Ortaokullara 22 nisan mı 24 nisan mı tatil

Kodla Büyü
23 nisan kutlamalarına ortaokul katılıyorsa 23 nisan tören sonrası ve 24 nisan tatildir ama liseler gibi kutlama yapılmayacaksa eğer sadece 23 nisan tatildir. Okullara bununla ilgili bir yazı geldi mi? Yani ortaokulların 23 nisana katılacağı yada katılmayacağıyla ilgili?

peki 23 nisanda ortaokulda 24 nisanda btr olarak lisede ise ne olacak benim gibi

23 Nisan resmi tatil,her kurum tatil,
24 Nisan ilkokul-ortaokul öğrenci ve öğretmenlere tatil,idareci-memur-formatör iş başında,
24 Nisan lise öğrenci-öğretmen-memur-formatör iş başında olmalı.

görev yaptığım 10 yıl boyunca 24 nisan ilkokullara da liselerede tatildi. Bu sene değişti ise bilemiyorum.

LİSELER İÇİN
MADDE 14 – (OKY)
c) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan günü). 1 GÜN
Resmî Tatil Günleri

İLKÖĞRETİM KURUMLARI (İKY)
Madde 11
c) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, (23 Nisan günü törenden sonra başlar. 24 Nisan akşamı sona erer).

edersoy' Alıntı:
görev yaptığım 10 yıl boyunca 24 nisan ilkokullara da liselerede tatildi. Bu sene değişti ise bilemiyorum.
hocam liselere 24 nisan hiç bir zaman tatil olmaz, tabi cumartesi pazara denk gelmediği sürece..

edersoy' Alıntı:
Geçen 10 yılda ilköğretimler 23 -24 Nisan da,liseler sadece 23 Nisanda tatil yaptı.Bayrama katılanlar 2 gün,bayram yapmayanlar tek gündü.

bayramda gorevli olup ilkokula giden btr ertesi gün lisede calismaya devammi edecek arkadas. afis hazirla bir sürü angarya mp3 video kes 23nisan icin sonra torende velileri alana sokma resim cek video cek sonrasinda cd yapip dagitmayi saymiyorum bile. sonrada ertesi gün tatil degil ne güzel istanbul be.

İlk ve orta okullara da statlarda kutlama yapılmayacağından dolayı 24 Nisan tatil değil diye biliyorum. Yoksa yanlış mı biliyorum!

abtani' Alıntı:
23 Nisan resmi tatil,her kurum tatil,
24 Nisan ilkokul-ortaokul öğrenci ve öğretmenlere tatil,idareci-memur-formatör iş başında,
24 Nisan lise öğrenci-öğretmen-memur-formatör iş başında olmalı.

Böyle cevaplara kızıyorum artık. Biz kendi haklarımızı bile bilmezken yeni haklar talep etmeye kalkıyoruz.
2. maddenize istinaden:
Öncelikle formatör değil BT Rehber öğretmeniyiz. Tanımlar önemlidir. Eğer siz hala formatör iseniz (artık böyle bir uygulama olmamasına rağmen!) dediğiniz doğrudur. Ama Eğer BT Rehber öğretmeni iseniz 28/09/2012 tarih ve 16791 sayılı YEĞİTEK Bilişim Teknolojileri Reberliği Görevi yazısının 8. maddesi şöyle başlar : "BT Rehberliği Eğitim - Öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak...". Buna göre 24 Nisanda eğitim öğretim faaliyeti olmadığı için okula gitmenize gerek yok. Hatta dah net yazayım 24 Nisanda diğer öğretmenler gibi BT Rehber öğretmenleri de okula gitmezler.

emrullahhak' Alıntı:
LİSELER İÇİN
MADDE 14 – (OKY)
c) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan günü). 1 GÜN
Resmî Tatil Günleri

İLKÖĞRETİM KURUMLARI (İKY)
Madde 11
c) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, (23 Nisan günü törenden sonra başlar. 24 Nisan akşamı sona erer).

bugun bizim mud. yard artislik yapiyordu torene gelmeyene sorusturma acariz solen yapmis aklinca efendim 9 dan 16 ya cocuklarin basinda duracakmisiz güvenligi saglayacakmisiz. hayatta hic bir is yapmayan adam cosmus yazi cikarmisi tebellu belgesi imzalatiyor bizim elemanlar imzaladi. dedim ben imzalatmam müdüre gitti müdürde imzalamayabilir dedi bizim artis sinirlendi gitti. yarin gidip istedigim saatte donecegim cocuklarin hatrina. ama mud. yardlarin angarya is yaptirma sevdasi ve olmayan yetkileri ile ogretmenlere sorusturma acma tehditleri sadece komedi ama bizim arkadaslar nasil bir korku icinde kaldi bir kisi bile demedi hocam hakli imzalamiyoruz

o değil de ben de liselerin de 23 - 24 nisanda 2 gün tatil diye hatırlıyorum. 5 yıldır lisede çalışıyorum.

tatil mi değil mi şimdi. :wink:

Geri