Pansiyonlu okulda müdür yardımcılığı??????

Kodla Büyü
Arkadaşlar pansiyonlu okulda müdür yardımcılığı zor mu?

Endüstri meslek lisesi 40-50 öğrenci varmış..belletici bulman zor olur diyolar.
belletici gece gelmeyince,
aşçı gelmeyince,
gece öğrenci hastalanınca
vs..vs..

of of karar veremedim. :?: :!:

hocam eğer belletici bulamazsan okulun öğretmenleri mecbur tutmak zorunda.gece öğrenci hastalanınca da belletici öğretmen götürür.

Pansiyonlu okulda görev yaptım, belletici olarak tek çalıştım 100 öğrenci ile. EML lerde belleticlik için öğretmenler birbiri ile yarışırlar. Bedava tutmuyorlar ya. İdarecilerin de tamamı fazladan haftada 2 saat ücret alır. Pansiyona gelen ödenek çok rahat harcanabildiğinden tüm okul ihya olur. Şu anda İstanbul da Pansiyonlu okullardan normu açık olan bir Profilo vardı birde Çatalca. İkisi de yazılmaz. :)) -İdari sorunlar, huzur ortamı gibi nedenlerle-

ben de görev yapıyorum. gayet memnunum, tabi zor taraflarıda var kolay taraflarıda var. önemli olan verimli olabilmek...

Pansiyonlu okulun derdi bitmez...
gece sıkıntı olduğu zaman sen değil belletici halleder. Ambulans çağırır hemen gelir.
Pansiyondan sorumlu mdr. yard. olursan işin bitmez. İhalesi riski vs...

Sen eve gidince bile aklın orada kalır.

Konu: Pansiyonlu okulda müdür yardımcılığı??????

ilknurboteci' Alıntı:
hocam eğer belletici bulamazsan okulun öğretmenleri mecbur tutmak zorunda.gece öğrenci hastalanınca da belletici öğretmen götürür.

mecbur nöbet tutmak zorunda diye bir şey yok.. ben belletici öğretmenlerin görevlendirilmesiyle ilgili böyle bir yönetmelik bulamadım, varsa gönderirmisiniz.

tayinci42' Alıntı:

ilknurboteci' Alıntı:

mecbur nöbet tutmak zorunda diye bir şey yok.. ben belletici öğretmenlerin görevlendirilmesiyle ilgili böyle bir yönetmelik bulamadım, varsa gönderirmisiniz.

Yönetmeliğe gerek yok hocam, müdür yardımcısı görev verdikten sonra yapmayacak mısın yani? O okulda nöbet tutmayacaksan, neden o okula tayin istedin? O çocukların başında elbette nöbet tutulacak.

Nöbetçi öğretmeni kim belirler, müdür yardımcısı. O nöbet yazdıktan sonra, tutmaya mecbursun. Yönetmelik nöbetçi öğretmeni belirleme hakkını kime vermiş? Müdür Yardımcısına. O da yetkisini kullanır, zorla tutmuş olursun.

O okulda nöbet tutmayacaksanız, neden o okula tayin istediniz? O okula atandıysanız tutacaksınız.

Ha, dışarıdan kapanırmış ihtiyaç kalmazmış, o zaman tutma. Ama ihtiyaç varsa, o çocukların başında biri duracak.

bende 3.5 sene çalıştım yatılı okulda 300 öğrenci vardı zor şartlarda var güzel yönleride var ben olayın hep güzel yönlerinden baktım. Bu belleticilik görevimde öğrencileri sınava hazırladım 2 yıl boyunca ve sonuçta il-ilçe çapınca sbs dereceleri elde ettik tüm arkadaşların yardımıyla.
Birde arkadaşın ilk mesajı ve böyle bir konu çok enterasan geldi. :)

Getirisi iyi olsada zor iş. İmkanınız varsa normad müdür yardımcığı tercih edin...Mükellefiyeti çok....

sitelerdeyim' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

ilknurboteci' Alıntı:

Yönetmeliğe gerek yok hocam, müdür yardımcısı görev verdikten sonra yapmayacak mısın yani? O okulda nöbet tutmayacaksan, neden o okula tayin istedin? O çocukların başında elbette nöbet tutulacak.

Nöbetçi öğretmeni kim belirler, müdür yardımcısı. O nöbet yazdıktan sonra, tutmaya mecbursun. Yönetmelik nöbetçi öğretmeni belirleme hakkını kime vermiş? Müdür Yardımcısına. O da yetkisini kullanır, zorla tutmuş olursun.

O okulda nöbet tutmayacaksanız, neden o okula tayin istediniz? O okula atandıysanız tutacaksınız.

Ha, dışarıdan kapanırmış ihtiyaç kalmazmış, o zaman tutma. Ama ihtiyaç varsa, o çocukların başında biri duracak.

İlkönce karşılıklı rızaya bakılmalı. Yeterince öğretmen nöbet tutmak istiyorsa ve herkes de razı ise tutmayan tutmaz. Ancak sayıda sıkıntı var ise ilçeye/ile duyurulur. yine yeterli sayıya ulaşılamaz ise okuldan başlayarak sıraya dizilir, herkes paşa paşa tutar.

Birde YİBO larda görev yapan öğretmenlerin hizmet puanlarına ek puan mı veriliyordu. öyle birşey hatırlıyorum.
Eğer öyle bir uygulama var ise bu yanlış olur. Ek Puan nöbet tutan öğretmenlere verilmeli bence. YİBO nun nimetlerinden yararlanıp yükün altına elini sokmamak olmaz.

joombal' Alıntı:
sitelerdeyim' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

ilknurboteci' Alıntı:

İlkönce karşılıklı rızaya bakılmalı. Yeterince öğretmen nöbet tutmak istiyorsa ve herkes de razı ise tutmayan tutmaz. Ancak sayıda sıkıntı var ise ilçeye/ile duyurulur. yine yeterli sayıya ulaşılamaz ise okuldan başlayarak sıraya dizilir, herkes paşa paşa tutar.

Birde YİBO larda görev yapan öğretmenlerin hizmet puanlarına ek puan mı veriliyordu. öyle birşey hatırlıyorum.
Eğer öyle bir uygulama var ise bu yanlış olur. Ek Puan nöbet tutan öğretmenlere verilmeli bence. YİBO nun nimetlerinden yararlanıp yükün altına elini sokmamak olmaz.

Önce karşılıklı rızaya bakılmamalı hocam. Ben istemiyorum, ben istemediğim için diğerleri istediklerinden, kaldırabileceklerinden fazla nöbet tutmak zorunda kalabilir.

Önce ilçeye duyurulur, gelen sayıya göre okulda çalışan diğer öğretmenlerin de rızası varsa nöbet tutmayan olabilir.

Yani o okulda çalışan öğretmen ihtiyaç yoksa elbette tutmasın ama öncelik rıza ile tutmama değil, görev olduğu için tutmadadır.

Birisi cazgırlık yapıp ben tutmak istemiyorum dediğinde, diğerleri fazla nöbet tutmak zorunda kalırsa burada karşılıklı rızaya bakmak ne kadar doğru. O okulda görev yapan, tutacak arkadaş.

Ha ihtiyaç kalmazmış, fazla nöbet isteyen olurmuş, o zaman idareler istemeyene gıcıklık olsun diye elbette zorla nöbet yazmasın. Burada sizinle aynı fikirdeyim.

Geri