Ortaokulda bilgisayar kursu açabilir miyim?

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulum okullar hayat olsun projesinde değil ama ben öğrencilere ya da velilere okulda kurs vermek istiyorum bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim böyle bir imkan var mı ?

"okullar hayat olsun" kapsamı dışında ortaokul öğrencileri halk eğitim kursları kriterlerine uymadığı için kurs veremezsin, ancak velilere veya öğretmenlere halk eğitimin bilgisi dahilinde kurs açabilrisin

1. dönemin sonunda gittim halk eğitimle görüştüm.. okul laboratuarında gerek okulda çalışlan işkur elemanları gerek okulun hemen yanındaki sağlık ocağındaki personeller gerek okuldaki öğretmenler ve gerek köydeki velilere bilgisayar kursu açmayı istediğimi söyledim. 2. dönemin başında açabiliriz hocam dediler ve en az 12 kişiden oluşan bir liste hazırlamam gerektiğini söylediler. Listem hazır. Pazartesi ilk iş okul müdürüyle görüşmek olacak. Onunda onayı lazım sonuçta. Ve sanırım 1-2 hafta içinde böyle bir kurs açacam ben.

peki kaç saat kurs açabiliyoruz veliler ücret ödeyecekler mi kurs için yoksa ücretsiz mi oluyor?

hocam acabilirisin yannız 14 yaş ve üstü olmalı kursa gelenler. yani 14 yaşını doldurmuş (ay ve gün olarak) öğrencilerde gelebilirler, yeterli sayıda( 12) kursiyer bulursan acarsın. 86 160 120 saatlik kursalar var sanıırm tam hatırlayamıyorum uzunluklarını. kursa gelenler ücret demiyor sadece sertifika verilir başarı olanlara kurs sonunda bunun parasını öderler.

ofis prog kursu 88 saat
bakım onarım kursu 152 saat
bilgisayar işletmenliği 160 saatlik kurslardır
İstediğini açabilirsin hocam. Kursiyerler herhangi bi ücret ödemz. (halk eğitime kendi giderse 80 lira gibi bişey öder) Haftada max. 10 saat verirsin.
Ben bu hafta 160 saatlik işletmenlik kursu açacam. Tahmin haziran ortalarına kadar sürüyor. en makulu ve sertifikası en geçerli kurs bu ..

halk eğitim bünyesinde açamazsınız. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında da tek başınıza kurs açamazsınız. en az 2 öğretmen olmak zorundasınız(örneğin matemik ve bilgisayar adında). açılan bu kursta sınav yapılmaz sertifika verilmez. amaç öğrencinin eğitim faaliyetlerinde vakit geçirmesini artırmaktır. bir haftada en fazla 10 saat ekders yazılır bir günde en fazla 6 ders saati verilir.

ben öğrenci almadım listeye almamda(diğer sınıflar bizde istiyoruz die yapışırlar) Aldıklarım öğretmnler, işkur elemanları,sağlık ocağındaki hemşire ve 2-3 kişi köyün gençleri

hocam 8 inci sınıf öğrencisi 14 yaşını doldurmuş şartı ile olur. siz kaydı yaptınız ancak gelen 4 kişi var bu prosedürde bi sıkıntı yaratmaz ancak teftiş için geldiklerinde sıkıntı az çok olur. 14 kişi kayıt yaptıran bi kursa nie 4 kişi gelio die sorarlar.

Geri