Ortaokullar için müfredat ağır mı geliyor sizce? Öğrenciler döküldü.

Kodla Büyü

tazika

Aktif Üye
Arkadaşlar her sene aynı sorunu yaşıyorum öğrenciler en az notu bilişimden alıyor. Mümkü olduğu kadar basitleştirmeye çalışıyorum. Müfredatı verip 7 8 sayfa özet notları veriyorum ona rağmen öğrencilerin çoğu zahmet edip çalışmıyor berbat notlar alıyorlar. Akıllı birkaç öğrencilere de çok basit geliyor. Şİmdi mecbur kazanımlardan soruyoruz. Siz ne yapıyorsunuz, illa ki işin hilesine kaçmak mı lazım

Maalesef diğer derslerde de durum aynı. Adını yazamayan öğrencilere geçme notunu verip geçiriyoruz.

Arkadaşlar her sene aynı sorunu yaşıyorum öğrenciler en az notu bilişimden alıyor. Mümkü olduğu kadar basitleştirmeye çalışıyorum. Müfredatı verip 7 8 sayfa özet notları veriyorum ona rağmen öğrencilerin çoğu zahmet edip çalışmıyor berbat notlar alıyorlar. Akıllı birkaç öğrencilere de çok basit geliyor. Şİmdi mecbur kazanımlardan soruyoruz. Siz ne yapıyorsunuz, illa ki işin hilesine kaçmak mı lazım
Hocam bir veli olarakta yazayım, kızımın diğer dersleri çok iyiyken bilişimden çok zorlanıyor. Bence kavramlar çok yabancı geliyor, alışmaları zaman alıyor, ben öğrencilere sınavda bunu nasıl yapamazlar ya dediğim şeyleri kızım da yapamıyor 🙈 beraber çalıştık sınava, herşeyin havada kaldığını farkettim. Özellikle kız çocukları bilgisayarı da kullanmayı pek bilmiyorsa çok zorlanıyor, çok yabancı geliyor her şey. İlk dönem daha kolay sorulabilir gib geliyor. Bi de aslında 6ların ilk döneminde çok fazla bilgi var. Bu kadae ayrıntı olmasa keşke. Bi de çalışacak o kadar çok ley var ki. Çocuklar kafasını kaldırmadan ders yapsa da yetişemiyor

Hocam bir veli olarakta yazayım, kızımın diğer dersleri çok iyiyken bilişimden çok zorlanıyor. Bence kavramlar çok yabancı geliyor, alışmaları zaman alıyor, ben öğrencilere sınavda bunu nasıl yapamazlar ya dediğim şeyleri kızım da yapamıyor 🙈 beraber çalıştık sınava, herşeyin havada kaldığını farkettim. Özellikle kız çocukları bilgisayarı da kullanmayı pek bilmiyorsa çok zorlanıyor, çok yabancı geliyor her şey. İlk dönem daha kolay sorulabilir gib geliyor. Bi de aslında 6ların ilk döneminde çok fazla bilgi var. Bu kadae ayrıntı olmasa keşke. Bi de çalışacak o kadar çok ley var ki. Çocuklar kafasını kaldırmadan ders yapsa da yetişemiyor
Müfredat güncellenmeli ve basitleştirilmeli o halde 2. dönem kodlamada çok sıkıntı yaşamıyoruz.

5-6 lardaki öğrencilere konular çok yoğun geliyor. çok fazla bilgi var çok fazla ezber var. Bu kavramlar çocukların zihninde somutlaşmıyor ve çok soyut kalıyor. Bir ders içerisinde o kadar tanım veriyoruz ki çocukta haklı hangi birini öğrensin. bence yapılması gereken 5 ve 6 larda kazanım planlaması yapılırken müfredat yayılmalı. çoğunlukla 5.sınıf kazanımlarının bir çoğu 6.sınıflarda da var. bu en büyük yanlış. hem çok yoğun ve sıkıştırılmıs müfredat var hemde aynı konular 6.sınıftada öğrencinin karşısına çıkıyor. Meb bilişim dersini umursamadığı için bu böyle devam eder.

Hayir hocam, her sene daha kötüsü geliyor diyordum ki bu seneden daha kötüsü olamaz diyoruz. Okuma yazma bilmeyen, ezberden oteye gitmeyenler icin zor oluyor klasik sinavlar

Evet orada büyük sıkıntı var. Algılama odaklanmada çok büyük sıkıntı var. Sadece haz odaklı düşünme yetisini kullanamayan bireyler yetişiyor.

Bana kalırsa ortaokulda proje ödevi olsa yeter. 300 üzerinde yazılı kâğıt okumaktan aşırı yoruldum. Proje odevinde çocuk daha çok şey öğrenir. En azından bizim ders için bu getirilebilir. Yoksa ezberle sınavdan çık sonra unut. Süreç böyle malesef. Bende de bazı sınıflarin yarısına yakını 50 altında aldı. Üstelik 3~4 sayfa anca yazdirmistim. Sadece burdan sordum. Buna rağmen başarı düşük geldi bana da.

Özellikle 5.siniflar sınav mantığını bilmiyorlar.

Ben lisede görev yapıyorum. Akademik başarıyı geçtim öğrencilerin yarısının yazısı okunmuyor. Yazısı okunanların çoğunun cümleleri devrik veya eksik. Bir şey anlaşılmıyor. Not vermek için bir kaç kelimeyi yakalamaya çalışıyoruz. Çocuklar kendilerini ifade etmekten aciz. Acilen bütün dersleri bir kenara bırakıp çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak gerekiyor.

Bırakın ortaokulu meslek lisesinde bile durum içler acısı...

Geçen seneden sınıf tekrar olan 15 kişi var 9AMP'de. Dolayısıyla sınıf 46 kişi. Büyük ihtimalle benzer şekilde yıl sonunda yine bir 10-15 kişi kalacak hatta bazılarının örgün eğitim dışına çıkma durumları olacak...

Bu yılki 5 ler benim 15 yıllık öğretmenlik hayatımda gördüğüm en boş nesil. Kendi adını yazmaktan bile acizler. Soracağım soruları bile söylememe rağmen maksimum 70-80 bandında notlar. Üstelik hem öğrenci hem veli bizim dersimizi bir beden eğitimi bir müzik klasmanında gördükleri için düşük notlar ciddi anlamda hayal kırıklığı yaratıyor. Bilemedim vallahi sonumuz nereye gidiyor

10 sorudan oluşan cok basit bir sınav yaptım yani daha ne sorabilirim diye düşündüm ama maalesef 120 öğrencinin içinde 2-3 tane 95 var gerisi 70 in altında. Ve bu beni geriyor meslegimde mi yetersizim sorusunu soruyorum kendime dönüp sorulara bakıyorum çok basit ee sorun nerde diye düşününce öğrencilere hrpi topu 5 sayfa yazı yazdırmışım ve tüm sorular burda. Şuan okulumdaki öğrenciler dediğiniz gibi 15 senelik meslek hayatımda gördüğüm.en berbat nesil sınavı yenilemek zorunda kaldım bu hafta yeniden daha daha basit sınav yapacağım.

İki cümle yazdırıp buradan soru çıkar bence diyorum o kadar subeden bir tanesi not almıyor yada vurgulamak icin isaret koymuyor. Diger branslar da kolay soruyor 20dk kalmış bitmesine sınav kagidini veriyor bos birakmasina ragmen, düşünme, okuma, yorumlama, anlama sıfır resmeb

Geri