Ortaokula geçiş yakın okula resenmi yoksa normal tayinlemi?

Kodla Büyü

Kara Kule 61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulları ilkokul olan arkadaşların kafasında şu soru var.Ne olacaz?
1 seçenek : bakanında dediği gibi normal süreç devam edecek normal tayin isteyerek zamanla geçiş olacak.Bu merkezdeki genç ve düşük puanlı öğretmenler için çok kötü olur daha yüksek puanlı merkez dışı veya il dışından gelenler merkezlere gelecek.gençlere yerlerini kaybedecek.
2 seçenek.hangi okulla birleştirilmiş ise bölgede o okula resen geçiş olacak branşlar oraya aşama aşama geçecek.bu gençler için iyi olur yakın okullara gidileceği için kayıp olmaz.

Bunlardan hangisi gerçekleşecek.şu anda 1 seçenek gibi duruyor ama her an herşey olabilir.

burada 1. seçeneğin olacağını söylüyorlar. zaten şu anda sadece 5. sınıflar gideceği için bu yıl bir sıkıntı olmuyor seneye sadece 7.ve 8. sınıflar kalacak bu okullarda o zaman norm fazlası olanlar tayin isteyip gidecekler.

ilk kademede branşımıza hitap eden dersler olabilir 3. seçenek de bu.
2. seçenek mevcut durumda uygulanamaz uygulanırsa mahkemeden döner. iliçi , illerarası isteğe bağlı açılmadan inha usulü ile atama yapıldığı için atama iptal olur.yönetmelik değişikliği gerektiriyor yani.

2. seçenek mahkemelik olur he ne kadar bir ilköğretim okulu ilkokul ve ortaokul diye ayrılmış olsa da
okullar sisteme yeni bir kurum gibi eklenmiştir. kişi ben kadromun olduğu okuluma gitmek istiyorum der norm fazlası isem bunun yönetmeliği ne ise onu yapın deme hakkına sahip olur bence

Bizim müdürler okullarında norm açmayacak, birleşen okuldan gelen öğretmenler görevlendirme olarak başlayacak daha sonra kadrosu gelecek diye konuşuyorlar.. Çünkü müdürler norm açtıkları anda il içi veya il dışı tayinlerle açık olan yerler dolar. Ve benimki gibi okulu ilkokul olan öğretmenler ayazda kalır. Hoş bizim birleştiğimiz okulda zaten bir bilgisayar öğretmeni var benim akıbetim ne olacak bilmiyorum. Öğretmenler mağdur edilmeyecek deniyor. Biz bilgisayar öğretmenleri olark bu söz ancak gülüyoruz tabii..

seçenek mevcut durumda uygulanamaz uygulanırsa mahkemeden döner. iliçi , illerarası isteğe bağlı açılmadan inha usulü ile atama yapıldığı için atama iptal olur.yönetmelik değişikliği gerektiriyor yani.
iPad.gif

Geri