Pardus 2008 programları

Kodla Büyü

fatihpc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben pardusu kurdum ama buna nasıl program yükleyeceğim yani pisi dosyalarını nerede bulacağım

otomatik günleştirmede zaten internetten kendi yüklemesi lazım.(tabi epey vakit alıyo..)
bu arada pardus 2008'i nerden edindiniz? sitesinden mi indirdiniz?

bogrt' Alıntı:
otomatik günleştirmede zaten internetten kendi yüklemesi lazım.(tabi epey vakit alıyo..)
bu arada pardus 2008'i nerden edindiniz? sitesinden mi indirdiniz?

Evet daha ilk gün sitesinden indirdim vede kurdum gerçekten harika 2007 felan yanında halt yemiş

sisyphem' Alıntı:
Fatih hocam wireless ı otomatik tanıdı mıı. Datron laptop da wireless i tanımamaıştı 2007. Çok uğraştım yapamadım. Sizde wireleess var mı, otomatik tanıdı mı acaba

Evet 2007 de olmuyordu şimdi herbişeyi tanıdı ekran bile 1280 800 oldu
msn felan hepsi tamam ama filmlerde herzamanki gibi pikseller görünüyor bu da codek ile alakalı herhal

fatihpc' Alıntı:
[Evet daha ilk gün sitesinden indirdim vede kurdum gerçekten harika 2007 felan yanında halt yemiş
ben şimdiye kadar olan sürümlerini internetten indirip cd'ye yazdırdım hep bozuk çıktı. o yüzden dergilerden falan aldım.
yani bende önyargı oluştu, indirdiğim bozuk oluyo diye. bari boşuna kotayı doldurmayayım demiiştim. indirsem mi acaba?..

ben internet bağlantısını ayarlayamadım. hem wireless hemde normal bağlantıyı ama ben bilgisayarın içerisinde sanal olarak kurdum merak ettim biraz bakayım dedim ama sanki bilgisayarı ilk defa öğrenen biri gibi oldum.

VMware Workstation adında bir program var hocam ben i baya yodu ama son sürümü VMware Workstation 6 baya iyi ben vista kullandığım için eski sürümler sorun çıkardı ama son sürüm çok güzel bu programı kuruyorsun ondan sonra istediğin kadar işletim sistemi kuarbiliyorsun programı internetten ararsanız bulursunuz tavsiye ederim ben pardusa buna kurdum ama pardus bilgim olmadığı için ayarlarda zorluk çakiyorum...

idemir' Alıntı:
ben internet bağlantısını ayarlayamadım. hem wireless hemde normal bağlantıyı ama ben bilgisayarın içerisinde sanal olarak kurdum merak ettim biraz bakayım dedim ama sanki bilgisayarı ilk defa öğrenen biri gibi oldum.
bi ara ben de sanal makinede pardusu deneyeyim demiştim, dediğin gibi internet bağlantısını ben de yapamamıştım.
ama bi partition açıp normal kurduğunda hiçbir sorun olmuyor.

Hocam Pardus 2007 de bir partition ayırıp kurayım dedim fakat pardus tüm hdd ki aldı ve formatı tüm hdd ye çekti benim de tüm bilgilerim uçtu tabii kısmen kurtardım ama 2008 de de aynı sorun varmı? Siz nasıl yaptınız. Aynı hataya bir daha düşmeyelim...

idemir' Alıntı:
Hocam Pardus 2007 de bir partition ayırıp kurayım dedim fakat pardus tüm hdd ki aldı ve formatı tüm hdd ye çekti benim de tüm bilgilerim uçtu tabii kısmen kurtardım ama 2008 de de aynı sorun varmı? Siz nasıl yaptınız. Aynı hataya bir daha düşmeyelim...
hocam hatayı sen yapmışşındır pardus kurmaya başlamadan soruyor ben mi format atayım yoks sen manual mi atacksın diye ben bu zamana kadar problem yaşamadım

idemir hocam,
fatihpc hocamın dediği gibi sanırım bu senin yanlış tercihinden kaynaklı bişey.
sanırım sorulan herşeye ileri ileri.. dediniz.. :)
neyse ki verilerinizin bir kısmını kurtarmışsınız..

Hocam bana sordu bende böldüğüm alana format atmasını seçtim fakat format atmadı bekledim bunnu bir kaç defa denedim en sonunda iptal etmek isterken yanlışlıkla otomotik atmayı seçtim iptal etmek istedim ama anında silmiş ama bunlar 2007 de oldu 2008 için denemedim sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali...

yok yok, korkmayın idemir hocam.. 2008 de aynıdır, tercihleri dikkatli seçin yeter..yaparsınız..

sisyphem' Alıntı:
Cd den çalışan sürümü var zaten. Onunla deneyebilirsiniz bilgisayara kurmadan.
yalnız farkındaysanız pardusun ftp sunucusuna da en son 2007.3 sürümünün çalışan CD isosunu koymuşlar. 2008'in çalışan isosu yok. sadece kurulan isoyu koymuşlar.

kusura bakmayın arkadaşlar,
pardusun ilk çıktığı zamanlardan beri böyle pardus sözkonusu olunca coşuyorum işte..
öğrencilerime de hep öneriyorum, anlatıyorum falan ama..
nedense yeni sürümü ilk çıktığında istekli oluyorum pardus kullanma konusunda, sonraları ihtiyacım(kullandığım programlar açısından) doğrultusunda windowsa kayıyorum hep.
niye pardus windows gibi olamasın?.. ama bunun için herkesin ulusal işletim sistemimize destek çıkması lazım..
<tabi ben de dahil, sürekli destek çıkmamız lazım...>
siz ne düşünüyorsunuz Pardus konusunda?..

sisyphem' Alıntı:
Fatih hocam wireless ı otomatik tanıdı mıı. Datron laptop da wireless i tanımamaıştı 2007. Çok uğraştım yapamadım. Sizde wireleess var mı, otomatik tanıdı mı acaba

Hocam ben şuan Pardus 2008 de wireless bağlantıdan bu mesajı atıyorum laptop Acer yalnız ben sanal makina olarak kurdum ayarları biraz uğraştırdı ama sonunda oldu. Biz Pardusa VB.Net Delphi php (localhost) gibi programları kurup çalıştırabilirmiyiz....

arkadaşlar ben bilgisayarımı aldığımda vista yüklüydü. sonra ben windows 7 yi kurdum ama lisans sorunu var. çok sorun oluyor. dreamweaver de bile çalışamaz oldum kendi kendine kapanıyor. Pardus kurmayı düşünüyorum önerir misiniz?

pardus kurarsan wine diye bi eklentisi(program) vardı sanırım onunla birlikte çalıştırabilirsin dreamweawer gibi windows tabanlı programları aklında bulunsun. pardus iyi , ben bi ara ısrarla windowsu kaldırıp kullanmaya çalıştım ama windows damarlarımıza işlemiş :( geri döndüm. ama labaratuarımda bir bilgisayarımı pardus tutuyorum

Geri