Ortaokullarda seçmeli dersler ne zaman duyurulur?

Kodla Büyü
ilköğretim kurumları yönetmeliğinde seçmeli derslerle alakalı ilgili konuda bilgi bulamadım ya da ben kaçırıyorum. Resmi bir yazı gören okuyan yönetmelikte yerini söyleyebilecek olan var mı?
liselerde aralık ocak gibi yapılıyor bu işlem orta okulda ne zaman?

Resen atamanız oldu mu hocam. Önceki konunuzu okumuştum. Şikayet etmiştiniz sanırım. Durum ne acaba? Başka yerlerde de benzer durum var sanırım.

Hocalarım bizim okulda olanı yazayım. Müdür kendi istediği öğretmenler için ders seçiyor , seçmeli dersi olanlar normda seçmeli dersi olmayanlar norm fazlası . Ben tek öğretmenim ama norm fazlasıyım , başka branştan mesela 3 norm fazlası var , 3 ünü de seçmeli derslerle normda tuttu . Öğrenciler benim dersi seçmişlerdi geçen yıl ama ona hiç bakmıyor bile. Yani adaletsizlik diz boyu. Ben de hak ara ara , kimi kime şikayet edeyimki. Artık bıraktım ne halleri varsa görsünler. Devlet benim dersimin kaderini böyle idarecilere verip dersime böyle bir değer veriyorsa , benden de o şekilde hizmet alır. Yarışmalar vs asla katılmayacağım.

Hocalarım bizim okulda olanı yazayım. Müdür kendi istediği öğretmenler için ders seçiyor , seçmeli dersi olanlar normda seçmeli dersi olmayanlar norm fazlası . Ben tek öğretmenim ama norm fazlasıyım , başka branştan mesela 3 norm fazlası var , 3 ünü de seçmeli derslerle normda tuttu . Öğrenciler benim dersi seçmişlerdi geçen yıl ama ona hiç bakmıyor bile. Yani adaletsizlik diz boyu. Ben de hak ara ara , kimi kime şikayet edeyimki. Artık bıraktım ne halleri varsa görsünler. Devlet benim dersimin kaderini böyle idarecilere verip dersime böyle bir değer veriyorsa , benden de o şekilde hizmet alır. Yarışmalar vs asla katılmayacağım.
milli eğitime şikayet ettiniz mi, özellikle seçildiğini ve dilekçelerin incelenmesi gerektiğini, dolayısıyla yanlış norm hesaplandığını. ilçe bir şey yapmazsa, il'e, il bir şey yapmazsa bakanlığa bildirdiniz mi?

Genelde 2. dönemin 1. veya ikinci haftası seçilir. Sistem açılır ve öğlercilerin seçtiği dersler işlenir. Şubat ayı sonuna doğru ders kitap sayısı sisteme girilir. Seçmeli dersin öğrencilere seçtirilmeye başlamasından sonra tarih aşağı yukarı aynı oldu.

milli eğitime şikayet ettiniz mi, özellikle seçildiğini ve dilekçelerin incelenmesi gerektiğini, dolayısıyla yanlış norm hesaplandığını. ilçe bir şey yapmazsa, il'e, il bir şey yapmazsa bakanlığa bildirdiniz mi?
Uzun mesele hocam, kimi kime şikayet edeyim ..yazarak anlatmak çok zor, ama norm fazlası tayinlerinde tayin istemedim olur da resen atama gibi bir şey olursa mahkeme yolu görünüyor. Hastalık sahibi olacağım , olacağız bu branştan artık.

Geri