panasonic DP-8020p ağ kablosu takılı yazıcıyı tanıtamadım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ege
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ege

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar panasonic DP-8020p ağ kablosu takılı yazıcıyı bi türlü tanıtamadım. cd si var ama win 7 uyumlu olan driverı netten yeniden indirmek gerekiyor. ethernet kablosuyla bağlı yazıcıyı nasıl tanıtıcam . nette baya aradım ama sonuca ulaşamadım . bilmediğim bi yerde tıkanıyorum . normal usb kablosuyla takılı yazıcı tanıtmaktan ayrılan kesin farkı ne. ama çok ilginç konica minolta ağ yazıcısı var memurda. onu kablosuz da bile kolayca buluyo. aynı odadakini gösteremedim . yazıcı aynı zamanda fotokopi makinasıda

Merhaba;

Yazdıklarınızı çok anlamamakla beraber bir ağ yazıcınız olduğu ve bunu ağ üzerindeki bilgisayarlara nasıl tanıtacağınızı soruyorsunuz.

Eğer üretici Sürücü uygulamasında otomatik olarak ağ üzerinde buldurmuyorsa bu yazıcıyı

Bu işlemleri Yazıcı ve faxlar bölümüne girip ekle dedikten sonra TCP / IP ekle diyip yazıcının ipsini vermeniz gerekir ki tanıtabilesiniz.

Eğer yazıcının ipsini bilmiyorsanız veya sabitlememişseniz, öncelikle üzerindeki ip yi bulmanız veya standart ipsini öğrenmeniz gerekir. Sonrasında web üzerinden bağlanıp, İp bloğunuzdan boş bir ip vererek cihazı ağ üzerinden görülebilir hale getirirsiniz.

Kolay gelsin.

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

Yazdıklarınızı çok anlamamakla beraber bir ağ yazıcınız olduğu ve bunu ağ üzerindeki bilgisayarlara nasıl tanıtacağınızı soruyorsunuz.

Eğer üretici Sürücü uygulamasında otomatik olarak ağ üzerinde buldurmuyorsa bu yazıcıyı

Bu işlemleri Yazıcı ve faxlar bölümüne girip ekle dedikten sonra TCP / IP ekle diyip yazıcının ipsini vermeniz gerekir ki tanıtabilesiniz.

Eğer yazıcının ipsini bilmiyorsanız veya sabitlememişseniz, öncelikle üzerindeki ip yi bulmanız veya standart ipsini öğrenmeniz gerekir. Sonrasında web üzerinden bağlanıp, İp bloğunuzdan boş bir ip vererek cihazı ağ üzerinden görülebilir hale getirirsiniz.

Kolay gelsin.

hocam teşekkür ederim . evet biraz karışık anlatmışım. bu makina hem yazıcı hem fotokopi çekiyor. driver cd si gibi bişi buldum ancak tanıtmaya kalktığımda win xp- server2003 sürümü falan diyo. netten bi driver buldum amma pcl serisi var gdı serisi falan var.

neyse gene uzattım . burdaki
(network-ag-ve-internet-teknolojileri-f42/agina-bagli-tum-cihazlari-aninda-gor-t80323.html) yazılımla sanırım ip noyu bulup- sora aygıt ve yazıcıdan - yazıcı ekle demem gerekmezmi. ?? tcp -ip ekle nerde hocam onu pek anlayamadımda
teşekkürler

" yazıcı ekle - yerel yazıcı - yeni bağlantı noktası oluştur - stantart tcp/ip - IP adres " seçöeneklerini takip eder ve son olarak makineye atadığın IP adresini girersen makine tanınmış olur. bunu ağ üzerindeki bütüm bilgisayarlara yapabilirsin

İlk olarak yazıcıya ağda sabit ip vermeniz gerekmektedir.
Ağda sabit ip verme
Ağ kablosunu yazıcıya taktıktan sonra
Makine üzerinde FUNCTION tuşuna basın.
Ekranda ok tuşları ile "09 Genel Ayarları" seçip START tuşuna basın.
Tekrar ekranda "Operatör Modu" gelip "000" yazdıktan sonra START tuşuna basın.
Ekranda ok tuşları ile "22 VARSAYIMSAL DHCP" olan yer GEÇERSİZ olması gerekiyor
Ekranda ok tuşları ile "23 DHS SUNUCU ADRESİ" olan yer GEÇERLİ olması gerekiyor
Ekranda ok tuşları ile "19 TCP/IP ADRESİ" olan yerde bir ip adresi olması gerekiyor. Bu makinenizin artık sabit ipsi bunu not edin.

