Pardus 2008.1 Hyaena hyaena

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Özgürlük için bir adım daha:
Pardus 2008.1 Hyaena hyaena

Pardus 2008'in çeşitli hata düzeltmelerini ve yeni özelliklerini içeren Pardus 2008.1 Hyaena hyaena yayınlandı. Adını Anadolu'nun canlılarından biri olan ve sayısı çok azalan çizgili sırtlandan alan Pardus 2008.1 Hyaena hyaena tüm Pardus sürümleri gibi GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) ile özgürce dağıtılıp çoğaltılabiliyor.

Pardus 2008'in getirdiği yeniliklerin yanı sıra Pardus 2008.1 Hyaena hyaena, gelişmiş ağ yöneticisine eklenen yeni özellikleri, KDE 3.5.10 ve 4.1.1 tabanlı iki farklı Çalışan CD'yi ve biri yerel diğeri uluslararası olmak üzere iki adet Kurulum CD'sini beraberinde getiriyor. Yeni eklenen İsveççe dil desteği ile beraber Pardus 2008.1 artık tam 11 dili destekliyor.

Pardus 2008.1 ile gelen yenilikleri öğrenmek için Sürüm Notları sayfasını inceleyebilir ya da CD görüntüsünü indirmek için İndir sayfasına gidebilirsiniz.

Resmi sitesi:www.pardus.org.tr/

Bencede pardus olsun linux olsun bu tarz açık kaynaklı yazılımlar desteklenmeli ve kullanılmalı

Keşke herkes geçse süper olurdu şimdi tam anlamıyla geçemiyoruz. Meb destekleyip tüm okullarda ve bakanlıkta kullanılsa süper olurdu.

Meb desteklese zorunlu tutsa tüm öğretmenlere eğitim verilse okullarda öğretilse...

Belki o zaman bir şeyler değişmeye başlar.

Çok da güzel olur.

Kanımca bakanlık ile microsoft arasında anlaşmalar var. Hala neden windows kullanıyoruz ki! :shock: Kapı gibi pardusumuz var hemde sonuna kadar beleş. :)

Hyaena çakalın bilimsel adı sanaırm. :)

Milli Eğitimin desteklemesinden vazgeçtim, İLSİS ve E-OKUL Mozillada çalışsın yeter.

Önceki sürümü çok güzeldi, inşaallah Tüm Türkiyede yayılır ve Mikrosoftun köleliğinden kurtuluruz...

hocam birşey sormak istiyorum pardus ta kulanndığımız web tasarım için fala programlar photoshop coreldraw gibi programlar kullanırken veya video izleme proglarmlarında bir sorun yaşanıyormu, Birde pardusta oyun oynanamıyor zaten şuan

Hocam saymış oldupğun programların alternatifleri pardusta var zaten resim işleme yazılımı olan Gimp (photoshopun alternatifi) gibi....Müzik dinlemek için amrok(winapın alternatifi) gibi. Örnekleri çoğaltabiliriz tek cd ile sürücü derdi yok üçüncü parti yazılımı kurma derdi yok herşey hazır.

İlk sürümünden buyana pardusukullanıyorum. yinede windowsa ihtiyaç duyuluyor. ancak maksimum seviyede kullanmak gerekiyor.

hasari' Alıntı:
Kanımca bakanlık ile microsoft arasında anlaşmalar var. Hala neden windows kullanıyoruz ki! :shock: Kapı gibi pardusumuz var hemde sonuna kadar beleş. :)

evet meb ile microsoft arasında anlaşma var. 2 yıl önce bill gates türkiyeye geldi meb ile anlaşma imzaladılar. o yüzden başka işletim sistemi meb'i ilisisi desteklemiyor. hatta firefox ve opera gibi tarayıcılar bile desteklemiyor. sonuçta meb bizleri windows u kullanmaya mahkum etmiş durumda elimiz kolumuz bağlı.

qwery2007' Alıntı:
hocam birşey sormak istiyorum pardus ta kulanndığımız web tasarım için fala programlar photoshop coreldraw gibi programlar kullanırken veya video izleme proglarmlarında bir sorun yaşanıyormu, Birde pardusta oyun oynanamıyor zaten şuan

linux isletim sistemlerine yuklenen bir yazilim sayesinde windows ortamında calistirdiginiz tum programlar linux tabanli isletim sistemlerinde de calisiyormus. bu programın adını bilen var mı?

arkadaşaların bütün samimi dilekerine katılıyorum ama bakanlık yakayı çoktan kaptırdı. bu saatten sonra linuxe dönmek çok zor gibi görünüyor. bakanlığa ait herşey microsoft tabanlı e-okul, ilsis,,, bakanlık bunları bilerek mi yaptı bilmeyerekmi bilinmez ama bu saatten sonra dönüş çok zor görünüyor

thegardener' Alıntı:
qwery2007' Alıntı:

linux isletim sistemlerine yuklenen bir yazilim sayesinde windows ortamında calistirdiginiz tum programlar linux tabanli isletim sistemlerinde de calisiyormus. bu programın adını bilen var mı?
wine

ayrıntı için :
http://www.ozgurlukicin.com/paket/wine/

hasan' Alıntı:
thegardener' Alıntı:
qwery2007' Alıntı:

wine

ayrıntı için :
http://www.ozgurlukicin.com/paket/wine/

hasan hocam böyle bir programın olduğunu biliyordum ama ismi neydi bilmiyordum teşekkürler güzel birde kaynak göstermişsin.

Geri