btdebt' Alıntı:
Güvenli modda açılma olayını nasıl halledebilirim. Ekran kartı driverı mı lazım olacak.... Windows'u hala çalıştıramadım...
denemedim ama şöle bir öneri vardı
"Artık değiştirebilir grafikler AMD de sorunsuz olarak kullanılıyor. En azından benim ekran kartı serim o şekilde. Bu ara ekran kartım 6770m 2GB GDDR5.
Neyse lafı fazla uzatmadan nasıl kurarız da bu mereti kullanırız diyenler için başlayalım.
www.amd.com siteye girip sağ taraftaki “find a driver” sekmesinden ekran kartını aratıp Linux sürümünü indirmek olacak. 32 bit işletim sistemi kullananlar “Linux x86” 64 bit sistem kullananlar “Linux x86_64” seçip öyle download edecekler.
Driverı indin bi köşede dursun biz konsole (uç birim)i açıp gerekli olan programları kuralım;
İlk olarak;
sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++6 dkms libqtgui4 wget execstack libelfg0 dh-modaliases
Sonrasında sadece 64 bit sistem kullananlar bu adımı uygulasınlar;
sudo apt-get install ia32-libs
Bu işlemden sonra sıra geliyor .deb paketi oluşturmaya. Artık nereye İndirdiyseniz o klasöre girip orada bu komutu uygulayacaksınız.
sh ./amd-driver-installer-12-1-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/oneiric Not: Bu kısmı ubuntu kullanmayan arkadaşlar “Ubuntu/oneiric” kısmını değiştirsinler. Bu kısım sadece Debian tabanlı Linux Dağıtımları için geçerlidir. (Ubuntu, mint, BT vs.)
Sonrasında o klasörde .deb paketlerinin oluştuğunu görürsünüz. Kurmak için;
sudo dpkg -i fglrx*.deb
Ve gelelim 64 bit sistemler için önemli noktaya. Sembolik bağ oluşturalım;
sudo ln -svT lib /usr/lib64 Not: Bu adım 64 bit sistem kullananlar uygulasın. 32 bit kullananlar uygulamasın. Direk alttaki adıma geçin.
Sürücü yapılandırmasını tamamlıyoruz;
sudo aticonfig --initial -f
Ve sistemi yeniden başlatıyoruz.
Hatasız olarak işlemleri tamamladıysanız hiçbir sorun olmadan sisteminiz açılacak ve mutlu sona kavuşacaksınız."
alıntıdır CW