Ardından kurmak istediğiniz bilgisayara http://panasonic.net/pcc/support/mfp/dp-8020/ driver indirip kurur (ağ yazıcısı olarak) kurarken ip adresi soracak sabit ip adresini yazıp kurulum tamamlanacaktır.

tamam deneyeceğim . sonuçları yazarım .ilginiz için sağolun . ilk defa bi yazıcı beni bu kadar uğraştırdı. ağda başka makina tanıttım daha önce ama bu makina kafa beyin komadı. sağolun .inş. işe yarar.

metdozii' Alıntı:
" yazıcı ekle - yerel yazıcı - yeni bağlantı noktası oluştur - stantart tcp/ip - IP adres " seçöeneklerini takip eder ve son olarak makineye atadığın IP adresini girersen makine tanınmış olur. bunu ağ üzerindeki bütüm bilgisayarlara yapabilirsin

metdozii hocam ağ yazıcısı demem gerekmezmi. bu arada tanıtmaya çalıştığım makina (masaüstü) wireless la nete bağlı. ağ kablosu yazıcıya gidiyor.

ensarkelesoglu' Alıntı:
Ağda sabit ip verme
Ekranda ok tuşları ile "19 TCP/IP ADRESİ" olan yerde bir ip adresi olması gerekiyor. Bu makinenizin artık sabit ipsi bunu not edin.

Ardından kurmak istediğiniz bilgisayara http://panasonic.net/pcc/support/mfp/dp-8020/ driver indirip kurur (ağ yazıcısı olarak) kurarken ip adresi soracak sabit ip adresini yazıp kurulum tamamlanacaktır.

hocam dediklerinizi yaptım bu iş için dün hatta diğer okula gittim . ip no öğrendim . ok. 192.168.1.200 müş. ağ kablosuda takılı. adresten driverı da indrdim . ağ yazıcısı olarak tanıtmayada başladım ancak ağ kablo ışığı yazıcıdada switch te de tanmasına rağmen tanımadı . .. bulunamadı mesajı veriyor. fikriniz varmı. kablolarda bişi olduğunu sanmıyorum çünkü formattan önce herşey normaldi. üüffffffffffffffffffffffff.

Ağ yazıcısı olarak değil, yerel yazıcı olarak tanıtacaksın
metdozii' Alıntı:
.... hocamın dediği gibi... Ip adres yazarken yazıcının ip adresini yazacaksın.
Not: Senin yazıcı ağ kablosu ile modeme ya da modeme bağlı switche bağlı olacak. Direk senin bilgisayara bağlamadın değil mi?

ege' Alıntı:
... ama çok ilginç konica minolta ağ yazıcısı var memurda. onu kablosuz da bile kolayca buluyo. aynı odadakini gösteremedim . yazıcı aynı zamanda fotokopi makinasıda
... derken bu yazıcıyı ağ yazıcısı mı yerel yazıcı mı diye aratıyorsun? eğer ağ yazıcısı diye aratınca kolayca buluyor diyorsan bu yazıcı ağa bağlı bir bilgisayardan paylaşıma açıldığı için buluyorsundur. Yoksa İp adresi olan ağ yazıcıları "Yerel yazıcı" türünden aratarak bulunur. İp adresine sahip Ağ yazıcılarının avantajı paylaşıma ihtayaç duymadan veya onu paylaşan pcnin açık olmasına gerek kalmadan herkes tarafından kullanılabilir olması.

serdemir' Alıntı:
Ağ yazıcısı olarak değil, yerel yazıcı olarak tanıtacaksın
metdozii' Alıntı:
.... hocamın dediği gibi... Ip adres yazarken yazıcının ip adresini yazacaksın.
Not: Senin yazıcı ağ kablosu ile modeme ya da modeme bağlı switche bağlı olacak. Direk senin bilgisayara bağlamadın değil mi?

bu arada ncomputing 1 kasayı aynı anda birden fazla kullanıcının kullanmasını sağlıyor. ana bilg e hangi programlar yüklü ise aynı özelliklere sahip sanal kasalar yapıyor diyebiliriz

Ekli dosyalar

• sistem.jpg
    sistem.jpg
    50.9 KB · Görüntüleme: 4,540
Hocam kablo veya kablosuz olmasına takılma olayın.

yazıcıya verdiğin ip ile Kablosuz bilgisayarın aldığı ip aynı blokta mı?

ÖRN: 192.168.2. x

Birde aynı modem üzerinden mi bağlılar. (Detaylamadan yazıyorum. Gördüğüm kadaıyla aynı switch deler birbirini görürler).

İp sini kontrol et yazıcının sonrada arkadaşların yukarıda yazdıkları gibi yazıcı ekleme işlemini gerçekleştir.

Hepsi bu kadar. Sıkıntı olursa yazarsın.

Kolay gelsin.

