Özel hastanelerde, bunlar için para ödemeyin!

Kodla Büyü

andariel

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
523
SGK, özel hastanelere ilave hiçbir ücret alamayacakları 9 tedavinin listesini asma mecburiyeti getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile özel sağlık kuruluşları arasında imzalanan 2012 yılı sözleşmesi, hastayı koruyucu birtakım düzenlemeleri beraberinde getiriyor. Özel hastanelerde muayene ve tedavilerde ödenecek katılım payının 12 TL olduğuna dikkat çeken SGK, fark ücretinin yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değiştiğinin hastalara net bir şekilde duyurulmasını şart koştu. Hastalara özel hastane ve tıp merkezlerinde uygulanan her türlü muayene, tahlil ve tedavinin, hatta yatan hastaya verilen ilaçların detaylı bir şekilde belgelendirilmesi istendi. Hastalar, bu belgelere bakarak devletin kendi adına hastaneye ne kadar para ödediğini, kendi cebinden ne kadar ücret çıktığını görme imkânına kavuşacak.

HANGİ HASTALIKLAR
SGK’nın hastanelerin görünür bir yerine asılmasını istediği ve hiçbir ücret alınmayacak tedavilerin listesi ise şöyle:

1-Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri.
2-Yoğun bakım hizmetleri.
3-Yanık tedavisi hizmetleri.
4-Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri).
5-Yeni doğana verilen sağlık hizmetleri.
6-Organ doku ve kök hücre nakilleri.
7-Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri.
8-Diyaliz tedavileri.
9-Kardiyovasküler cerrahi işlemleri.
 
Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri.
Bununla ne demek isteniyor bir türlü bulamadım. İnt. araştırdım ama bu maddenin açılımı yok SGK bile bulamadım. Bilen varmı acaba..
 
Hocam Acil servislerden yapılan girişler kastediliyor örneğin trafik kazası ağır yaralanma gibi ayakta tedavi dışında kalan haller yani
 
ares24' Alıntı:
Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri.
Bununla ne demek isteniyor bir türlü bulamadım. İnt. araştırdım ama bu maddenin açılımı yok SGK bile bulamadım. Bilen varmı acaba..
Hocam acil dediği gerçekten acil olan durum. Mesela senin biraz basın agrıyor yada miden bulanıyor gittin acile. Oraya bir de soba zehirlenmesi sebebiyle yarı baygın biri geldi.
Hanginize önce bakılmasını istersin? Doğal olarak zehirlenme dersin değil mi? İşte acil odur. Hayati müdahale tasıyan durumlar.
Ama ülkemizde sıra beklememek için veya uzman doktor fişi bittiği için yada mesai saatleri dışı oldugu zaman yada ücret vermemek için acile gidilir.
İlk yapıldugında acil girişi parasızdı. Kendim için söyliyim özel doktora gidiyorduk ilaç yazılıyordu fark vermemek için acil girişi yapılıp doktora yazdırıyorduk. Tabi hastane-doktor ilişkisi vardı. Yönlendirme ona göreydi.
Bu durumlar çoğalınca böyle birşey yapıldı. Kodlar filan var ya. Siz acile gittiğinizde doktorun yazacagı teshis kpdu ücretsiz listesindeyse ücret yok. Varsa ücret var.

Ancak şimdi mesela söyle bir durum var. Gecen tatil amaçlı bizimkiler istanbulda karsılasmışlar. Aksam Özel hastaneye çocuğu götürmüşler. Mesai saati dışı oldugu için sizi devlet memuru degil ücretli hasta kabul ediyoruz deyip tüm ücretlendirmeler ona göre alınmış. Telefon açıp mutemetlerine sordum 2004 yılından itibaren bu değişiklik olmuş dediler...
 
Haa ayrıca yasadıgım ilde cocugu cocuk doktoruna götürüyorum.
12 tl +%30-70 deniyor ya. Gündüz 20 tl aksam 18;00 sonrası nöbetci uzman gidiyorum 25 tl veriyorum.
Kadın doğum 30 tl
Docent 35 yada 40 tl sanırım.
Yanlış hatırlamıyorsam mesela memorial hastanesi var gündüz 40 tl normal uzman doktora görünüyorsun. Mesai dışı 100 tl...

Tabi tüm bu ücretler sadece basit bir iki test ilaveli.. Ama genel itibariyle sadece doktor muayene ücretidir.

Örneğin 20 tl verdiğim hastanede gaita (kaka tahlili) idrar ve tam kan tahlili için yanlış hatırlamıyorsam 17 yada 27 tl ücret ödemiştim. Çıkışta 37-47 tl gibi bir kayıp sözkonusu
 
Geri
Üst