Oyun Konsolu

Kodla Büyü

meccal14

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar evde tatillerde eşim çocuğum kardeşimle birlikte oynayabileceğim bir oyun konsolu almak istiyorum. ne tavsiye edersiniz. xbox, nintendo... kullanan varmı hangisi iyi birde oyunları hep orjinal satın almamız mı gerekiyor indiremiyormuyuz? kullanan arkadaşlar bilir. teşkkürler

Birkaç kişi kullanacaksa Ps yerine dediğiniz gibi wii veya xbox tercih sebebi olmalı.

İmkan varsa bence xbox ve kinect ikilisii ilk sırada olmalı. Ekstadan oyun kumandası veya aparata ihtiyaç duymadan 6 kişiye kadar destekliyor. Diğer konsollarda sürekli joystick değişimi veya yedek gamepad almak sıkıntı olabiliyor. Genelde kimse biri gelir oynarız diyerek 100TL ye gamepad almıyor. Oyun kumandasız oynama özgürlüğü başka bir artı tabiki. Bunu yanında çok kişi aynı anda kullanabilmesi için kamera görüş açısı dolayısıyla en az 6-8 metrekare alana ihtiyaç duyuyor. Dar alanlarda sıkıntı doğabiliyor.

Nintendo son zamanlarda oldukça düşen fiyatıyla ön planda. Fakat çok kişi aynı anda oynayacaksa ekstra oyun kumandası (motiın plus) ve diğer aparatları (balance board vs.) hesaba katmak gerek. Farklı paketler halinde de satılıyor. Zevkinize göre fitness veya spor oyunları paketlerinde tercih yapabilirsiniz. Sadece kendine has çıkan oyunlar ilgi alanınıza giriyorsa başka bir artı nokta.

Oyun konusunda iki konsolda da belli işlemlerle lisanssız oyun oynayabilirsiniz ama çok farklı oyunlar oynamayacaksanız bulaşmayın derim. Güncellemelerden mahrum kalacağınız için bazı oyunlarda tat alınamayabiliyor.

İkisine de sahip olnayan fakat test etmiş biri olarak şu an wii alma şansım varken xbox almak için bekliyorum.
Bu arada şu an ülkemizde en uygun hızlıalda sanırım 750xbox + 400 kinect 1050TLye geliyor. Amazonda da 400$
Wii full paketlerde 400tl civarında.

Hocam oyunları küçük yaşta bir çocuk ve eşiniz ile birlikte oynayacaksanız Nintendo bu konuda uzman. Gerek kontrol cihazları gerekse de aileye yönelik hareketli oyunları ile sizin için birabir. Ama aile bahane ben aslında kendim için alıyorum derseniz PS3 ya da XBOX derim. Bu konsolların oyunları gerçekten de kaliteli. Ama oyunlar biraz pahalı. Ortalama 150 TL civarı. Eğer PS3 alacaksan firmware sürümü düşük olanı tercih ederek kırdırabilirsin.

ps2-ps3 ve xbox var evde. eğer aile ile oyun oynamak istiyorum diyorsanız xbox, yüksek çözünürlüklü online oyun oynamak istiyorum diyorsanız ps3, çok çözünürlükle alakam yok oyunları ucuz olsun online da gerek yok çeşit çok olsun diyorsanız ps2. ps2 yi kırdırırsanız oyunlar 5 tl. ben ps3 üde kırdırmıştım ama online oyun oynanmıyor o zaman ps2 den tek farkı görüntü kalitesi oluyor oyun değiştirme yöntemiyle 2-3 ayda bir üstüne oyununa göre 20-30 tl vererek değiştiriyorum. xbox ında kırıldığını biliyorum ama üç kırmızı ışık adı verilen bir hata nedeniyle cihazı riske etmek istemedim.

hcm ps3 alsam ailemle birlikte oynayabileceğim ne biliim golf, tenis ya da dövüş oyunları oynayabilirmiyim. ben aslında kendim pes2012 oynarım ama bilgisayardan oynuyorum. fakat bil çok ısınıyor o yüzden ps3 alsam hem ben oynasam hem de ailemle de oynasam ne önerirsiniz..

hocam aile bahane oyunlar şahane... ps3 al:D pes 2012 cisin.. ama fm de oynuyosun galiba... taktik güzel . ailecek oynıyacagız:D bende deneyeyim:D

theghost83' Alıntı:
hocam aile bahane oyunlar şahane... ps3 al:D pes 2012 cisin.. ama fm de oynuyosun galiba... taktik güzel . ailecek oynıyacagız:D bende deneyeyim:D
yok hcm valla ailecek oynucaz :D özellikle haftasonları kardeşim yanıma geliyo o falan da oynamak istiyor ama kızların futbol ilgilerini çekmiyo. artık bişey alıcaz bi taşla bütün kuşları vuracaz:D

meccal14' Alıntı:
hcm ps3 alsam ailemle birlikte oynayabileceğim ne biliim golf, tenis ya da dövüş oyunları oynayabilirmiyim. ben aslında kendim pes2012 oynarım ama bilgisayardan oynuyorum. fakat bil çok ısınıyor o yüzden ps3 alsam hem ben oynasam hem de ailemle de oynasam ne önerirsiniz..

oynarsın repocket ın dediği gibi herkese birer joypad yada benzeri birşey alman lazım. aile ile oynayacaksan kitetic li xbox tavsiyemdir

neoplasma' Alıntı:
meccal14' Alıntı:

oynarsın repocket ın dediği gibi herkese birer joypad yada benzeri birşey alman lazım. aile ile oynayacaksan kitetic li xbox tavsiyemdir
peki hcm benim istediğim özelliklerde bir ürünü en uygun nerden alabilirim. eğer bilgin varsa link atabilirmisin.

meccal14' Alıntı:
neoplasma' Alıntı:
meccal14' Alıntı:

peki hcm benim istediğim özelliklerde bir ürünü en uygun nerden alabilirim. eğer bilgin varsa link atabilirmisin.

valla hocam bu soruya cevap vermek çok zor kampanya takip etmenizde fayda var ben hepsiburada.com un %40 indirimli kampanyasından almıştım. denk geldi yani sadece 15 adet ürün indirime girmişti aradan kaptım. kinect yi de buradaki bir bilgisayar mağazasından aldım. oyunu da mağaza hediye etti.

Geri