Sizin sistem değişikmiş. Ayrıca verdiğin sistemde switch modem bağlantısı yok gibi. Diğer cihazlar modem bağlantısını senin pc üzerinden mi yapıyor?

serdemir' Alıntı:
Sizin sistem değişikmiş. Ayrıca verdiğin sistemde switch modem bağlantısı yok gibi. Diğer cihazlar modem bağlantısını senin pc üzerinden mi yapıyor?
evet hocam diğer cihazlar modeme ana bilgisayar üzerinden bağlanıyor. sonunda tanıtabildim yazıcıyı. serdemir hocam, burhan hocam, metdozii hocam hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için . yabancısı olduğum bi sistemdi (kendi okulumda külüstür bilgisayarları adam etcem diye uğraşırken millet neler kullanıyomuş???) . sonunda ii kötü anladım , en azından fikir sahibi oldum o nedenle ayrı ayrı teşekkür etme gereği duydum. thanksssssssssssss

ensarkelesoglu' Alıntı:
Ağda sabit ip verme

aynı makine olduğu için yeni konu açmadım, yukardaki işlemleri yapınca 19 TCP/IP adresi boş çıkıyor. kendim elle girince de kabul etmiyor, menüye tekrar girince TCP/IP bakınca boş görülüyor? sebebi ne olabilir?? amacım ethernet kablosu yardımıyla makineyi bilgisayara tanıtmak.

yes_im' Alıntı:
ensarkelesoglu' Alıntı:
Ağda sabit ip verme

aynı makine olduğu için yeni konu açmadım, yukardaki işlemleri yapınca 19 TCP/IP adresi boş çıkıyor. kendim elle girince de kabul etmiyor, menüye tekrar girince TCP/IP bakınca boş görülüyor? sebebi ne olabilir?? amacım ethernet kablosu yardımıyla makineyi bilgisayara tanıtmak.

Yukarıda anlatılanlar makineyi modem yardımıyla bilgisayarlara tanıtmadır.

tamam hocam makineyi bilgisayara bağlı olmadan ethernet kublosu ile tanıtmak istiyorum ama TCP IP boş çıkıyor.

bunlar üzerinde oynama yaparak denemeye çalışın ama makineye elle ip vermeyin

ensarkelesoglu' Alıntı:
bunlar üzerinde oynama yaparak denemeye çalışın ama makineye elle ip vermeyin
hocam makine ayarlarına girince bu değerler yukarıdaki gibi, ve TCP Ip yine boş
hatta genel ayarlardan yazdırınca makine ayarlarında 0.0.0.0 görülüyor ??

hocam ethernet kablosu değiştirdim yine aynı. ethernet girişinde de daha önce oraya bağlı başka bir bilgisayar olduğu için bağlantı sorunu olmaması gerekiyor.

hocam başka başlıklarda modeminizde printer server özelliği var mı diye sormuşlar? Bunu nerden öğrenebilirim?

23 DNS SUNUCU ADRESİ geçerli olunca alt başlıklar çıkıyor, host ismi, domain adı, ıp adresi1, ıp adresi2 acaba bunları da mı değiştirmek gerekiyor?? peki bu makineyi fabrika ayarlarına nasıl çevirebilirim?? (panasonic DP-8020p)

arkadaşlar makineyi modem üzerinden sabit ıp verdim. panasonic kendi syfasından pp8lae100304.exe yi de kurdum aygıt ve yazıcılarda sorunsuz görülüyor ama yazdırırken önce biriktiriliyor diyor ardından hata yazıcı meşgül yazıyor sonuç olarak yazdırmıyor, makinede şifre var acaba bundan kaynaklı olabilir mi ve bu şifreyi nasil kaldırabilirim ??

şifre olayını servisten hallettiler :) makine üzerinde ıp (sabit modem ara yüzünded de tanımlanacak) , ıp alt maskesi olarak 255.255.255.0 ve sunucu adresi olarak modemin adresi yazılacak. Yazıcıyı bilgisayara ilk olarak yüklerken aygıtlardan yazıcı ekle/ yerel yazıcı/tcp ıp (makinenin ıp )/ settings ayarlarından lpr seçilecek, ve lpr bayt sayımı etkin kutucuğu işaretlenecek ileri yazıcının kurulum dosyası gösterilecek ve yazıcı sorunsuz kurulmuş oluyor. :)

yes_im' Alıntı:
şifre olayını servisten hallettiler :) makine üzerinde ıp (sabit modem ara yüzünded de tanımlanacak) , ıp alt maskesi olarak 255.255.255.0 ve sunucu adresi olarak modemin adresi yazılacak. Yazıcıyı bilgisayara ilk olarak yüklerken aygıtlardan yazıcı ekle/ yerel yazıcı/tcp ıp (makinenin ıp )/ settings ayarlarından lpr seçilecek, ve lpr bayt sayımı etkin kutucuğu işaretlenecek ileri yazıcının kurulum dosyası gösterilecek ve yazıcı sorunsuz kurulmuş oluyor. :)

hocam lpr ayarlarındaki sıra adı kısmına ne yazıyoruz biliyor musunuz?sıra adı geçerli değil diyor...?

Arkadaşlar af buyurun da ben neden usb ile olmadığını anlamadım. Ağ üzerinden başka bir yazıcıdan çıktı alıyoruz ama ben öğretmenler odasında bulunan yazıcıyı faaliyete geçirmek istiyorum. 2010 yüklü driverini da buldum netten elle ara dediğimde yazıcıyı bulmuyor. Kablonun çalıştığına eminim.

Geri