Orta okul mu? Lise mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan masci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

masci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
son değişikle orta okulda dersin zorunlu olması durumu avantajlı hale getirdi gibi ama eve yakın yeni bir imam hatip lisesi yapılıyor ve 3 norm gösteriyolar. ne dersiniz liseye geçilir mi hocalarım.

normalde lise derim ama milletin ağız kokusunu çekmek istemiyorsan dersine girip çıkamak istiyorsan ortaokul diyorum.
ben meslek lisesinde çalıştım ilköğretimde çalıştım genel lisede çalıştım anadolu lisesinde çalıştım lise ve ortaokul arasında dağlar kadar fark var. dersin zorunlu olsa kesinlikle lise ama idare nasıl olur onlarla aran nasıl olur belli değil. en güzeli idareye minnet etmeden çalışacağın yer ortaokul.

Anadolu lisesinde çalışıyorum. 10 yıllık öğretmenlik hayatımda ilk defa bu dönem rahat ettim. İlköğretimdeyken eve gelince kafam ağrıyordu, otur kalktan anlamayan çocuklarla uğraşmaktan bıkıp usanmıştım. Bi defa sadece ilköğretimdeki o sesten kurtulmak yeter de artar bile. Tabi benim çalıştığım lise diğer iselere göre gayet iyi. Hangi okul olursa olsun idareyle hiç zıtlaşmamak gerekiyor.

joomlaci' Alıntı:
normalde lise derim ama milletin ağız kokusunu çekmek istemiyorsan dersine girip çıkamak istiyorsan ortaokul diyorum.
ben meslek lisesinde çalıştım ilköğretimde çalıştım genel lisede çalıştım anadolu lisesinde çalıştım lise ve ortaokul arasında dağlar kadar fark var. dersin zorunlu olsa kesinlikle lise ama idare nasıl olur onlarla aran nasıl olur belli değil. en güzeli idareye minnet etmeden çalışacağın yer ortaokul.

safiye' Alıntı:
Anadolu lisesinde çalışıyorum. 10 yıllık öğretmenlik hayatımda ilk defa bu dönem rahat ettim. İlköğretimdeyken eve gelince kafam ağrıyordu, otur kalktan anlamayan çocuklarla uğraşmaktan bıkıp usanmıştım. Bi defa sadece ilköğretimdeki o sesten kurtulmak yeter de artar bile. Tabi benim çalıştığım lise diğer iselere göre gayet iyi. Hangi okul olursa olsun idareyle hiç zıtlaşmamak gerekiyor.

İlköğretim okullarında yıllardır ders seçmeliydi ve BT Formatör Öğretmenlik görevi ile BT Öğretmenliği anlayış olarak iç içe geçmiş durumda... Oldukça fazla okulda BT ders saati 20 saatin altında - BT Rehber Öğretmenlik görevi isteyecek öğretmen sayısı fazla... Bu durumda Lise ile Ortaokul arasında fazla bir fark olacağını sanmıyorum. Fark olsa bile genelde Lise lehine olur. 8)

eğer lisede labaratuar varsa liseyi de seçebilirsin hocam. labaratuar olduktan sonra ve dersin seçmeli de olsa seçildikten sonra lise en güzeli tabiki

bote67' Alıntı:
...dersin zorunlu olsa kesinlikle lise ama idare nasıl olur onlarla aran nasıl olur belli değil. en güzeli idareye minnet etmeden çalışacağın yer ortaokul.
+1 :+1:
safiye' Alıntı:
...Hangi okul olursa olsun idareyle hiç zıtlaşmamak gerekiyor.
joomlaci' Alıntı:
İlköğretim okullarında yıllardır ders seçmeliydi ve BT Formatör Öğretmenlik görevi ile BT Öğretmenliği anlayış olarak iç içe geçmiş durumda... Oldukça fazla okulda BT ders saati 20 saatin altında - BT Rehber Öğretmenlik görevi isteyecek öğretmen sayısı fazla... Bu durumda Lise ile Ortaokul arasında fazla bir fark olacağını sanmıyorum. Fark olsa bile genelde Lise lehine olur. 8)
karinca_52' Alıntı:
hocam amacın öğretmenlikse orta okul derim tercih senin tabi
Bu ne demek hocam, diğerinde öğretmenlik yapılmıyor mu? Anlaşılması zor cümle.

BT sınıfı iyi ise, 3 normu dolduracak ders hakikaten sürekli olarak seçilecekse lise her zaman daha avantajlı benim gözümde. Lise öğrencisi ile daha rahat proje çıkartabiliyorsunuz. TÜBİTAK yarışmalarına katılmak için egzersiz yapma imkanı da var. Seçme imkanım olsa iyi bir liseyi ilköğretime tercih ederim her zaman.

orta okulumdaki idareyle aram çok iyi ancak öğretmen ortamı hoşuma gitmiyor açıkçası 3 yıl yeni doldu ama değişim istiyorum. liseyi biraz daha araştırıp tercihte bulnabilirim, hayırlısı bakalım.

Geri