denizlerb' Alıntı:ben pardusu bi ara denedim. 2010 versiyondu. çok yavaş olduğu için vazgeçtim. şimdi nasıl?
oziie' Alıntı:denizlerb' Alıntı:ben pardusu bi ara denedim. 2010 versiyondu. çok yavaş olduğu için vazgeçtim. şimdi nasıl?
Aynen ben de 2010 versiyonunu kurdum, hatta öğrencilerime teşvik olsun diye windows tan daha hızlı v.s diye beklenti oluşturdum, malesef hızı çok kötü geldi , kaldırdım bilgisayardan.
hocam linux mint türkçe indirebileceğimiz bir link vereblir misiniz?halk' Alıntı:Ben Linux mint kullanıyorum. Ubuntu depolarında ne kadar program varsa hepsinden faydalanabiliyorsunuz. Pardus KDE kullandığı için aşırı yavaş kalıyor. Şu anda debian tabanına geçiliyor ama yine KDE kullanılacak o yüzden hantallık kaçınılmaz. Linux düşünüyorsanız hepsini denedim. En iyisi tartışmasız linux mint. Bütün donanımlarımı anında tanıdı. Daha format atarken baktım kamerayı tanımış benim resmimi ekranda gösteriyor ve bunu kullanıcı resmin olarak ayarlayayım mı diyor. Bluetooth, kablosuz ağ vs. herşeyi anında tanıyor. PDF okuyucu, flash player, silverlight player, libre office, her şey son sürüm olarak kurulu geliyor. İşletim sistemi güncellemelerinde kurulu programlarınızı da güncelliyor aynı zamanda.
Bir miktar firefoxun ayarları ile uğraşırsınız. Varsayılan arama motoru google olmadığı için about:config yazıp google diye ayarlayacaksınız ve firefox'u Türkçeleştireceksiniz.
Flash bellekten dosya aktarırken windows'a nazaran çok daha hızlı aktarıyor. Açılış kapanış da çok hızlı. Pencere görünümlerinin MacOS ya da Windows gibi olması için temalar da var.
http://www.linuxmint.org.tr/linux-mint- ... leri/lmde/sinan36' Alıntı:hocam linux mint türkçe indirebileceğimiz bir link vereblir misiniz?halk' Alıntı:Ben Linux mint kullanıyorum. Ubuntu depolarında ne kadar program varsa hepsinden faydalanabiliyorsunuz. Pardus KDE kullandığı için aşırı yavaş kalıyor. Şu anda debian tabanına geçiliyor ama yine KDE kullanılacak o yüzden hantallık kaçınılmaz. Linux düşünüyorsanız hepsini denedim. En iyisi tartışmasız linux mint. Bütün donanımlarımı anında tanıdı. Daha format atarken baktım kamerayı tanımış benim resmimi ekranda gösteriyor ve bunu kullanıcı resmin olarak ayarlayayım mı diyor. Bluetooth, kablosuz ağ vs. herşeyi anında tanıyor. PDF okuyucu, flash player, silverlight player, libre office, her şey son sürüm olarak kurulu geliyor. İşletim sistemi güncellemelerinde kurulu programlarınızı da güncelliyor aynı zamanda.
Bir miktar firefoxun ayarları ile uğraşırsınız. Varsayılan arama motoru google olmadığı için about:config yazıp google diye ayarlayacaksınız ve firefox'u Türkçeleştireceksiniz.
Flash bellekten dosya aktarırken windows'a nazaran çok daha hızlı aktarıyor. Açılış kapanış da çok hızlı. Pencere görünümlerinin MacOS ya da Windows gibi olması için temalar da var.
bende mrak ettim şimdi...mustafayilmaz28' Alıntı:hocam kurumsal sürümler ile ev sürümleri arasındaki farklar tam olarak nelerdir? bir tablo halinde sunmak istersek.
birde kurumsal sürümde gnome ve kde diye ayrılmış :?:
alpi' Alıntı:bende mrak ettim şimdi...mustafayilmaz28' Alıntı:hocam kurumsal sürümler ile ev sürümleri arasındaki farklar tam olarak nelerdir? bir tablo halinde sunmak istersek.
birde kurumsal sürümde gnome ve kde diye ayrılmış :?:
halk' Alıntı:Ben Linux mint kullanıyorum. Ubuntu depolarında ne kadar program varsa hepsinden faydalanabiliyorsunuz. Pardus KDE kullandığı için aşırı yavaş kalıyor. Şu anda debian tabanına geçiliyor ama yine KDE kullanılacak o yüzden hantallık kaçınılmaz. Linux düşünüyorsanız hepsini denedim. En iyisi tartışmasız linux mint. Bütün donanımlarımı anında tanıdı. Daha format atarken baktım kamerayı tanımış benim resmimi ekranda gösteriyor ve bunu kullanıcı resmin olarak ayarlayayım mı diyor. Bluetooth, kablosuz ağ vs. herşeyi anında tanıyor. PDF okuyucu, flash player, silverlight player, libre office, her şey son sürüm olarak kurulu geliyor. İşletim sistemi güncellemelerinde kurulu programlarınızı da güncelliyor aynı zamanda.
Şeref' Alıntı:linux mint in hangi versiyonunu önerirsiniz
Eslivya' Alıntı:Pardus için donanım gereksinimleri nedir acaba. Web sitesine baktım orda göremedim. Okuldaki 60gb harddisk 256 mb ram'lik bilgisayarlara kursam kaldırır mı sizce?
Eslivya' Alıntı:Pardus için donanım gereksinimleri nedir acaba. Web sitesine baktım orda göremedim. Okuldaki 60gb harddisk 256 mb ram'lik bilgisayarlara kursam kaldırır mı sizce?
Eslivya' Alıntı:Cevaplar için teşekkürler. Bilgisayarda windows'tan başka işletim sistemi kullanmamış biri olarak deneyip görmek istiyorum.