otomatik ip almada sorun

Kodla Büyü

Summer_06

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzun olduğu bölgede bir elektrik kesintisi yaşandı. Ve bundan sonra bütün okulda internet gitti. internete bağlandı gözüküyordu ancak aslında bağlı değildi.

Bunun üzerine bilgisayarlara elle ip verdim. ip verilen bilgisayarlar internete bağlandı. Ancak laptoplarını hem ev, hem de okulda kullanan öğretmenlere her seferinde ip yapılandırmasını yeniden yapmak gerekiyor. Evde kullanıp geldiklerinde ip yapılandırması otamatiğe dönüyor ve internete bağlanmıyor.

Bizim ana modem (cisco) in ipsi: 192.168.1.50 , ip yapılandırması yaparken varsayılan ağ geçidine de bu değeri veriyorum, internet geliyor.

Ancak otomatik ip'de ağ geçidini 192.168.1.1 olarak atıyor. Access point olarak kullandığımız bir wireless modem (tp-link) var. onun da ip'si 192.168.1.1 Galiba bu değeri aldığı için otomatik ip ile internete giremiyor bilgisayarlar.

Otomatik ip verirken varsayılan ağ geçidini 192.168.1.50 olarak ataması için ne yapmam gerekiyor? Ya da bu sorunu başka yolla çözebilir miyim?

NOT: Elektrik kesintilerinden sonra bu access point olarak kullandığımız wireless modemin bilgileri de resetlenmiş. Önceki ayarları neydi bilmiyorum. Ayrıca ana modemin ayarlarında sorun yok -resetlenmemiş-. modemde dhcp açık ve client ip pool size yeterince yüksek değerde.

AP lerin DHCP sunucularını kapatacaksın. Modem varsayılan ağ geçidini 192.168.1.1 yapacaksın. Diğer cihazların yani AP 192.168.1.254 yaparsın. Eğer başka AP varsa onuda 192.168.1.253 yaparsın. Bunu yaparsan ip atamasını sadece modem yapacağı için sorun yaşamazsın. APler sadece sinyal güçlendirici olarak iş yapar.

Hasari hocam çok teşekkür ediyorum. Sorunu sizin söyledikleriniz ile çözdüm :)

Geri