Ortaokulda bilişim dersi

Kodla Büyü

sevdalimhayat

Aktif Üye
''Çocuklarımıza farklı kulvarlarda koşma imkanı sunuyoruz''

Dört yıllık ortaokul süresince herkes için okutulacak standart bir zorunlu müfredatın olduğuna da değinen Avcı, şöyle devam etti:
''Bu standart, herkes için zorunlu müfredatın üzerine ayrıca çocukların, yeteneklerine ve tercihlerine göre seçecekleri paket programlar olacak. İkinci paket, seçimlik olacak. Ancakherkes bir paket seçecek. Bu paket sporla ilgili olabilir, güzel sanatlarla, sosyal bilimlerle, fenbilimleriyle, din bilimleriyle, tarımla, bilişim teknolojileriyle, yabancı dillerle ilgili olabilir. Her öğrenci zorunlu standart derslerin üzerine böyle bir seçmeli paket alacak. Bunların yanında tek tek alınabilecek seçimlik dersler de olacak. Böylece bütün çocuklarımıza, ilgi ve yeteneklerinegöre farklı kulvarlarda koşma imkanını sunuyoruz. Her yıl sonunda bir seçmeli paketten çıkıp başka bir seçimlik paketi bir sonraki sınıfta seçme şansınız var. Lisede aynı kulvar çeşitliliğidevam edecek. Ancak lisede, mesleki ilgilere yönelik daha netleşmiş paketler olacak.

http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/ilk ... a_yok.html

gsm reklamı gibi olmuş. paket aşımı durumunda ne olacağını da söyleseydi bari :D

yine herkesin hiçbirşey bilmediği ve kafasına göre yorumladığı durumlar.klasik meb yaklaşımları...

bence de idare ne derse o olacak. kim idareye yakınsa onun dersi seçilir artık..

seçimlik dersler tamamen öğrenci ve veliye kalsa ve bu dersler arasında Bilişim ile ilgili dersler olsa öğrencilerin büyük kısmının BT dersini seçeceğini düşünüyorum

bu tarz haberleri okuyunca biraz olsun rahatlıyorum...derslerimizi tekrar alırız inşallah..

seçimlik paketler için o kadar öğretmeni ölse vermez bu bakan.. 30 kişilik sınıfta 25'i 1. paketi 5'i 2. paketi seçerse ne olacak, o öğretmenleri nereden getirecekler acaba?? hayal bile olamayacak bir haber bu ülkemizde hayatta uygulanmaz.

eğitim sistemi meslekleşmeye doğru gidiyorsa burdan d abize bir pay düşer herhalde.benim son umudum 4+4+4 oldu artık.

http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/ilk ... a_yok.html

''Çocuklarımıza farklı kulvarlarda koşma imkanı sunuyoruz''

Dört yıllık ortaokul süresince herkes için okutulacak standart bir zorunlu müfredatın olduğuna da değinen Avcı, şöyle devam etti:
''Bu standart, herkes için zorunlu müfredatın üzerine ayrıca çocukların, yeteneklerine ve tercihlerine göre seçecekleri paket programlar olacak. İkinci paket, seçimlik olacak. Ancakherkes bir paket seçecek. Bu paket sporla ilgili olabilir, güzel sanatlarla, sosyal bilimlerle, fenbilimleriyle, din bilimleriyle, tarımla, bilişim teknolojileriyle, yabancı dillerle ilgili olabilir. Her öğrenci zorunlu standart derslerin üzerine böyle bir seçmeli paket alacak. Bunların yanında tek tek alınabilecek seçimlik dersler de olacak. Böylece bütün çocuklarımıza, ilgi ve yeteneklerinegöre farklı kulvarlarda koşma imkanını sunuyoruz. Her yıl sonunda bir seçmeli paketten çıkıp başka bir seçimlik paketi bir sonraki sınıfta seçme şansınız var. Lisede aynı kulvar çeşitliliğidevam edecek. Ancak lisede, mesleki ilgilere yönelik daha netleşmiş paketler olacak.
Lisede, bazı bölümler için ve bazı özel durumdaki kişiler için özel izne tabi olarak açıköğretim imkanı var. Bütün bölümlerde değil. Özürlü grupları için, özel bazı nedenlerden okula devam etme imkanı olmayan lise öğrencileri için, özel izne tabi bir açıköğretim imkanı var. Sisteme entegre edemediğimiz özellikli grupları, bu yolla sisteme entegre etmeyi amaçlıyoruz.''

AA

Geri