Pardus 2013 Kararlı Sürüme 3 Saat kaldı...

Kodla Büyü
Sadece kurumsal sürüm mü yayınlanacak acaba? Bireysel hakkında 2013 ikinci çeyreği söyleniyordu ama ...

ben pardusu bi ara denedim. 2010 versiyondu. çok yavaş olduğu için vazgeçtim. şimdi nasıl?

bence windowstan çok hızlı özellikle notebookta :) Ben şu anda 2013 rc2 kullanıyorum arasıra donma yaptığı oluyor sadece onun da sebebini bulamadım.

Ufak tefek sıkıntıları giderilir. Tübitak bunu devamlı destekleyecek hataları giderecektir.

denizlerb' Alıntı:
ben pardusu bi ara denedim. 2010 versiyondu. çok yavaş olduğu için vazgeçtim. şimdi nasıl?

Aynen ben de 2010 versiyonunu kurdum, hatta öğrencilerime teşvik olsun diye windows tan daha hızlı v.s diye beklenti oluşturdum, malesef hızı çok kötü geldi , kaldırdım bilgisayardan.

oziie' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:

Aynen ben de 2010 versiyonunu kurdum, hatta öğrencilerime teşvik olsun diye windows tan daha hızlı v.s diye beklenti oluşturdum, malesef hızı çok kötü geldi , kaldırdım bilgisayardan.

bence bu meselede çabuk pes etmemek gerekiyor. Bir sürümde olan sorunlar bi sonraki güncellemede giderilebiliyor. Hatta sorunu siz de raporlayıp gönderirseniz gelişmesine de katkı sağlanır.

Ben Linux mint kullanıyorum. Ubuntu depolarında ne kadar program varsa hepsinden faydalanabiliyorsunuz. Pardus KDE kullandığı için aşırı yavaş kalıyor. Şu anda debian tabanına geçiliyor ama yine KDE kullanılacak o yüzden hantallık kaçınılmaz. Linux düşünüyorsanız hepsini denedim. En iyisi tartışmasız linux mint. Bütün donanımlarımı anında tanıdı. Daha format atarken baktım kamerayı tanımış benim resmimi ekranda gösteriyor ve bunu kullanıcı resmin olarak ayarlayayım mı diyor. Bluetooth, kablosuz ağ vs. herşeyi anında tanıyor. PDF okuyucu, flash player, silverlight player, libre office, her şey son sürüm olarak kurulu geliyor. İşletim sistemi güncellemelerinde kurulu programlarınızı da güncelliyor aynı zamanda.

Bir miktar firefoxun ayarları ile uğraşırsınız. Varsayılan arama motoru google olmadığı için about:config yazıp google diye ayarlayacaksınız ve firefox'u Türkçeleştireceksiniz.

Flash bellekten dosya aktarırken windows'a nazaran çok daha hızlı aktarıyor. Açılış kapanış da çok hızlı. Pencere görünümlerinin MacOS ya da Windows gibi olması için temalar da var.

Pardusa gereken desteği verirsek neden mint gibi olmasın!

Bence bize özgü olana da destek olalım sadece kde değil bildiğim kadarıyla gnome olarak da sürülecekti...

Kurumsal olmasının olayı nedir ? bilen arakdaşlar yanıtlarsa sevinirim

hocam kurumsal sürümler ile ev sürümleri arasındaki farklar tam olarak nelerdir? bir tablo halinde sunmak istersek.
birde kurumsal sürümde gnome ve kde diye ayrılmış :?:

halk' Alıntı:
Ben Linux mint kullanıyorum. Ubuntu depolarında ne kadar program varsa hepsinden faydalanabiliyorsunuz. Pardus KDE kullandığı için aşırı yavaş kalıyor. Şu anda debian tabanına geçiliyor ama yine KDE kullanılacak o yüzden hantallık kaçınılmaz. Linux düşünüyorsanız hepsini denedim. En iyisi tartışmasız linux mint. Bütün donanımlarımı anında tanıdı. Daha format atarken baktım kamerayı tanımış benim resmimi ekranda gösteriyor ve bunu kullanıcı resmin olarak ayarlayayım mı diyor. Bluetooth, kablosuz ağ vs. herşeyi anında tanıyor. PDF okuyucu, flash player, silverlight player, libre office, her şey son sürüm olarak kurulu geliyor. İşletim sistemi güncellemelerinde kurulu programlarınızı da güncelliyor aynı zamanda.

