panasonic dp 8020p marka yazıcıyı kuramıyorum

Kodla Büyü

dumanM

Üye
arkadaşlar okula gelen panasonic dp 8020p marka yazıcıyı bir türlü kuramıyorum. kurulumu var indirdim de, defalarca kurdum ama gözükmüyor. EBGD.SPC dosyasını arıyo ve bulamıyo çok uğraştım ve sıkıldım fikri olan varsa çok sevinirim.

Windows 7 kullanıyorsan driver kurulumundan sonra güncellemelerin hepsini yap. PC reset attıkdan sonra tekrar güncellemeleri kontrol et. tekrar yükle

7 kullanmıyorum ve iki haftadır defalarca farklı kurulumlardan kurdum ama olmuyo... bi yazıcıyla başa çıkamıyorum ya..(((

@dumanM arkadaşım yazıcıyı kurabildin mi? Ben de bu aralar böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Win7 kurulu bir bilgisayara bu fotokopi makinesini tanıtmaya çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

:+1:
g.gif

Arkadaşlar bilgisayarımda Win7 Ultimate kurulu. Panasonis DP8020 yazıcı driverını indirdim, kuruluma başlıyorum, pcyi yazıcıya USB ile bağlayınız seçeneğinden sonra kurulum devam etmiyor. PC ile yazıcı arasındaki bağlantıyı görmüyor. İptal ediyorum, yazıcı ve fakx ayarlarından bakıyorum, yazıcı görünüyor. Deneme yazdırma deniyorum olmuyor. Bu durumda ne yapmam lazım? Bu yazıcıyı nasıl tanıtacağım?

Hocam bizim okulda da var bu makineden xp kurulu makina da hiç bir sıkıntı olmadan çalışıyordu. Win 7 kurulumu yaptıktan sonra çalıştıramadım servis bakıma geldiğind söyledim, hocam 7 de çalışmıyor xp de çalıştır dedi.

Ayrıca xp de de kurulum yaparken sürekl bulamadığı dosyaları istiyor aynı EBGD.SPC dosyasını istediği gibi sürekli bilgisayardaki ara buldan buldurup gösterteceksin, ardından kurulum yüklenmiyor, ve makinayı çalıştırabilirsin... Dediğim gibi arabuldan cd den buldurup göster... Sonra sıkıntı kalmıyor ama 7 de çalışmıyor servisin dediği bu.

Okulda bir tane daha Panasonic marka fotokopi makinesi var, o gayet iyi çalışıyor. Ama dediğiniz gibi XP kurulu bir bilgisayarda çalışıyor. Ona yaptığım kurulum esnasında hiçbir sıkıntı ile karşılaşmamıştım. Win7 uyumlu dosyayı Panasonic'in kendi sitesinden indirdim, çalışmasa win7 uyumlu bir setup yayınlarlar mı? XP kurmak istemiyorum! Benim sıkıntım kurulum esnasında USB'yi yazıcıya bağlayın diyor, bağlıyorum ama görmüyor. Kabloları oynattım falan yine olmadı.

Yazıcıyı kurdum sonunda, nasıl oldu bilmiyorum ama indirdiğim dosyayı kurdum, sildim, pc'yi yeniden başlattım falan. Ara sıra sorun verdi. Ama en sonunda oldu. Hatanın nerden kaynaklandığını bilmiyorum. Panasonic yazıcılar Win7de çalışıyor.

Windows 7 de panasonic yazıcıyı kurdum ama tarayıcıyı kuramıyorum. Nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz?

Bende çok zor kurmuştum aynı marka yazıcıyı win 7 ye nasıl oldu hatırlamıyorum ama indirdiğim set up'ı sürücü güncelle kısmından yer göstermiştim sanırım öyle olmuştu.. set up'ı panasonic'in sitesinden indirmiştim sanırım

antipc' Alıntı:
kurulum esnasında USB'yi yazıcıya bağlayın diyor, bağlıyorum ama görmüyor. Kabloları oynattım falan yine olmadı.

usb yi yazıcıya bağla kısmına geldiği zaman; (next/ileri in pasif olduğu pencere )
KURULUM SAYFASINI KAPATMADAN
- aygıt yöneticisinden kendiniz yazıcıyı gösterip kurmaya çalışın.
- denetim masası / aygıt yazıcı ekle den elle eklemeye çalışın
- görev çubuğu sağ altta yeni donanım bulundu uyarısı gelirse oradan eklemeye çalışın

bunlarla uğraşırken bilgisayar yazıcıyı görüyor ve kapatmadığımız kurulum sayfasından devam ediyor ya da next butonu aktif oluyor

Not: Ben bu şekilde kurdum. başarıyla kuruldu dedi. xp, win7, win8 ile kurmayı başardım.

Arkadaşlar be de yazışmalardan sonra win 7 li sistemde denedim. oldu ama onca yükleyip kaldırmadan sonra oldu. önce sorunsuz yüklü gösterdi. pp8lae100304.exe olan ile kurulum sağlandı. ama bir türlü çıktı vermedi. kaldırdım tekrar yükledim. çok uzun yükleme sürünce iptal ettim. sonra tekrar yükleme başlattım bu sefer kendiliğinden oldu. yükleme sonrası algılama geç oluyor gibi geldi. şimdi sorunsuz çalışıyor. nasıl olduğu pek anlaşılmıyor . yükle kaldırlar sonucu birden oluveriyor.

Arkadaşlar bana yardım edebilir misiniz rica etsem.bu yazıcının bağlı olduğu bilgisayara format attım, formattan önce biraz yavaş olsa da bağlantı vardı ve belge gönderiyordu. Formattan sonra yazıcının güncel sürücüsünü sitesinden indirdim ve bildiğim tüm yöntemleri deneyerek yükledim. İki gündür de bunla uğraşıyorum. Başarıyla yüklendi diyor, sınama sayfasını bile yazdırmıyor. Gönderdiğim belgeler yazıcı yazdırma sırasında hiç gözükmüyor. USB kablosunu değiştirdim sonuç yine aynı.

yazıcı sıkıntılı gözardı etmeyelim bunu

http://www.panasonic.net/pcc/support/mfp/dp-8020/ driver indirdiğim adres
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*--*-*-*-*-*-*-*

pg8lae100304.exe isimli driver ile kurdum ben son kurduğumda şöyle kurmuştum:

XP KURULUM (18.11.2013)
Pp ile kurmaya başladım. NEXT te geldiğinde pasifti. Görev çubuğu sağ altta donanım bulundu uyarısına tıkladım. Oradan ilerlerken pp8lae100304.exeile devam etti.
Yazıcı çalışmadı
pp8lae100304.exeSilmeden pg8lae100304.exeyi yükledim. NEXT te gelince AKTİF idi. pp8lae100304.exekurdum.
Yazıcı çalıştı.
Öğretmenler odasındaki bilgisayara XP ye pg8lae100304.exe ile kurmayı başardım.

Geri