Paint ile karakter yaratma ve gif oluşturma

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Paint ile bir karakter çiziyorsunuz(resim1). Birinci resimin boyutuna dokunmadan aynı karakterin hareket etmiş halini çiziyoruz(resim2). Toplamda iki resim olması yeterli.
Çocuklara böyle çizimlerin yapılabileceğini gösterdikten sonra hemen iki resmi photoshopa aktarıp bir gif oluşturuyoruz. Hem çocukların ilgisini çekmiş olursunuz hemde painti sevdirmiş olursunuz. :)

Örnek bir proje yaptım yarın bunu derste anlatırım. :D

İncelemek isteyenlere kaynak dosyalarını da ekliyorum. Süreyi merak etmeyin zaman almıyor 15 dk da yaparsınız.

NOT:Photoshopta 1.karekterin gösterim süresi 1 sn göz kırması yani ikinci karakter gösterimi 0,2 sn. Siz kendinize göre ayarlarsınız.

dn2345.gif

Ekli dosyalar

• DVDkarakteri.rar
    DVDkarakteri.rar
    134.2 KB · Görüntüleme: 468
  • DVDresim2.png
    DVDresim2.png
    5.7 KB · Görüntüleme: 2,979
  • DVDresim1.png
    DVDresim1.png
    9.7 KB · Görüntüleme: 2,977
Direk en baştan hepsi fotoşopla daha kolay olmaz mıydı müdür?

Çocuklara photoshop mu anlat diyorsun yani. :lol:

Ben ilk denemeyi paylaştım flash disk disket veya Cd çizilip bir karakter oluşturulabilir. Olmadı fare klavye yada monitör hoparlör gibi donanımlarda çizilebilir. :)

benkde normal bir resme göz kırptırayım didim :) ama benim ki resmi büyütmeden göz kırpmıyor niyee :)))))))

Ekli dosyalar

• inek_6368.gif
    inek_6368.gif
    120.5 KB · Görüntüleme: 2,985
O da doğru :D Ben çocukları iyice unuttum :D Neye benziyordu bunlar :D

DVD karakteri oluşturdum ilk mesaja ekledim. Önceki karakteri beğenmeyenlere gelsin. :mrgreen:

hasari' Alıntı:
zencefil58' Alıntı:
benkde normal bir resme göz kırptırayım didim :) ama benim ki resmi büyütmeden göz kırpmıyor niyee :)))))))
Siteye değil resim sitesine yüklersen göz kırpar.
Şuraya ekleyebilirsin. Forum kodunu alıp siteye eklemeyi unutma. :)
http://www.hizliresim.com

hocam facede de olurmu acep bu hareketli resim ekleme :)

hocam paint yıllık planınızda mı var yoksa ekstra kalan zamanda mı öğretiyorsunuz bunu merak ediyorum?

bote22' Alıntı:
hocam paint yıllık planınızda mı var yoksa ekstra kalan zamanda mı öğretiyorsunuz bunu merak ediyorum?
Planımda yok ekstradan öğretiyorum şimdiye kadar anlattığımız konular hep teoriye yönelikti bende biraz uygulama yapmak istedim.

bencede mantıklı hocam bende öyle yapıyorum. teşekkür ederim paylaşım için. kolay gelsn.

tabii ki güzel ama paint e ilgilerini arttırmak için photoshop kullanmak üstelik 5. sınıflara? bana çok soru işareti ürettirdi. direk photoshop anlatalım, animasyon için çok daha güzel örnekler var. tabii ki kötü değil ama aklıma da bunları getirdi napiim.

Peace' Alıntı:
tabii ki güzel ama paint e ilgilerini arttırmak için photoshop kullanmak üstelik 5. sınıflara? bana çok soru işareti ürettirdi. direk photoshop anlatalım, animasyon için çok daha güzel örnekler var. tabii ki kötü değil ama aklıma da bunları getirdi napiim.
Animasyon yaratmanın ilk adımı güzel çizimler yapabilmektir diyorum önce sizler hareket ettirmekten çok çizime odaklanın gibi ifadeler kullanıyorum şuan sizden istediğim paint programında güzel çizimler yapmaktır. İsteyen benim karakterimi çizsin isteyen kendi çizimlerini yapsın. Yapılan çalışmaları da D: dizininde kendi adınıza kaydedin diyorum ayrıca bu adımları da programı anlatırken gösteriyorum. Çizgi filmlerinde benzer yöntemler le yapıldığını ifade ediyorum. Kimisi gerçekten çok güzel yapıyorken kimiside berbat şeyler çiziyor onlara da kızmıyorum kendilerini geliştirmeleri için fırsat tanıyorum. Amacımız bu çocukları grafiker yapmak değil elbette ama farkın dalık yaratmış oluyorum. Gördükleri şeylerin aslında zor bir şey olmadığını istedikleri taktirde kendilerininde yapabileceklerini göstermiş oluyorum. Bilgisayarda oyun oynamak yerine eminim bundan sonra hepsi olmasa da içlerinden bazıları kendi kendine painti açıp kurcalayacaktır.
İlk mesajda yazı uzamasın diye detaylandırmadım. :)

İncelemek istesen şunları da videoya çektim.
5-sinif-bty-f290/ugur-bocegi-cizimi-basit-ama-etkili-t122358.html
5-sinif-bty-f290/paintte-kelebek-yapma-ve-hareket-ettirme-t121902.html

photoshop kullanmadan kendileri de animasyon haline getirebilselerdi çok iyi olacaktı. Yazılıdan sonra ben de yaptıracagım aynı uygulamayı. İki resmi bir klasör içine atıp. Resmi windows fotograf görüntüleyiciyle açtıracam. Sonra Yön tuşlarıyla bir sağ bir sol yaparak animasyonu oluşturacaklar :)

regulus11' Alıntı:
photoshop kullanmadan kendileri de animasyon haline getirebilselerdi çok iyi olacaktı. Yazılıdan sonra ben de yaptıracagım aynı uygulamayı. İki resmi bir klasör içine atıp. Resmi windows fotograf görüntüleyiciyle açtıracam. Sonra Yön tuşlarıyla bir sağ bir sol yaparak animasyonu oluşturacaklar :)
Mantıklı. :)

Geri