Panasonic DP-8020P Fotokopi Mak. Ağda Görmünmüyor

Kodla Büyü

agahyildiz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Evet arkadaşlar. değişik bir sorunla karşılaştım. Okulumuza yeni panasonic DP-8020P fotokopi mak. geldi. başarılı bir şekilde 4 saat gibi bir süreyle kurdum ama bilgisayara usb den bağlayınca kuruluyor ama ethernet kartı ile bağlayamıyorum. yazıcının içerisindeki ayarlarla ip nosunu alt ağ maskesini dns ayarlarını falan yaptım ama yazıcıyı ağda göremiyorum. çalışma gruplarıda aynı. ne yapmam gerek böyle bir fotokopi mak. kullanan varmı aranızda?

Bildiğim kadaryırla fotokopi makinesini, yetkili servis kurmuyor mu hocam ? 4 saate başarılı demişsin ama bizim okulumuza kurulum için geldiklerinde işleri yaklaşık 20 dakika sürmüştü. Ayrıca yazıcının içerisinden yapılan ayarların tamamı görünmüyor. Bazılarını teknik servisten gelenler biliyor. Belki sorun o ayarlarda olabilir. Bir de bildiğim kadarıyla ağda kullanmak için makinenin içerisinde modül olması gerekiyor.

myesil' Alıntı:
Bildiğim kadaryırla fotokopi makinesini, yetkili servis kurmuyor mu hocam ? 4 saate başarılı demişsin ama bizim okulumuza kurulum için geldiklerinde işleri yaklaşık 20 dakika sürmüştü. Ayrıca yazıcının içerisinden yapılan ayarların tamamı görünmüyor. Bazılarını teknik servisten gelenler biliyor. Belki sorun o ayarlarda olabilir. Bir de bildiğim kadarıyla ağda kullanmak için makinenin içerisinde modül olması gerekiyor.

ilk defa yaptığım için ve kurulum klavuzlarının hepsi igilizce olduğu için o kadar uzun sürdü. yanlış bişey yapmayayım diye dikkat ederek yaptım. modüllerinin hepsi dışardaydı. hdd, ram gibi hepsini kurdum. ilk kurduğumda herşey mükembel çalışıyordu. ama sona gitti işte. ağda bir türlü gösteremiyorum.

yine aynı fotokopi makinesı ile başım dertte. hala ağ üzerinden bağlayamadım. fotokopi makineleri modeme çapraz kabloyla mı bağlanır yoksa düz mü? her iki kablo ile denedimsede yinede modemin arayüzünde bütün bağlı istemcileri görebiliyorum (ip numaralarını) fakat sadece fotokopi mak. yok :( warmı bilgisi olan...

Arkadaşlar win7 ultimate kurulu bir bilgisayara bu yazıcıyı nasıl kurabilirim? Sürücüsü elinde olan var mı?

aynı yazıcı bizde de var şuan da menüde tornavida simgesi kırmızı yanıyor sebebi ne olabilir ? netten bulamadım.

Geri