Para biriktirin!

Kodla Büyü
Herkesi Eğitim-Bir-Sen'e davet ediyorum arkadaşlar. Anladınız siz onu :puhaha: :puhaha: :puhaha:

Ülkemizde siyasi ahlak oturmadığı müddetçe bu tür değişiklikler felaket getirir. Şuan bakın bakalım amir pozisyonundaki kişilerin yüzde kaçı hangi sendikadan. Sınavla müdür olmuş olmasına rağmen yetersiz diye görevden alınan arkadaşımıza yüksek lisans programında ortalaması yüksek olduğundan onur ödülü veriliyor. Gelin gerisini siz düşünün...

Özeleştiri yapacak olursak; üç kuruşa minnet edip haklarından itibarından vazgeçecek o kadar çok öğretmen arkadaşımız var ki...
Müsatahak bize bu uygulamalar toplumlar hak edildikleri şekilde yönetilir. en yakın örnek şimdi nöbet eylemine katılmayan uzak duran eleştiren arkadaşlar! ilerde nöbet ücreti verilmeye başladığında çifter nöbet tutmak için en çok uğraşanlar onlar! olacaktır.

kendileri gibi düşünmeyen memurları görevden rahat rahat alabilmek için bu çabalar. görevini layığıyla yerine getirene bakılmıyor ki. yoksa memurun görevinden alınmasından evvel Allah korkmam . sağlık güvenlik eğitim vs. tümüne bakın mesleği alakalı olmayan veya yeterli tecrübe ve bilgisi olmayan kişiler iş başına getiriliyor. zaten özelleştirme uzmanı olanlar eğitimi de en kısa sürede özelleştirip bir dönemi daha rahat geçirecektir. sonrası Allah kerim.

egeli_09' Alıntı:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’de işçi ile memur ayrımının çıkarılacak yeni anayasa ile ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan’ın işçi ve memurlarla ilgili sözleri adeta şoke etti.

http://www.kamuajans.com/kamu-personel- ... 73351.html

Peki gelişmiş ülkelerde bu konulardaki uygulamalar nasıl ? Merakımdan soruyorum.

paradiso' Alıntı:
egeli_09' Alıntı:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’de işçi ile memur ayrımının çıkarılacak yeni anayasa ile ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan’ın işçi ve memurlarla ilgili sözleri adeta şoke etti.

Peki gelişmiş ülkelerde bu konulardaki uygulamalar nasıl ? Merakımdan soruyorum.

hemen aklıma, bizdeki şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, okul müdür ve müdür yardımcılarının seçildiği gibi değildir diyeyim. işi ehline verselerdi kimin sesi çıkardı ki!

eğer öyle birşey yaparlarsa bu ülkede gerçekten iç savaş çıkar. çünkü bizde adam kayırmacılık çoktur. işi ehline değil işi yandaşa vermek makbuldür.

akyildiz41' Alıntı:
eğer öyle birşey yaparlarsa bu ülkede gerçekten iç savaş çıkar. çünkü bizde adam kayırmacılık çoktur. işi ehline değil işi yandaşa vermek makbuldür.
Aynen özel sektörde yine bi adalet sistemi var.Adam ona para kazandrrsa seni tutar.Devlette öyle degil ki!Adamın varsa iyisin.Sen ben gibiler heba olur.Zaten yorumlarda da var adam beni işten alanı vururum dıyor.Allah korusun.

memurların büyük bölümü borç batağında. düşünsenize memurun iş güvencesinin kalktığını. bir kere ekonomi yerinden oynar. işten atılan memur borçlarını ödeyemeyince ne olacak. geri döüşsüz kredilerde artış demekki abd nin krize girmesinin ya da krize ramak kalmasının asıl sebebi budur. eğer öyle büyük bir ekonomide bunlar yaşanıyorsa bizim ülkemizde neler neler olur. Bunu göze alabileceklerini sanmıyorum. Allah sonumuzu hayretsin.
şahsen benim tırnaklarımla kazıyarak geldiğim işimi elimden alacak olan yöneticiyi nasıl bir ruh hali ile karşılayacağım herhalde tahmin edersiniz

gerçekten iş yapmayanı atsalar amenna da.
Amannnn ne diyim kara bahtımız kem talihimiz.

sene 2010 üni son sınıftayız kadrolu atama sözleşmeli atama vs tartışıyorduk, bir hocamız geldi ve şöyle dedi :
arkadaşlar sözleşmeli yada kadrolu farketmez atanın yeter, yakında tüm memurlar sözleşmeli olacak çünkü dünyada liberalizm akımı var ülkemizde bu akıma dahil ve liberalizm de garanti iş garanti kadro olmaz demişti.... 2011 de tüm sözleşmelileri kadrolu yapınca aha dedim bizim hoca haklıymış, önce herkesi kadrolu yaptılar, sonra 657 yi değiştirip herkesi sözleşmeli yapacaklar...

