Pansiyon Nöbet Yönetmeliği ile İlgili

Kodla Büyü

teknkogretmen

Aktif Üye
Arkadaşlar çok acil bir konuda sıkıştım. Ben okulumda BTR'yim. İlçedeki farklı bir lisede de pansiyon var. Bana nöbet yazmışlar. Ben nöbet tutulmaz diye biliyordum ama öyle değilmiş. Ben ne yapabilirim yardımcı olur musunuz. Zorla bana nöbet tutturabilirler mi, ben pansiyonun olduğu lisede bile çalışmıyorum.

BTR niz yurt nöbetini etkilemez nöbet yazılabilir, pansiyonun kendi okulunda ki hocalar yetersiz ve ilçeden kimse istekli olmazsa milli eğitim müdürünün oluruyla herkese yazıyorlar, bizin burada da sene başı ilçedeki tüm bekar bayan hocalara yazmışlardı, tutmak istemeyenler peşini bırakmadı dilekçe felan verdiler sanırım tutmadılar, açıkcası bu herkese nöbet yazma biraz nabız yoklama gibi bişey ilk başta herkes mecbur tutacak diye herkese nöbet yazıyorlar sesi çıkmayana yazmaya devam ediyorlar, istemeyen sesi çok çıkana pek yazmıyorlar ben onu gördüm burda, sizde bi araştırın herkese gerçekten yazılmışmı özellikle okulun kendi hocaları tutuyormu onu öğrenin.

o günlerde rapor al hocam.. 1-2 kere gitmediğin zaman sorarlarsa bel fıtığım var hocam o kadar uzun süre ayakta kalamıyorum filan dersin.. bir tepki göstermezsen sana kalır..

nöbet olan okulun kadrolu öğretmeni isen zorunlu
hamileleik 2 yaşından küçük çoçuk rehber öğretmen hariç formatör ken bilişimcide yoktu ama btr olunca tutuyor okul öğretmenleri yetersizce ilçeden
herkese yazma var diye biliyorum

hocam görev yazıldığında haksız uygulama olsa bile görevi yaptıktan sonra itiraz ediniz.
İtiraz dilekçenize ek olarak görev yazılı olan personelin bir aylık listesini ekleyerek tüm öğretmenlere görev yazılmamasının eşitlik ilkesine aykırı olacağını bu yüzden lisetnin güncellenerek adil şekilde dağılım yapılmasını isteyiniz.
Görev listesi güncellenmeyecek yada olumsuz cevap verecekler. Yapılacak yol belli: görevli günlerinizde rapor alıp bir kaç defa pansiyon mudur yardımcısını zora sokmak. Unutmadan telefonlarına bakmayın raporlu olduğunuzu haber vermeyin ertesi gün pansiyonun olduğu okula gönderilmek üzere dilekçe vererek ekleyin. Bu durum bır kac defa olunca sızden umudu keserler.
Nöbet görevi size tebliğ edilmesi için okulunuza gönderilir. mecburen alırsınız bu durum sizin okulunuz aracılığı ıle yazışacağınızı gösterir.
raporu göreviniz başlamadan önce alın. Eğer ilçede iseniz doktor rapor vermeyecek gıbıyse kafanızdan darbe aldığınızı emar istediğinizi söyleyin mecburen ıle gonderır gezip gelirsiniz.

bazıları bana kızabilir ama inanın 3sene nöbet tuttum ama iyilikten anlayan yok bir sorun olsa kimsenin umurunda değil. Adamlar sadece sizin göreve gelip gelmediğinize bakıyor sorun mu çıktı yönetmelikte bu var deyip kenara çekiliyor emir mi verme sözlü olarak her türlü usulsüzce emir var.

evet, çok teşekkürler. Nöbet tutmak isteyen köy öğretmenleri varken ilçe merkezindeyiz diye bu zorlama nedir gerçekten anlamıyorum. Sanırım nöbet günlerinde rapor alarak yıldırma politikası uygulayacağım. Çok teşekkür ederim hepinize.

versace' Alıntı:
bazıları bana kızabilir ama inanın 3sene nöbet tuttum ama iyilikten anlayan yok bir sorun olsa kimsenin umurunda değil. Adamlar sadece sizin göreve gelip gelmediğinize bakıyor sorun mu çıktı yönetmelikte bu var deyip kenara çekiliyor emir mi verme sözlü olarak her türlü usulsüzce emir var.

Hocam yerden göğe kadar haklısınız. Terör olayları olduğunda bile belletici öğretmenin telefonlarını açmayan Pansiyon Müd. Yard. biliyorum ben.

bende bugün yönetmeliğe baktim sadece hamile ve iki yasindan kucuk cocuklar tutmaz diyor ama rapor almam çözüm degil bence okuluda sıkıntiya sokabilir baska bir problem olabilir.

Hocam öncelikle pansiyonun olduğu okuldaki öğretmenler nöbet tutar. Sayı yeterli gelmezse ilçe de gönüllü öğretmenler görevlendirilir. O da yeterli gelmezse resen görevlendirme yapılır. Ama tek sana veremezler. Herkese sırayla verirler.

Geri