Bir miktar firefoxun ayarları ile uğraşırsınız. Varsayılan arama motoru google olmadığı için about:config yazıp google diye ayarlayacaksınız ve firefox'u Türkçeleştireceksiniz.

Flash bellekten dosya aktarırken windows'a nazaran çok daha hızlı aktarıyor. Açılış kapanış da çok hızlı. Pencere görünümlerinin MacOS ya da Windows gibi olması için temalar da var.
hocam linux mint türkçe indirebileceğimiz bir link vereblir misiniz?

sinan36' Alıntı:
halk' Alıntı:

hocam linux mint türkçe indirebileceğimiz bir link vereblir misiniz?
http://www.linuxmint.org.tr/linux-mint- ... leri/lmde/

mustafayilmaz28' Alıntı:
hocam kurumsal sürümler ile ev sürümleri arasındaki farklar tam olarak nelerdir? bir tablo halinde sunmak istersek.
bende mrak ettim şimdi...

alpi' Alıntı:
mustafayilmaz28' Alıntı:
bende mrak ettim şimdi...

hocam kurumsal sürümlerde daha az program ve daha fazla performans isteniyor sanırım. Ama bu yayınlanan pardus kurumsal sürümlerine isterseniz ev kullanıcısı paketleri de eklenip ev sürümü haline getirilebiliyor.

buradan gerekli yardımı bulabilirsiniz. http://forum.parduslinux.org/tr/

halk' Alıntı:

Pardus 2013 Gnome destekliyor ve Gnome sürümüde mevcuttur.
Ayrıca Debian depolarından istediğiniz programı kurabilirsiniz.

Pardus için donanım gereksinimleri nedir acaba. Web sitesine baktım orda göremedim. Okuldaki 60gb harddisk 256 mb ram'lik bilgisayarlara kursam kaldırır mı sizce?

Eslivya' Alıntı:
Pardus için donanım gereksinimleri nedir acaba. Web sitesine baktım orda göremedim. Okuldaki 60gb harddisk 256 mb ram'lik bilgisayarlara kursam kaldırır mı sizce?

Kaldırır ama xfce'li bir sürüm kurarsan kaldırır. KDE kaldırmaz. Gnome da zorlanır. cinnamon, mate gibi arayüzler de zorlanır. En iyisi xfce. (ex-face=eksfeys diye okunur.)

Ben mate arayüzü kullanıyorum ama zaten bilgisayarın hız sorunu yok. Hız sorunu varsa xfce.

Eslivya' Alıntı:

hocam çeşitli masaüstü uygulaması seçenekleri, kurulumdan sonra bir kaç komut yardımıyla geçiş yapılabiliyor sanırım. Pardus Forumda gereken yardımı alabilirsiniz

Cevaplar için teşekkürler. Bilgisayarda windows'tan başka işletim sistemi kullanmamış biri olarak deneyip görmek istiyorum.

cehalet ne zormuş, hangisini inderecez arkadaş?

Linux Mint 14 “Nadia”
Linux Mint 13 “Maya”
Linux Mint 12 “Lisa”
Linux Mint 11 “Katya”
Linux Mint Debian Edition (LMDE)
Linux Mint 11 Türkçe Özel Sürüm

türkçeye tıklayınca, yine seçenekler, geniş, standart, LKD :? Bi de ben tevsiye edilen mate versiyonu göremedim orda

Eslivya' Alıntı:
Cevaplar için teşekkürler. Bilgisayarda windows'tan başka işletim sistemi kullanmamış biri olarak deneyip görmek istiyorum.

bence memnun kalacaksınız hocam, windows ta aradğınız herşeyin eş değeri orada bulunuyor hem ücretsiz hem zahmetsiz elde ediyorsunuz

Geri