Ortaokulda Temel Bilgisayar Kullanımı Kursu

Kodla Büyü

pcreis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malumunuz dyk dan bilişim dersimiz büyük bir haksızlıkla veto yedi sistemden kaldırıldı.kurs için başvuru yapan öğrencilerim için(5 ve 6.sınıflar) halk eğitim bünyesinde temel bilgisayar kullanımı ya da bilgisayar işletmenliği kursu açabilir miyim?

Bende sormuştum 14 yaş ustu olması lazım denilmişti. Peki okullar hayat olsun vb. Gibi projeler halen devam ediyor mu yada bu tip projeler var mı orta okulda bilisimden egzersiz acabilecegimiz

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.Peki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersiyle alakalı öğrencilerimize egzersiz açabiliyor muyuz ya da Okullar Hayat olsun Projesi kapsamanında herhangi bir Bilgisayar kursu?
Dyk için başvuran öğrencilerime dyk dışında kurs açma amacım.

pcreis' Alıntı:
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.Peki Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersiyle alakalı öğrencilerimize egzersiz açabiliyor muyuz ya da Okullar Hayat olsun Projesi kapsamanında herhangi bir Bilgisayar kursu?
Dyk için başvuran öğrencilerime dyk dışında kurs açma amacım.
Hocam geçen sene okul dergisi egzersizi açtım. Dergi çalışması yaptık ve sonunda dergimizi de çıkardık. Bilgisayar alanında egzersiz alanı yok ya da ben bulamadım. Bu sene ise dyk iptal olduğu için satranç egzersizi açacağım. TSF den antrenör belgesi aldım tabi başka türlü ona da izin yok.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bto80' Alıntı:
Hocam geçen sene okul dergisi egzersizi açtım. Dergi çalışması yaptık ve sonunda dergimizi de çıkardık. Bilgisayar alanında egzersiz alanı yok ya da ben bulamadım. Bu sene ise dyk iptal olduğu için satranç egzersizi açacağım. TSF den antrenör belgesi aldım tabi başka türlü ona da izin yok.
Hocam okul dergisini türkçeciler açıyor diye biliyordum. Biz bilişimciler de açabiliyor muyuz? :?

Okullar hayat olsun projesi kapsamında 5 ve 6lara kurs acabiliyo muyuz peki

Hakkaten yaaa biri bize açılabilecek bir kurs söylesin bari poffff

Halk eğitim kursları Genel Bilgi ve Mesleki kurslar olarak ikiye ayrılıyor.

Zamanında araştırmıştım.

İlkokul mezunu olma şartını koşuyorlar (ancak halk eğitim müdürleri bunu ilköğretim olarak yorumluyorlar ve il'ler de öyle düşünüyor. Yani yol kapalı), bir tane kurs buldum, Genel Bilgi altında "Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı" 40 veya 32 saat olarak açıp ilkokul öğrencilerine verilebilecek, ancak onu da kabul etmedilerdi.

aşağıdaki sayfayı inceleyin derim.

Kod:
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/?q=6&alan=Bili%C5%9Fim%20Teknolojileri

Halk eğitim müdürlerinin takıldığı ilkokul ibaresi;

HALK EĞİTİMİ FAALİYETLERİNİN UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE
Başvuru ve şartları;
Madde 19 (2) Bireysel öğrenmelerin doğrudan ölçülerek değerlendirilmesi için başvuruda bulunanlardan kurs programlarında farklı bir şart belirtilmediği takdirde en az zorunlu ilköğretim çağı dışında ve en az ilkokul/ilköğretim mezunu olduğunu belgelendirmek şartı aranır. Ancak, bilgisayar okuryazarlığı alanındaki ölçme ve değerlendirmelerde yaş sınırı en az 12, öğrenim düzeyi ise ilköğretim 4 üncü sınıf seviyesi esas alınabilir.

