Paintte kelebek yapma ve Hareket ettirme

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Paintti anlatırken çocukların sevip ilgi duyacakları nesneler çizmek iyi olur bende bu kapsamda bu hafta anlatacağım derste farklı bir örnek anlatma adına kelebek çizip bunu photoshopta hareket ettireceğim.
Geçen hafta çizdiğim karakter çok hoşlarına gitmişti bu hafta bunu yaparak biraz daha ilgilerini artırmayı umuyorum.

Bu dersi sizler için videoya çektim kelebeğin çizimi ve photoshopa aktarıp hareket ettirmek toplamda 7 dk sürdü videonun süresi de doğal olarak 7 dk oldu.
Kaynak dosyaları ekte.

Videoyu izle.
(720P olarak izleyebilirsiniz.)
muzb7m.gif

Uğur böceği çizimi:
5-sinif-bty-f290/ugur-bocegi-cizimi-basit-ama-etkili-t122358.html
Paintte karakter yaratma:
5-sinif-bty-f290/paint-ile-karakter-yaratma-ve-gif-olusturma-t121556.html

Ekli dosyalar

• kelebek.rar
    kelebek.rar
    492.7 KB · Görüntüleme: 375
  • kelebek.png
    kelebek.png
    7.2 KB · Görüntüleme: 2,813
Bunlarda ilk denemeler.

Ekli dosyalar

• kelebek2.rar
    kelebek2.rar
    384.6 KB · Görüntüleme: 162
  • kelebek2.png
    kelebek2.png
    6.4 KB · Görüntüleme: 2,809
  • kelebek1.png
    kelebek1.png
    4 KB · Görüntüleme: 2,804
bugün öğrencilere son 20 dakika kelebek çizdim paintte, bi kaç dakika sonra bittiğinde tüm sınıf beni alkışladı. Çok utandım, çok mutlu oldum:) Teşekkür etmek istedim, o sınıfta ilk defa o kadar keyifli ders işledik:) Çok sağolun.

bote22' Alıntı:
bugün öğrencilere son 20 dakika kelebek çizdim paintte, bi kaç dakika sonra bittiğinde tüm sınıf beni alkışladı. Çok utandım, çok mutlu oldum:) Teşekkür etmek istedim, o sınıfta ilk defa o kadar keyifli ders işledik:) Çok sağolun.
Bende de aynı durumlar oluştu bittiğinde kıyamet gibi bir alkış kopuyor. :D

hasari' Alıntı:
bote22' Alıntı:
Bende de aynı durumlar oluştu bittiğinde kıyamet gibi bir alkış kopuyor. :D

:alkis:

Ne güzel uygulamalar yapıyorsunuz. Ben de geçen paintte bayrak çizdüm köşesine de sınıfın ismini yazdım, masaüstü arkaplanı yaptım, nasıl seviniyorlar. Tabii ben de lab. yok öğrencilere birşey yaptıramıyorum. Bu uygulamalar çok güzel.

Geri