OTOMATİK PERFORMANS NOTU DAĞITIM FORMÜLÜ ????? yardım

Kodla Büyü

seloman54

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar.Excel'de Girilen bir performans notunu (örneğin 85) hücrelere dağıtan excel formülünü nasıl yazabiliriz bir fikri olan varmı? örneğin öğrenci 85 aldı bu notu toplam 7 veya 8 hücreye toplam not 85 olacak şekilde parçalıycak.. teşekkür ederim.

Önceden makro ile hazırladığım bir ölçek var onu paylaşayım sizinle. En sağa yazdığınız notu "İlk Sütun" yazan yerdeki sütundan başlayarak eşit olarak dağıtır. Kaça dağıtacağınızı kendiniz ayarlayabilirsiniz. "İlk sütun" ve "İlk satır" yazan numaraları değiştirerek ölçeği özelleştirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey en sağda toplam puanı yazmanız ve toplam puanların aynı sütunda olması. Toplam puanın sağ tarafına herhangi bir şey yazarsanız veya toplam puan yerine say olmayan bir şey yazarsanız hata verir. Çıktı alırken "ilk satır" ve "ilk sütun" yazılarının görünmemesi için hücreleri göster/gizle butonunu kullanırsınız.

Ekli dosyalar

mokumus67' Alıntı:
Ders içi performans ölçeği. Her nota benzersiz puanlama üretir.
hocam merhaba otomatik performans dağıtan excel dosyasını indirdim.
7 adet ölçek var ben 5 tane kullanıyorum iki tanesini silip sona 2 sütun ekledim.
öğrenci isim ve numaralarını değiştirdim ancak değiştirince not dağıt deyince kilitleniyor.
ben öğrenci listelerini başka bir excele aktarıp özel yapıştırdan değerler seçeneğini seçiyorum.
acaba sorun ne olabilir. neden kilitleniyor.

Geri