PARDUS 2011 KURABİLEN VAR MI?

Kodla Büyü

hayrettintiryaki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kurulumda sorun yaşıyorum diskin tatamını kullan diye bir seçenek var işaretliyorum ileri tuşuna basıyorum ancak öyle kalıyor. Diğer seçenekler de keza öyle hiçbir hareket yok. internetten kurulum nasıl yapılır diye baktım, okudum, hikaye. ne bu? 2011 fos mu? var mı kurabilen? CD de tübitak bilim teknik dergisinin verdiği orijinal cd. benzer sorun yaşayan var mı?

Diskin tamamını kullan seçeneğini işaretlediğimde var olan herşeyi silip, biçimlendirdiği ve diske pardusun bileşenlerini, sistem dosyalarıyla 4 ayrı bölümü kendisi oluşturup kurulacağı yazılı. başka yerlerde de aynı bilgiyi aldım. ancak Diskin Tamamını Kullan seçeneğini işaretleyip de ileri tuşuna bastığımda öyle kalıyor, hiçbir hareket, hiçbir gelişme yok.

ben kurdum çok basit bi şekilde ama kullanamadım. nasıl bi işletim sistemi anlamadımki.

arkadaşım xp kurulum cd si ile 40 gb lık 20 gb lık bi alan oluşturdum ve 40 gb lık alanı biçimlendirip sonrasında windows 7 kurdum ... 20 gb lık alanı biçimlendirmedim herhangibir birşey yapmadım. w7 den sonra pardus kurulumuna geçtim.. tam hatılamıyorum ama 3. seçenekti sanırım onu seçtim biçimlendirilmemiş alan olması lazım... böylece 2 işletim sistemi kullanılır. oldu. bilg açılırken ilk pardus açılıyor ama o ayarıda pardus işl sisteminde düzenliye biliyorsun. ben w7 öncelik verdim ve bekleme süresinide 5 sn yaptım... güzel oldu. umarım yardımcı olabilmişimdir...

Senin kurmaya çalıştıgın hangi versiyonu 32 bit mi 64 bit mi. makinen 64 bit değilse 64 bit kuramazsın.

ben 32 bit olanı

http://www.pardus.org.tr/indir/

buradan iso indirdim şu anda virtualbox ile kuruyorum. %86 oldu bekliyorum halen kurmakta şimdilik problem yok.

bence sende buradaki 32 biti sanal makineye kurup denemekle başla.

nereye kurulum yapacağınızı kendiniz elle belirleme seçeneğini seçin. burada isterseniz takas alanı belirleyin (swap) normalde ram miktarınızın 2 misli olsun. ama 4 gb falan raminiz varsa çok yoğun pardusu kullanmayacağınız göz önüne alınırsa takas alanı belirlemenize gerek yok. Sistemin kurulumu için ext4 türünde / (köke) bağlı şekilde istediğniz miktarda bölüm oluşturun. Kullanıcıların dosyaları da ayrı bir partitionda olsun derseniz /home ' e bağlı şekilde bir bölüm de oluşturabilirsiniz. Daha sonra grub nereye kurulsun diye sorar onun da diskin başına diye seçersiniz.

Kurdum ama nasıl bir işletim sistemi diyen arkadaşa da windows nasıl bir işletim sistemi diye sormak lazım

Pardus 2011 de kurulumda \ - \home - \boot - \tmp .... hepsinin anlamlarını ve en az ne kadarlık bir alan ayıracağımızı ve 2009 da takas alanı swap bunda üsttekilerden hangisini seçerek oluşturuyoruz yazarsanız veya yazılı biryere yönlendirirseniz sevinirim.

pardus 2011 64 bit kurdum bilgisayarım tam bir performans canavarı oldu fakat bazen bilgisayarı açtığımda ekran kilitleniyor(mouse hareket ediyor fakat tıklamıyor) bilgisayarın kapatma düğmesine bastığımda 30 saniye sonra oturum kapatılıyor şifre girip açtığımda canavar faaliyette hiç bir sorun yok bu ufacık sorunu da özgürlük için e yazdım bakalım cevap bekliyoruz.

Bende Xp üzerine pardus 2011 kurdum fakat pardusu kullanamıyorum.masaüstü öğeleri yok. Görev çubuğu öğeleri yerlerinden kaydı bir türlü düzeltemedim...

pardus aslında güzel. linux surumlerını felan çok seviyorum ben.. kendi bilgisayarımda linux suse, linux ubuntu, windows 98 ve xp vardı 5 6 sene önce.. şimdi sadece suse kullanıyorum ve gayet memnunum (windows'ta kurulu bilgisayarımda). tek sıkıntı pek fazla işe yarar uygulama olmaması ama Armageddon diye bir oyun var sırf onu oynamak için bile suseyi kurardım zannedersem bilgisayarıma :)

Geri