Kod:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2645_0.html

Halk eğitime bağlı kurs velilere açmıştım ben ama ozaman 2 ekders alma olayı yoktu şimdi varmı ki bu kurslarda mı 22 tl

Enterprise' Alıntı:
Halk eğitime bağlı kurs velilere açmıştım ben ama ozaman 2 ekders alma olayı yoktu şimdi varmı ki bu kurslarda mı 22 tl
normal ekders,

BTR iseniz derslerin bittiği son dersten sonra başlaması gerek. yoksa ücret yok.

Gece ve hafta sonu ücreti birazcık fazla ama 22 değil.

ercinc98' Alıntı:
Halk eğitim kursları Genel Bilgi ve Mesleki kurslar olarak ikiye ayrılıyor.

Zamanında araştırmıştım.

İlkokul mezunu olma şartını koşuyorlar (ancak halk eğitim müdürleri bunu ilköğretim olarak yorumluyorlar ve il'ler de öyle düşünüyor. Yani yol kapalı), bir tane kurs buldum, Genel Bilgi altında "Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı" 40 veya 32 saat olarak açıp ilkokul öğrencilerine verilebilecek, ancak onu da kabul etmedilerdi.

aşağıdaki sayfayı inceleyin derim.

Kod:
http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/?q=6&alan=Bili%C5%9Fim%20Teknolojileri

Halk eğitim müdürlerinin takıldığı ilkokul ibaresi;

HALK EĞİTİMİ FAALİYETLERİNİN UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE
Başvuru ve şartları;
Madde 19 (2) Bireysel öğrenmelerin doğrudan ölçülerek değerlendirilmesi için başvuruda bulunanlardan kurs programlarında farklı bir şart belirtilmediği takdirde en az zorunlu ilköğretim çağı dışında ve en az ilkokul/ilköğretim mezunu olduğunu belgelendirmek şartı aranır. Ancak, bilgisayar okuryazarlığı alanındaki ölçme ve değerlendirmelerde yaş sınırı en az 12, öğrenim düzeyi ise ilköğretim 4 üncü sınıf seviyesi esas alınabilir.

Kod:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2645_0.html
cevaplarınız için teşekkürler hocam.Bilgisayar kullanımı kursunda örneğin başvuru şartlarında ilkokul mezunu olma şartı var.ölçme ve değerlendirme de de yine verdiğiniz madde 19 a göre 5.sınıf ve yukarısını kapsıyor.bu sonuçlara göre kurs açamıyor muyuz?benzer şekilde ilkokul mezunu olma şartını arayan donanım ve ofis kursları da var.

sıkıntı da orda hocam. (bu durum yeni değil 4+4+4 'den önce de benzer sıkıntıları çıkarıyorlardı)

yazının tarihi 2011, 4+4+4 2012,

2012 öncesiilkokul diye ilk 5 sınıf kastediliyordu, yani 12 yaş.

şimdi oldu 4. sınıf, ancak bu sefer 6-7-8'lere de kurs açmamıza izin vermiyorlar.

Siz gene de (öğrencilerden talep varsa) bu yazılara istinaden halk eğitime gidip danışın derim.

Yalnız sizi denetlemeye geldiklerinde tüm öğrencilerin derslikte olmasını isteyecekler,

6-7'ler karışık 25 öğrenciye kurs açtınız 40 saatlik. halk eğitim müdür yardımcısı gelip sizi denetler (çocuklar küçük olunca yapacaklardır, ortaokul öğrencilerine hiç açamadığım için bilmiyorum.). baktı ki öğrenciler nerde? Bir kısmı Diğer kurs dersine gittiler ....

al sana sıkıntı.

Bir de 40 saate göre her ay yeniden yeniden kurs tarihi belirlemek lazım. Bakalım halk eğitim müdürü kabul edecek mi ve yeterince öğrenci var mı?

Yani Ekimde açtık, 10 saatten 4 hafta = 40 saat bitti. Her 12 öğrenci için kurs açabiliriz. ... Kasım ayı için benzer hesap,... vs.

Halk eğitim müdürü buna yanaşmayacak ve sizin sırf ücret için bunu yapmaya çalıştığınızı düşünecek.

Yani Halk eğitim Bilgisayar kursları yaş iş. Bana yılgınlık gelmişti.

Geri