Ortaokullarının Bilişim Teknolojileri Bölümü Normu Çözer Mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mnv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mnv

Aktif Üye
Başbakanın açıklamalarına bakarsak her meslek lisesinin bir de orta kısmı olacak, bu da Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin norm fazlası olma durumunu ortadan kaldırabilir bence. Hem yeterince ders olur, hem de biraz daha ileri konuları anlatacağımız için mesleki doyum sağlar gibi geliyor bana...

İnşallah sorun çözülür de adam gibi eğitim-öğretime devam edebiliriz.

Bende dinledim en az 2-3 defa bilişim teknolojileri falan dedi. Yalnız meslek lisesi kısmı için söyledi. Yani 3. 4 yıllık için. Fatih projesiyle beraber durumumuz iyice belli olacaktır.

Hocam Böte'liler ortaokullarda Labaratuvar Öğretmeni olarak atanamazlar diye bir karar verirler, birçok arkadaş için gine sorun olur sanırım :D

kets' Alıntı:
Hocam Böte'liler ortaokullarda Labaratuvar Öğretmeni olarak atanamazlar diye bir karar verirler, birçok arkadaş için gine sorun olur sanırım :D
Bir cinnet her şeyi halleder.

ortaokullarda bilişim teknolojileri bölümünün açılacağını hangi ifadelerden çıkardınız hocam. Eğer böyle bir şey olursa bizim sorunumuz çözülür gibi. ama kesin bir şey yok

benim anlamadığım fatih projesi içinde nasıl olurda biz yer almayız? neymiş efendim tüm çıkan sorun ve sıkıntılar özel sektörle çözülecekmiş... bizi neden yetiştirdiniz atadınız ozman? hadi bizi kazayla yetiştirdiniz bi kaza daha yaptınız atadınız varsayalım. şimdi bi teknolojik atılım gerçekleştiriyosunuz ve bunun içerisinde hazır yetişmiş ve atanmış öğretmenlerinize ihtiyacımız yok diyorsunuz????
bence mesleklerin de derslerine gayet tabiki girebilmemiz lazım. gel gelelim hepimiz göreceğiz; mesleklerin orta bölümü dahi açılsa yine BÖTE cilere ihtiyaç yok denecektir...
hazır olun...

eğer meslek liselerinin ortaokulları açılırsa bizlerin artık ilköğretimde değil oralarda görev almamız en mantıklısı. eğer orda da böteliler ortaokullarına da giremez derlerse bizi meslekten de atsınlar olsun bitsin hocam...

yeniceli' Alıntı:
eğer meslek liselerinin ortaokulları açılırsa bizlerin artık ilköğretimde değil oralarda görev almamız en mantıklısı. eğer orda da böteliler ortaokullarına da giremez derlerse bizi meslekten de atsınlar olsun bitsin hocam...
Hocam oraya da giremezsek nereye gireceğiz, yapmayın; o kadarını da söyleyemezler.

bende onu diyorum eğer bizi oraya da almazlarsa meslekten ihraç etsinler bence aynı. bu konunun lehimize olması açısından gerekli tepkilerimizi gösterip sesimizi duyurmalıyız bence..

bu 4+4+4 bizim işimize yaracak gibi hadi hayırlısı ben ümitliyim :+1:

ses duyurma işi boş hocam. yapılacak sa eğer kimse dinlenmeden yapılır. bekleyip göreceğiz.
yaşta ilerledi başka işede girmek artık zor :( sonumuz hayrolur inşallah...

yeniceli' Alıntı:
:) :o :alkis:

Artık derneğimiz de kuruldu arkadaşlar. gerek dernek aracalığı ile gerek başka yollardan bu iş için baştan çalışmalarımızı yapmalıyız bence. olayın başında vereceğimiz tepki sonradan vereceğimiz tepkilerden daha çok ses getireceği muhtemeldir.

Yapılacak olan şey Bilişim Teknolojileri için paket dersler önermek ve genel dersler içerisine içeriği dolu bir Bilişim Teknolojileri dersi dahil edebilmek olmalı...

Peki
Ortaokulda da şu an liselerde olduğu gibi dersimizin (4 yıl içinde) bir sınıf için sadece bir kez seçilebilecek şekilde düzenlenmeyeceği ne malum?

hocam bizim bahsettiğimiz meslek liselerinin öncesi olan ortaokullar. yani meslek liselerinin ortaokulları için diyoruz. artık oralarda görev vermeleri lazım zaten orda bilişim bölümü de olacağı için ortaokul kısmında bizimde bulunmamız gerekli.

bt öğretmenlerinin dertleri
ömer d. tarafından şifrelendi şifre çözücüsü olmadan kimse çözemez.
ha birde bilgisayar bilen yeni nesil çözer bu şifreleri

Arkadaşalar anladığım kadarıyla 9. sınıflardan itibaren bölüm seçilecek.Şimdi 4+4 den sonraki kısımda bölüm seçilecekse eğerr bu şu anlama geliyor.9. sınıfda bilişim bölümü okunacak.Yani oradanda bir artı oluşacak bilişimciler için.Ders olacak....Haksızmıyım?

Meslek lisesi denilince sürekli imam hatipleri işin içine karıştırıp konuyu oraya odaklıyorlar.

İlahiyat mezunu arkadaşların önü açık. BÖTE ve tüm TEF mezunlarını ilgilendiren asıl meslek dersleri ile ilgili bir gelişme olacağını sanmıyorum.

İlköğretimin sadece tabelasını değiştirip imam hatibe çevirebilirsiniz. Ama mesleki ortaokula çevirmek o kadar da kolay iş değil . Atelye, laboratuvar, spor salonu gibi normal derslikten daha pahalı ve daha çok alan kaplayan kullanım alanlarına ihtiyaç var. Okullarda derslik sıkıntısı had safhadayken bu alanları yapmaları yıllar sürer. Bilişim bölümü olup da yeterli BT sınıfı olmadığı için bilgisayar derslerinin sınıfta işlendiği meslek liseleri varken ortaokulların mesleki kısımlarının kısa sürede faaliyete geçeceğine inanmıyorum.

Bir kez daha yazıyorum, kastedilen imam hatiplerdir. @fahrican hocamın da yazdığı gibi mesleki eğitim çok pahalıdır.
Bazı arkadaşlar, 4+4+4'e neden bu kadar sesiniz çıkıyor diye soruyor. İşe bu yüzden bu kadar sesimiz çıkıyor. Yazılanları okuyun; sistemin ne olacağı, nasıl işleyeceği, müfredatın ne olacağı vs. hiç bir şey belli değil. -bellidir de bize belli değil. Sadece belli olan : 4+4+4.

İşi yapanlar ne olacağını bilmiyor siz burada tartışıyorsunuz.

O zaman da aynı kurum altında çalıştığımız Teknik öğretmenler bizi adamdan saymayacak. Ya teknik öğretmen oluruz, ya da oralarda çalışılmaz.

Geri