Pardus-Anka Duvar Kağıtları

Kodla Büyü
sitesinde görmüştüm güzel hoş olmuşlar da. nasıl bir yapıya büründüler ben asıl onu merak ediyorum. tam olarak hangi taban üzerinde çalışıyor geliştirici grup. hangi esaslara göre geliştirme devam edecek. bazı genel bilgiler var ama ayrıntı yok.ozgurlukicin sitesinde de yok pek bilgi. pardus-anka.org resmi site mi emin değilim. pardus.org.tr den anka bilgileri verildi biraz ama o bilgilerde çok sınırlı. nasıl bir anlayış ben çözemedim. GNU bu değil bence. kafamda soru işaretleri var.

inikat' Alıntı:
sitesinde görmüştüm güzel hoş olmuşlar da. nasıl bir yapıya büründüler ben asıl onu merak ediyorum. tam olarak hangi taban üzerinde çalışıyor geliştirici grup. hangi esaslara göre geliştirme devam edecek. bazı genel bilgiler var ama ayrıntı yok.ozgurlukicin sitesinde de yok pek bilgi. pardus-anka.org resmi site mi emin değilim. pardus.org.tr den anka bilgileri verildi biraz ama o bilgilerde çok sınırlı. nasıl bir anlayış ben çözemedim. GNU bu değil bence. kafamda soru işaretleri var.

Pardus Anka şu ana kadar stabil sürümleri yayımlanmış olan parduslar ile aynı tabanda çıkıyor aslında. Anka bildigimiz Pardus gibi. (yapisal olarak) TÜBİTAK tarafından çıkartılması planlanan Pardus ise debian catallamasi olarak çıkacak. Malum Pardus geliştiricilerinin TÜBİTAK ile ilişiği kesilince bir sekilde onlar da dışardan destekle ölmedik küllerimizden yeniden doğduk diyorlar.

inikat' Alıntı:

Bizim tanıdığımız, bildiğimiz Pardus'un devamı Hocam. PiSi paketleme sistemi üzerinde çalışıyor yine geliştiriciler. http://www.pardus-anka.org/ bu projenin resmi sitesi durumunda şuan. Geliştiriciler sistemi kararlı hale getirip, bir .iso dosyası hazırlamaya yoğunlaştıkları için siteyle ve bilgilendirmeyle ilgilenemediklerini dile getiriyorlar. Burada küçük bir bilgilendirme var. Şimdilik merakla bekliyoruz hepimiz. .iso dosyası yayınlandıktan sonra kafamızdaki soru işaretlerini çözeceğimizi umuyorum.

engin724' Alıntı:
inikat' Alıntı:

Bizim tanıdığımız, bildiğimiz Pardus'un devamı Hocam. PiSi paketleme sistemi üzerinde çalışıyor yine geliştiriciler. http://www.pardus-anka.org/ bu projenin resmi sitesi durumunda şuan. Geliştiriciler sistemi kararlı hale getirip, bir .iso dosyası hazırlamaya yoğunlaştıkları için siteyle ve bilgilendirmeyle ilgilenemediklerini dile getiriyorlar. Burada küçük bir bilgilendirme var. Şimdilik merakla bekliyoruz hepimiz. .iso dosyası yayınlandıktan sonra kafamızdaki soru işaretlerini çözeceğimizi umuyorum.

benim kastım da bu zaten. şu durumda bir grup eski pardus geliştirilmesi olayına devam ederken tubitak debian üzerinde yeni pardus çıkaracak. gerçi tam doğru olmuyor bu tanım çünkü tubitak tarafından geliştirilmeye devam edecen pardus projesi ekip yenilendikten sonra yeniden tanımlandı ve ev kullanıcı sürümü debian tabanlı olacak. kurumsal sürümün debian olmayacağı kesin. şuan ülkede son kullanıcı açısından hangisi iyiyse onu kullanırız havası var ama bence asıl sıkıntı bilişim uzmanlarının rekabetçi tavırla bişeyler yapmayışı. tubitak pardus u geliştirirken eski heves yok gibi davranıyor ki bence gerçekten de yok. yeni kurulan ekip iki yıldır bir sürüm çıkaracak diye bekliyoruz ama sonuç ortada. üstelik şöyle bir konu daha var ki aynı isimle iki farklı tabanda ulusal işletim sistemimiz mi olacak yani :D bence bu güzel bir olay değil. GNU mantığı güden genç bilişimciler hangi taban için yazılım çözümleri bulacak(burda ulusal işletim sistemi olmasından dolayı yardımda bulunmak isteyenleri kastediyorum) bilemiyorum. bence aynı isimde iki farklı tabanda pardusun ortaya çıkması doğru değil. serbest geliştirici grubu başka bir isimle farklı bir vizyonu daha doğru ortaya koyarlardı. şimdi pardus-anka ile pardus aynı mentalite ürünü gibi algılanacak hatta öyle sanılacak. bunlar benim düşüncelerim tabi ki. herkes istediğini düşünebilir.

Geri