paradiso' Alıntı:
egeli_09' Alıntı:

gelişmiş ülkelerde gördüğüm kadarıyla işi ehline liyakatına göre veriyorlar..yandaş olayı yok yani

ademola' Alıntı:
sene 2010 üni son sınıftayız kadrolu atama sözleşmeli atama vs tartışıyorduk, bir hocamız geldi ve şöyle dedi :
arkadaşlar sözleşmeli yada kadrolu farketmez atanın yeter, yakında tüm memurlar sözleşmeli olacak çünkü dünyada liberalizm akımı var ülkemizde bu akıma dahil ve liberalizm de garanti iş garanti kadro olmaz demişti.... 2011 de tüm sözleşmelileri kadrolu yapınca aha dedim bizim hoca haklıymış, önce herkesi kadrolu yaptılar, sonra 657 yi değiştirip herkesi sözleşmeli yapacaklar...

alitevetoglu34 :alkis:

80 darbesinden beri "kapitalizme" geçiyoruz. "serbest piyasa ekonomisi"ne hâlâ hazır değiliz. bizdeki "vahşi kapitalizm". 80 darbesi, sadece siyasi, sosyal değişikliklere yol açmak için değildi. cumhuriyetin karma ekonomi prensibini ve devleti, sosyal devlet anlayışını değiştirmeye dönük bi müdahale idi. bugün de olan aynısı.

devletimiz resmen "bedenini satmaya" başladı. sanayimiz, ulaştırma ve iletişim firmalarımız, yollarımız, hepsi haraç-mezat satıldı. yabancı şirketlere peşkeş çekildi. nihayet, satacak hiç bi şeyimiz kalmadı.

sıra, devleti devlet yapan, devletin anayasada belirtilen, vatandaşına karşı asli görevi olan eğitim-sağlık-güvenlik hizmetlerine geldi. olacak olan; devlet hastanelerine gerekli yatırımları yapmayıp özel sağlık kuruluşlarına vatandaşların peşkeş çekilmesi gibi, devletin her alandan çekilmesi. okulların, öğrenci ve öğretmenlerin piyasa oyuncularına peşkeş çekilmesi. eğitim-öğretim en önemlisi. çünkü, personel sayısı en büyük olan teşkilat.

gidişata mani olabilecek olan tek kurum bence eğitim-öğretim teşkilatı. personel sayısı ve halk ile iç içe olduğundan dolayı.

bu arada, bankalara bile güvenip birikimlerinizi bankada tutmayınız. (her ne kadar güvenli olsa da, benim ki de öyle) yunanistan krizini hatırlayın. kendi birikimlerinizi bankadan geri bile alamazsınız.

Ulan dünyada bir dikili taşımız var o da memurluk, o da giderse satarım dünyasını
Böyle bir yasa gelirse akp li olmadığım için ertesi gün işten atılırım. Şimdi bu yazıyı okuyup içinden "tabi ki atılacaksın" diye yorum yapanlarda vardır eminim. Herşeyin çivisi çıkmış en önemlisi de halkımız çok partizan. Sağcısı solcusu farketmez, hepimiz böyleyiz. Bu ülkede yaşanmaz.

Re: Ynt: Para biriktirin!

ao1983' Alıntı:
Özeleştiri yapacak olursak; üç kuruşa minnet edip haklarından itibarından vazgeçecek o kadar çok öğretmen arkadaşımız var ki...
Müsatahak bize bu uygulamalar toplumlar hak edildikleri şekilde yönetilir. en yakın örnek şimdi nöbet eylemine katılmayan uzak duran eleştiren arkadaşlar! ilerde nöbet ücreti verilmeye başladığında çifter nöbet tutmak için en çok uğraşanlar onlar! olacaktır.
Hemde nasıl
Diyeceklerki; Biz sizin yüzünüzden mağdur olduk.nöbet ücreti esas bizim hakkımız. Söke söke senden alırım diycekler.
O ürkekler birden irkek olacaklar.Demiyecekler ki sicilimden korktum.özgür düşünemiyorum. Başım ağrımasın diye çekindim.sen pişirdin ben yiyom.

secim oncesi olumu gosterip sitmaya muhtac etme taktigi olabilir mi..
gecen secimlerdede ayni seyler konusulmus sonra da sozlesmeliler kadroya gecirilmisti

Geri