okullarda şu 12. sınıf meselesi çözülmüş olur.

8 yıllık eğitimin ortaokul kısmında bile öğrencilerin yarısına yakını hiç bir amacı hedefi olmadan huzur bozmak, etrafa zarar vermek, diğer arkadaşlarını öğrenmesine engel olmak için geliyor. Durum böyle iken öğretmenlerin fikrini almadan liseleri de zorunlu yaptılar. Ortaokuldan sonra okumaya niyeti olmayanların bir kısmı liseye gitmiyordu kısmen iyi oluyordu. Şimdi liselerde önceki yıllara göre daha fazla terör estiriyorlar. Sınavla gelenlerde Anadolu lisesi mevcutlarının 34 e çekilmesi nedeni ile SBS taban puanları çok düştü . Sınavsız gelen 9. sınıflar ayrı facia . Ortaokuldan 100 üzerinden 30 küsürlü mezuniyet ortalamaları ile diploma alıp liseye kayıt olanlar var.

Ülkenin gelecek 10 ar yıllardaki sektörlere göre işgücü ve nüfus verileri dikkate alınarak planlama yapılmalı. İhtiyaç duyulan alanlarda uygulamalı mesleki eğitim ortaokul aşamasında iken başlatılmalı. Örgün eğitim liseye ve üniversitelere gerçekten isteği ve yeteneği olanların gitmesi teşvik edilmeli. Sürekli disiplin sorunları ile uğraşılmayan düşük mevcutlu sınıflarda gerçekten okumaya gelenlere çok daha kaliteli eğitim verilir.

Madem üniversiteye girerken, kpss ye girerken lise diplomasının örgün ya da açık lise olmasının farkı yok o yaşta çocuğum olsa ben de açıktan okutup sınavlara daha iyi hazırlanması için dershaneye gönderirdim. Hele de düz liseyi örgün okumak yerine açıktan okumak çok daha cazip. Yılda iki-üç kez haftasonu yapılan Sınavlarda yanlış doğruyu götürmüyor. Her derste Yirmi sorudan 9-10 tane doğru tutturunca o dönem dersini başarıyorsunuz.

:D hala eğitimden sistemden bahsedenler var
anlamadınız mı adamların tek istediği dısarıda polis ugrasacagına okulda ogretmen basında dursun cevreye zarar vermesin belli bi yaşa kadar elde dursun sonra zaten askerlik falan bi yerde asgari ücretle calısr bunlar, ha kim okuyacak onuda ayarlarlar yurtdısında istediklerini okutup getirirler sizde aranızda öğretmn doktor muhendiscilik oynayın en fazla onları olursunuz olsanızda bi iş yapmanıza fırsat tanınmaz :P :P burası turkiye burda gizli kominizm var hemde dinci oldugunu soyleyen hukumet tarafından uygulanıyo :wink:

Yurt dışında okuyanların sınavsız ülkemizde üniversiteye girebilmelerine ne diyorsunuz?

biltek_09' Alıntı:
konunuzla ilgisi yok ama MEB in hiçbir sayfasına giremiyorum. siz girebiliyor musunuz?
MEB'e saldırı var.

gececiler' Alıntı:
:D hala eğitimden sistemden bahsedenler var
anlamadınız mı adamların tek istediği dısarıda polis ugrasacagına okulda ogretmen basında dursun cevreye zarar vermesin belli bi yaşa kadar elde dursun sonra zaten askerlik falan bi yerde asgari ücretle calısr bunlar, ha kim okuyacak onuda ayarlarlar yurtdısında istediklerini okutup getirirler sizde aranızda öğretmn doktor muhendiscilik oynayın en fazla onları olursunuz olsanızda bi iş yapmanıza fırsat tanınmaz :P :P burası turkiye burda gizli kominizm var hemde dinci oldugunu soyleyen hukumet tarafından uygulanıyo :wink:

dinci kominizim tanımı :)

gayet iyi oldu başarızsız haylaz öğrenci düzen bozan öğrenci direk açık lise başarısız öğrenci meslek liseleri kafası çalışanlar anadolu sağlık anadolu lisesi anadolu imamhatip fen lisesi tercih öğrencinin tembeller meslek liseleri ordadamı ağrıza çıkarıyorsa şutla açık liseye daha ne olsun gayet başarılı yavas yavas oturacak sistem acele etmeyelim. 12. sınıftan bir başarılı öğrenci ayrılmak istiyorsa kendi tercihi tutamazsın saygı göstericez.

ben zorunlu eğitime karşıyım gün geçtikçe daha da karşı oluyorum. Hiçbir amacı,hedefi olmayan öğrencileri gördükçe bu fikrimde isabetli düşündüğümü kanıtlıyor. Daha ilk haftadan çocukların kitapları kayıp,kavgalar,gürültüler, daha şimdiden bizlerde yapma, etme demekten ses kısıklıkları var. Bence okumak isteyen okusun.

Bir garip ölmüş diyeler...

Eğitim bakanlığının yoğun çalışmları sonucunda 2015 -2016 eğitim öğretim yılında lise son sınıfta devlet okullarında neredeyse hemen hiç başarılı öğrenci kalmayacak
öğrenciler ve veliler son sene en azından özel okulda sınava rahat çalışılır düşüncesiyle özel okullara (dershanelere) geçiş sürecine girdiler.

Geri