31.08.2010 - Özel Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi ile İlgili Kurul Kararı
http://ttkb.meb.gov.tr/indir/ogretmen/d ... eri-kk.pdf
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 10.08.2010/7508; 11.08.2010/7568; 16.08.2010/7739 ve 17.08.2010/7786 tarih ve sayılı yazıları ekinde gönderilen özel ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgeleri Kurulumuzda görüşülmüş olup;
1-
2010-2011 Öğretim Yılında 9 ve 10. sınıflarda kademeli olarak uygulanmak üzere özel ortaöğretim kurumlarında okul türlerine göre, Kurulumuzun 20.07.2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile kabul edilen ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinin uygulanması,
2-
İsteyen ve şartları uygun olan özel ortaöğretim kurumları ile ikili anlaşmayla açılan ortaöğretim kurumlarında haftada 6 (altı) ders saatini geçmemek üzere etüt çalışması yapılabilmesi,
3-
Etüt çalışmalarındaki ders saatinin ortak derslerde kullanılmaması, çizelgelerdeki birinci grup seçmeli derslerin ders saatlerinin artırılmasında kullanılması, artırmanın bir derste en fazla 2 (iki) ders saat olması,
4-
E-okul sisteminde ders saati sayılarında değişiklik yapılmaması, derslerin ağırlıklı yıl sonu puanları ile öğrencilerin yıl sonu başarı puanlarının hesaplanmasında ilave saatlerin göz önünde bulundurulmaması,
5-
Özellikleri gereği farklı seçmeli ders/derslerin okutulmasının gerekli olduğu özel ortaöğretim kurumlarında, bu derslerin öğretim programlarının bulunması, Bakanlıktan onay alınması ve etüt saatlerinin kullanılmaması kaydıyla haftalık ders çizelgelerine eklenmesi,
6-
Hazırlık sınıfı bulunan özel ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıflarında ilave edilen derslerin okutulmasına devam edilmesi ve 9. sınıflarında etüt saatlerinden en fazla 2 (iki) saatin yabancı dil dersi için kullanılabilmesi,
7-
Özel ortaöğretim kurumlarında uygulanmakta olan haftalık ders çizelgelerinin 2010-2011 Öğretim Yılından itibaren 9 ve 10. sınıflarda başlamak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması, 2010-2011 öğretim yılında 11 ve 12. sınıfta okumakta olan öğrencilere, 2009-2010 Öğretim Yılında uygulanan haftalık ders çizelgelerinin uygulanmasına devam edilmesi
kararlaştırıldı.