oyun bilgisayarı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turapt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

turapt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhabalar, oyunlarla aram pek iyi değil. okuldan bir öğretmenim bana bi oyun bilgisayarı toplar mısın dedi. oyun sever arkadaşlardan 4GB RAM, 2 GB ekran kartlı bi sistem önerisi bekliyorum. net üzerinden hesaplı nerden alabilirim? teşekkürler..

hocam sen elemanın maksimum bütcesini sor ona göre bi sistem ayarla gitsin netten almak pahalı olur ve seni çok uğraştırır sanki adama sen satmışsın gibi muamele görürsün götür bi bilgisayarcıya ordan alın hem senden çıkmış olur hem daha ucuz olur

oyun bilgisayarı istiyorsan hesaplı olmaz hocam. Arkadaşın da dediği gibi önce parada üst limiti öğren.
sonra işlemci-anakart-ram üçlüsüne verebileceğin maksimum bütçeyi ayır.

turapt' Alıntı:
800 TL civarı(monitör hariç)

tek başına 800 tlden pahalı ekran kartları var hocam :) yukarıda @dndd hocamın dediklerini yapın yoksa ileride başınıza salça olacak arkadaşınız :) Aranız şu anda iyiyse bile ileride öyle olmamasını dileyeceksiniz yoksa... Bizden söylemesi...

800 liraya gayet güzel bi oyun makinası toplanabilir hocam. günümüzde pazarlama stratejisinden dolayı iyice abarttılar pc işini. yok 2 gb ekran kartı yok 8 gb ram yok 2 tb hdd falan filan. ne tür oyunlar oynamak istiyo ona göre şekillendirin bence sistemi. artı en extreme makine bile kopya oyunlarda afallayabiliyo, bunun örneğini birçok kez gördüm. sebebi ise, orjinal oyunun içine küçük buglar atıyolar, oyunu kopyalayıp oynayınca buglar harekete geçiyo ve oyunu saçma sapan hale getiriyo maalesef. 2 gb ram, 512mb(ati x1650 pro) ekran kartıyla(2007 haziranda toplamış olduğum sistem) call of duty black ops oyununu 1680*1050(20" lcd) çözünürlükte 25 fpsnin altına inmeden bitirmiş birisi olarak o fiyata güzel bi sistem kurulabilir diyorum. ancak dikkat etmeniz gereken en önemli nokta işlemci, ram ve ekran kartının frekans hızları. biraz overclock yaparak ortanın altı düzeyde bi makineyle bile sıkıntı yaşamadan en yeni oyunları bitirebilirsiniz.

Arkadaş monitör hariç yazdığına göre, 800e alt düzey bir oyun bilgisayarı alınabilir. arkadaşınıza bu bilgisayarda hangi oyunların oynanmak istediğini sorun, bu oyunların önerilen sistem gereksinimlerini araştırın. Her birinin en üst gereksinimlerini karşılayacak bir bilgisayarı toplayabilirsiniz. Bu gereksinimlerde mutlaka işlemci, ram, ekran kartı ve harddisk belirtilir, işlemciye göre uyumlu bir anakart alırsınız. Basit bir kasa ve yaklaşık 400-500 Wattlık bir güç kaynağı, işlem tamam. (Tabii toplanacak pc, yakın bir zamanda upgrade isteyecektir. :) )

DH Oyun 750 - AMD X3 450 740G 2GB 500GB HD5770 420W

İşlemci : AMD Athlon II X3 450 3.2GHz 1.5MB AM3 Cpu
Anakart : MSI 740GM-P25 740G DDR3 1600MHz Vga 16x mAtx AM3
Bellek : G.SKILL F3-10600CL9S-2GBNT Value 2GB DDR3 1333Mhz CL9
Hard Disk : SAMSUNG HD502HJ Spinpoint F3 500GB 7200Rpm SATA2 16MB HDD
Ekran Kartı : Sapphire HD5770 Vapor-X 1GB GDDR5 128Bit 16x 11163-05-20R
Kasa : GIGABYTE GZ-X6BPD-100 Atx 420W Kasa Siyah

779 TL
http://www.sanalmarketim.com/urun/1...n-750---AMD-X3-450-740G-2GB-500GB-HD5770-420W

800liraya oyun bilgisayarı olur.

çift çekirdekli ddr2 ram ve onlara uygun anakart ve de 128 bit ekran kartıyla hem 800liraya kasa toplanır hem de istenenler oyunlar oynanır.

arkadaşlar bilgisayarımı satıyorum Crysis 3 High ayarlarda oynuyorum kendim orjinal oyunu var multiplayer oynuyorum Kasa + Monitör istedğim fiyat 1200TL Sadece kasa diyorsanız 1100TL

SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ:
İŞLEMCİ: Intel i3 @550 3.20GHZ (4.33Ghz overclock ile)
RAM: 2x2x2 Toplam 6GB DDR3
EKRAN Kartı: ZOTAC Nvidia GTX 650 GDDR5 1GB Paylaşımsız- Oyun canavarı
ANAKART: Asus P7P55D-E
Depolama:SAMSUNG 7200rpm 500GB,

İlgilenenler pm atabilirler

Geri