Osmanlı Tokadını izlediniz mi?

Kodla Büyü

gökalp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
trtnin_yeni_dizisi_osmanli_tokadi_basladi_2218.jpg

Cuma ertesi günü yayına başlayan ve büyük ilgi gören TRT'nin yeni dizisi Osmanlı Tokadı 'nı ben çok beğendim..

İzleyenler sizce nasıldı?

komedi dizisi diye düsündüm ama bir sahnede bile gülmedim malesef. ilerleyen bölümlerde acilirmi bilemem ama pek hoslasmadim.

tekrarına denk geldim, nerdeyse hepsini izledim ama pek anlamlı gelmedi. ne vermek istediğini anlamadım. komedi desem değil.. kısaca karışık geldi.

Sonuçta tarihi bir absürd komedi dizisi.

550 yıl sonrasına Tay-ı zaman ve mekan (zamanda yer değiştirme) ile Eminönü'nde dolaşıyorlar; Öldülerini zannedip kalabalığı mahşer, boğaz köprüsünü sırat sanmaları, millete Allah rahmet eylesin demeleri harikaydı.

Bence arada güzel tarihi derslerde veriyor... Gençlerin saçma sapan dizileri izlemesindense böyle küfürsüz, argosuz yayınları izlemesi daha uygun bence...

Ha tabii ki daha ilk bölümü bu. olumlu sinyal vermesine rağmen olmuş bu demek için bir-iki bölüm daha gerekiyor diye düşünüyorum.

osmanlıda derin devlet te güzel bir dizi dün ikinci bölümü yayınlandı ben tuttum diziyi

Yayınlanma tarihi: 14 Nis 2013

Başrolünde ilk olarak Hasan Kaçan'ın da rol alacağı dizinin tanıtımları çekilmiş, ancak Kaçan'ın ağabeyi Metin Kaçan'ın intihar etmesinin ardından oyuncu diziden ayrılmıştı. Yenilenen kadrosuyla çekilen Osmanlı Tokadı, uzun zamandır ekranların en merakla beklenen projelerindendi.

GÜÇLÜ OYUNCU KADROSUYLA KEYİFLİ BİR DİZİ

Başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Vildan Atasever, Uğur Çavuşoğlu, Alper Kul, Cemal Hünal ve Mazhar Alanson'un paylaştığı Osmanlı Tokadı, ilk bölümüyle izleyenlerin beğenisi kazandı. Sosyal medyada büyük ilgi gören dizi akıcı öyküsü, esprili diliyle keyifli bir dizi olduğunu ilk bölümünden gösterdi. Her diziye nasip olmayacak güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken dizide, özellikle ilk bölümde başrol oyuncuları Uğur Çavuşoğlu, Alper Kul, Mazhar Alanson göz doldurdu.

İLK GÜNÜNDE BİBER GAZIYLA TANIŞAN YENİÇERİLER!

1453'te İstanbul'un fethinden bir gün önce, görev yerlerini terk eden iki yeniçeri, Fatih'in hayatını tehlikeye attıkları için Akşemsettin Hazretleri tarafından cezalandırılarak 2013'ün İstanbul'una gönderildiler. Yüzyıllar sonrasına geldiklerinde kendilerini ölü zanneden iki yeniçerinin günümüz İstanbul'una alışması hiç kolay olmadı. İki yeniçeri Fatih'in mirasını korumak için günümüzün mafyasına karşı da mücadele etti. Tam 560 yıl sonrasına gelen iki yeniçerinin İstanbul'daki ilk anlarında biber gazı yemesiyse ince bir espri olarak göze çarptı.

ilk bölümü izlemeyenler ve ikinci bölümü izlemek isteyenler an itibari ile diziyi seyredebilirsiniz...

Hocam ben ilk bölümün tamamını izledim güzel bir diziye benziyor. TRT yi son zamandaki atılımından dolayı tebrik etmek gerekir...

kaybil' Alıntı:
osmanlıda derin devlet te güzel bir dizi dün ikinci bölümü yayınlandı ben tuttum diziyi

stvde yeni başlayandan bahsediyorsunuz sanırım hocam; o dizi geçen yıl trt1de başladı 25-30 bölüme yakın oynadı

bir ara oynamadı bi ara tekrar başladı hatta özcan deniz falan da girdi sonra kaldırdılar. Geçen baktım aynı dizi aynı olay aynı zaman stvde başlamış

birkaç oyuncu değişmiş bazı olaylar değişmiş o kadar. Sadrazam ve karısı aynı, şeyh aynı vs. Padişah değişmiş önceki çok daha iyi yakışıyordu bi de padişahın kzı kardeşi vardı türkan şoraydı,perihan savaş olmuş...

Velhasılı kelam o da trtden çıkmıştır

Ben diziyi gayet ince esprili ve samimi bir dizi olarak buldum. Keşke Hasan KAÇAN da olsaydı. Ekmek teknesinden biliriz. Kendisi iyi ve sıcak oyuncudur.

Geri