Pansiyonda yönetmeliğe aykırı resen görevlendirme yapılmış !

Kodla Büyü

fatisah

Aktif Üye
İlçedeki pansiyonlu okulda yeterli sayıda öğretmen olmasına ve
Dışarıdan istekli öğretmenler olmasına rağmen
hafta sonu 1 gün resen belleticilik görevi yazılmış.
Görev bana tebliğ edildi, yönetmeliğe aykırı diye şerh düştüm görevlendirmeyi kabul etmediğimi yazdım.

Sizce nöbete gitmeli miyim?
İşten anlamayan topu sürekli taça atan bir müdür yardımcısı var, laf anlatmak zor gözüküyor.
Görevi kabul etmediğimi yazmam sıkıntı olur mu?
Nöbet günü nöbete gitmesem sıkıntı olur mu ?

Ayrıca 80 öğrenci var,
2 Belletici görevlendiriliyor, bunlardan birisi nöbetçi (Pansiyonda yatan), diğeri akşam saat 10 dan sonra giden şeklinde mi olmalı
Ya da her ikisi de yatıp 6 şar saat ek ders alabilir mi?

Son sorum...
Hafta sonu evci gidenlerden dolayı sayı 25 e kadar düşüyor, cumartesi günü 1 öğretmen görevlendirilebilir mi?

Tek bildiğim artık en az iki belletmen nöbet tutuyor yeni yönetmelik değişikliğine göre. Yeterli sayıda istekli öğretmen varsa size yazmamaları lazım.

1. istekli öğretmenler için kaymakamlık onayı alınmışmı alınmamışmı o önemli, onay alınmamışsa öyle hadi gel nöbet tut denilemez.
2. onay alınmışsa eşit tutulmalı
3. şerh düşsen bile gidip tutarsın daha sonra itirazını/şikayetini yaparsın, gitmezsen sen zor durumda kalırsın
4. iki kişi kalıyorsa ikisi de sabaha kadar kalmalı nöbetini diğer gün teslim etmeli, saat 10 da gitme olayı tamamen idare etme olayı eğer bişey olsa sorumluluk ikinizde
5. nöbet tutan iki kişi de 6 saatini tam alır

Gece yatmayan 4 saat alır diye bişey görmedim açıkcası, işin aslı şudur.
24 saat tutmayan yani dışardan gelenler 4, o okuldan gelenler 6 alır, gece kalmama durumu yok yani.
Sonra toplu sözleşme ile 24 saat tutmayan da 6 alır dediler, yani şuan uygulamda 4 saat diye bişey yok, asıl iş gecedir çünkü.
Geçen ay değişen yönetmeliğin son halini de atıyorum.
OVA7.png

yönetmelik 25.11.2016 tarihinde değişti o tarihteki resmi gazeteye göre okuldaki kadrolu öğretmenler (görevlendirmeler hariç) zorunlu olarak nöbet tutacaklar. Okulda yeterli sayıda kadrolu öğretmen (istekli olup olup olmasına bakılmadan kadroda yeterli öğretmen yoksa bir öğretmen 48 ek ders saatine kadar nöbet görevi alabilir) yoksa o zaman diğer okullardaki öğretmenlere resen verilebilir.

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx ... 161125.htm

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/derssaat ... aat_0.html

Belleticilik görevi

MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez.

(2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilmez.

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, son soruya bir cevap bulamadım

Hafta sonu evci gidenlerden dolayı sayı 25 e kadar düşüyor, cumartesi günü 1 öğretmen görevlendirilebilir mi?

Arkadaşlar mevzuatta belletici öğretmen ve nöbetçi belletici öğretmen ayrımı var, burada nöbetçi belletici için gece dahil ifadesi yer alıyor.
Bundan dolayı 2 öğretmen görevli ise 1 tanesinin gece yatması zorunlu değil gibi anlıyorum.
Yanlış mı düşünüyorum ?

hocam idarenin insiyatifine kalmış 2 öğretmende görevlendirebilir 25 öğrenci için tek öğretmende. Bulunduğum yerde 30 un altında tek öğretmen kalıyor.

Yeni yönetmelikte belletici sayısı 100 öğrenciye kadar 2 belletici olarak yazılmış, ancak idareniz bilir. (:

Geri